Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

Echipa “Let`s Do It, Romania!” lansează un nou proiect de implicare socială

1

Sună clopoțelul la Școala Mea Verde!

Echipa “Let`s Do It, Romania!” lansează un nou proiect de implicare socială

 

“Școala mea Verde”, este un proiect coordonat de echipa “Let`s Do It, Romania!”, cel mai mare proiect de implicare socială din România, care are ca obiectiv responsabilizarea unităților de învățământ față de mediu și renovarea școlilor folosind materiale ecologice. Pentru a desemna școlile care vor beneficia de reamenajare/renovare, echipa “Let`s Do It, Romania!” va organiza o competiție la care sunt invitate școlile dornice să se implice în proiect. Școlile înscrise în competiție vor derula acțiuni de educare ecologică în comunitatea locală, în vederea colectării selective a unei cantități cât mai mare de deșeuri.

Proiectul se adresează cadrelor didactice care predau la clasele I-XII, care studiază în unități de învățământ a căror clădire necesită consolidare. De asemenea, Școala mea Verde își propune să încurajeze comportamentul responsabil față de mediu și nu doar în rândul copiilor, ci și al profesorilor și al părinților. 

Marele premiu al proiectului îl constituie renovarea unei unitati de invatamant. În cadrul etapei de jurizare, partenerii pot decide susținerea mai multor unități de învățământ.

Proiectul se va desfasura în doua etape distincte, respectiv:

Etapa I:

A. Inscrierea școlilor (8-17 mai). In această perioadă școlile dornice trebuie să realizeze un mic dosar de înscriere, conform Regulamentului disponibil pe site-ul www.letsdoitromania.ro/scoalameaverde
B. Activitățile pentru concurs (15 mai-3 iunie)
În cadrul acestei etape, vor fi organizate sesiuni de educare ecologică în rândul elevilor și membrilor comunității, dar și o acțiune de colectare selectivă a deșeurilor
C. Evaluarea și anuntarea câștigătorilor (5-11 iunie).

Etapa a II-a: Reabilitarea unitatilor castigatoare

De asemenea, o unitate de învățământ va beneficia de mobilier și dotări pentru un laborator de informatică.

Toate școlile eligibile sunt invitate să viziteze site-ul www.letsdoitromania.ro/scoalameaverde pentru a vizualiza modalitate de înscriere și regulamentul oficial al concursului.

Scoala mea Verde by LDIR

”Let’s Do It, Romania!” este cel mai mare proiect de implicare socială din România, care a reușit sa mobilizeze peste 650 000 de voluntari in cei 3 ani de actiuni de curatenie nationala si să implice peste 3000 unității de învățământ din România in proiectul “Scoala Altfel – Sa stii mai multe, sa fii mai bun”.

 

Despre autor

avatar

„Let’s Do It, Romania!” este cel mai mare proiect de implicare sociala din Romania, care isi propune curatarea deseurilor din arealele naturale intr-o singura zi. In cele 3 editii organizate pana in prezent, peste 600 000 de voluntari au participat in Ziua de Curatenie Nationala. Mai multe informatii pe www.letsdoitromania.ro

Un comentariu

  1. avatar
    Școala Gimnazială”Ion Pillat” Pitești on

    Prof. Gabriel Matei vrea să înscrie școala în acest proiect.
    Este un proiect măreț, ca toate proiectele voastre. Școala mea a participat împreună cu mine la toate proiectele voastre.
    Vă felicit că vă implicați într-o țară a nimănui.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.