Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

Echipa Edgeryders a lansat cea de-a treia campanie intitulata WE, THE PEOPLE!

0
Tema? Participarea tinerilor in activitati si miscari de natura politica. Este o tema relevanta cu atat mai mult cu cat protestele si mobilizarile generale au ajuns de peste ocean sau din Africa si in Romania.

Pe parcursul urmatoarelor saptamani comunitatea Edgeryders incearca sa raspunda la intrebarea: ce fac tinerii europeni pentru a reinventa democratia in conditiile in care s-a ajuns la un capat de linie, asa zisa criza a democratiei prin reprezentanti?
In deschiderea campaniei ne sunt prezentate urmatoarele date:
  • doar 5% dintre tinerii Europeni sunt membri intr-un partid sau organizatie politica, conform Flash Eurobarometer; prin comparatie de trei ori mai multi sunt implicati intr-un ONG care militeaza pentru drepturile omului, dezvoltare globala sau locala
  • in acelasi timp, tehnologia si internetul reconfigureaza canalele de participare si circumstantele: oricine poate sa se alature instantaneu unui protest folosind retelele sociale, sau poate deveni activist din fata calculatorului – asa s-au propagat revolutiile Twitter sau Facebook, miscarile #Occupy : cu ajutorul propagarii rapide a informatiei si amplificarii globale
Cum ne-am obisnuit, echipa proiectului si institutiile europene lanseaza o calduroasa invitatie acelora dintre voi doritori sa puna punctul pe i, sa se angajeze intr-un schimb de strategii cu ceilalti europeni pentru a aduce schimbarea in plan decizional.Cei dintre voi care sunteti activisti convinsi puteti face cunoscuta cauza la nivel global prin intermediul Edgeryders. Participati la una sau mai multe din patru misiuni, fie prin accesarea lor directa fie trimitand un email la edgeryders@gmail.com cu experienta voastra!

 

1. Reactivarea institutiilor democratice: sunteti pasionati de politica sau activati intr-o organizatie de partid? ce impact credeti ca puteti avea folosind acest canal traditional?
2. Democratia in strada: credeti ca Primavara Araba sau miscarea Occupy ori spaniolii Indignados, prin cauzele pentru care militeaza, vor avea rezultate concrete?
3. Hacking pentru schimbare: cunoasteti vreun proiect menit sa impiedice supravegherea online vazuta ca fiind nedemocratica? povestiti comunitatii in ce consta acest proiect si ce fel de rezultate are.
4. Open government: cum putem reforma sistemele de guvernanta folosind accesul liber la date de interes public si colaborarea online a cetatenilor cu reprezentantii lor politici?
Nu uitati, contributiile voastre vor avea ecou in documentul de propunere a unei viziuni exacte asupra generatiei tinerilor de astazi, o generatie gresit etichetata ca fiind „pierduta”. Edgeryders demonstreaza ca acesti tineri nu sunt nicidecum pierduti, ci mai degraba dinamici, creativi, reuniti in acest spatiu pentru a aduce o schimbare de viziune la nivelul Europei, si mai ales de politica publica.

 

Despre autor

avatar

Fondator RomâniaPozitivă.ro, Florin este educator de emoție și gând pozitiv. Florin susține acest demers prin programele sale de training și prin platforma de informație și educație pozitivă, www.RomaniaPozitiva.ro cu peste 30 de autori și peste 30 000 de articole de Bine despre România publicate încă din 2006. Florin are aproape 20 de ani de experiență ca trainer pentru circa 10 000 de participanți, iar domeniile de expertiză includ: facilitare de procese de învățare, orientarea spre soluție (psihologie pozitivă aplicată pentru rezolvarea problemelor), antreprenoriat social, ”train the trainers”, design thinking, managementul echipelor, management de proiect, recrutare şi selecţie, comunicare, teambuilding. Florin a lucrat 4 ani în industria berii alături de InBev având atribuții de training pe mai multe procese de vânzări și de business pentru o rețea cu peste 40 de firme de distribuție de bunuri de larg consum pe întreg teritoriul țării. Florin și-a început cariera profesională alături de echipa AIMS Timișoara - 4 ani de experiență în recrutare și selecție de personal și training. Florin are experiență ca moderator/speaker pentru diverse evenimente și conferințe: TEDx București, Impact HUB, Zilele Biz, Future Makers, ASPEN Leadership Program, Leaders for Justice Program, Automotive Forum, “Conferința Anului Viitor”, Inspiro, Bucharest Integrity Gathering, Conferința de Voluntariat, The Conference about Happiness, “Fabricat în Țara lui Andrei”cu NESsT & Petrom, WWF Școli Verzi în Europa, Criminalitate Forestieră WWF, Interpol, Client Earth), TEDx Galați, TEDx Constanța. Majoritatea clienţilor lui Florin sunt din aria de business, companiile activând în domenii foarte diferite (servicii, IT, automotive, bunuri de larg consum, consultanţă) pe întreg teritoriul ţării. Florin este implicat şi în proiecte de training și facilitare pentru organizaţii nonguvernamentale. Florin a fost membru entuziast în organizațiile AIESEC Timișoara și ARDOR Banat. Florin desfăşoară şi proiecte de training și facilitare în sistem deschis („open training”), un exemplu de astfel de program fiind cursul „Train the Trainers” cu Institutul Român de Training și Training Cafe. Motivaţia principală este dorinţa de a schimba lucrurile în Bine în România. Florin este certificat Formator A.N.C., White Belt @ ABInBev. Florin este mare fan de biciclete, mișcare în aer liber, muzică uneori chiar clasică și indiană.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.