Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

Echipa de alergători United Way susține cauza Educației la Raiffeisen Bank Maratonul Internațional București din 6 octombrie

1

Peste 50 de alergători la probele competitive au ales să  susțină, prin United Way, educația copiilor din familii fără posibilități materiale. Este al doilea an în care United Way este unul din partenerii caritabili ai Maratonului Internațional București organizat de Asociația Bucharest Running Club.

Alergătorii United Way au devenit și ambasadori ai cauzei educației: au înțeles cât de important este să oferim copiilor posibilitatea să meargă la școală și au strâns fonduri pentru a îi ajuta să învețe. Mai mult, și-au încurajat și colegii și prietenii să se implice ca donatori, prin platforma de donații online Galantom:

Toți cei care doresc să susțină cauza educației, o pot face cu donații online pe paginile alergătorilor noștri.

Echipa are mai mult de 50 de alergători, atât angajați ai companiilor partenere implicate în spriinirea comunității locale: Steven van Groningen, Raiffeisen Bank, echipele Accenture, Athenée Palace Hilton, Allianz Țiriac, Kinstellar, dar și suporteri care s-au alăturat din pasiune pentru sport și din dorința de a susține copiii fără posibilități materiale. Cristina Haită, Manager Dezvoltare Resurse la United Way, va alerga maratonul (26,21 mile sau 42 km) și strânge fonduri online, din convingerea că experiența personală este cel mai puternic exemplu pentru cei din jur.

De ce susținem cauza educației?

Împreună cu United Way, putem asigura accesul la școală celor peste 1.000 de copiii din familii cu mari probleme economice (părinții au venituri insuficiente sau sunt șomeri, familii monoparentale, cu mulți copii, fără condiții de locuit, etc.). Copii incluși în programele United Way primesc îngrijire și sprijin gratuit, în 12 centre de zi și grădinițe sociale din București. Ei sunt ajutați să își facă temele și să recupereze ce nu au învățat la timp. În plus, primesc îngrijire specializată, consiliere psihologică, dar și rechizite și hăinuțe pentru a merge pregătiți la școală, iar prânzul pe care îl primesc aici e uneori singură masă caldă a zilei.

Mulțumim tuturor pentru donații, încurajări și vă așteptăm în număr cât mai mare ca donatori și susținători United Way pentru educația copiilor fără posibilități materiale.

Ce înseamnă LIVE UNITED? Este îndemnul United Way de a-i ajuta pe cei din jurul nostru, care au nevoie de sprijin. Cum? E simplu: Donează. Fii voluntar. Acționează. LIVE UNITED.

United Way runners, BIHM 2013

Despre PBIHM & RBBIM:

Aflat la a 6-a editie, competitia aduce Bucureştiul alaturi de alte capiotale europene în calendarul internațional al AIMS (Asociația Internațională de Maratoane și Semi-maratoane). Evenimentul include atât probele clasice de maraton de 42,195 de km, semi-maraton 21,095 km, dar si ştafetă 4×10,548 km, cursa populară de 4 kilometri, curse pentru copiii si proba scaunelor cu rotile destinată persoanelor cu dizabilităţi. (www.bucuresti-maraton.ro).

Despre United Way Romania

Din 2012, Fundația United Way România este unul din partenerii caritabili ai cursei, participând prin alergătorii și voluntarii care ne sunt alături și ne susțin.

United Way România sutine 3 direcții importante: educație, sănătate și integrare socio-economică, deoarece fiecare om are dreptul la o viață bună: acces la educație pentru a obține un loc de muncă, o stare de sănătate cât mai bună și venituri suficiente pentru a-și susține familia. Astfel United Way ajută mii de persoane dezavantajate: copii și tineri să meargă la școală, adulți să învețe meserii noi și să fie independenți, vârstnici singuri, persoane cu dizabilităti sau cu boli grave, să se bucure de o viață mai bună. Pentru mai multe informații, accesați pagina  www.unitedway.ro sau pagina de Facebook United Way Romania.

 

United Way runner, BIHM 2013

United Way runners, A team, BIHM 2013

 

United Way running team grup, BIHM 2013

Despre autor

avatar

Fondator RomâniaPozitivă.ro, Florin este educator de emoție și gând pozitiv. Florin susține acest demers prin programele sale de training și prin platforma de informație și educație pozitivă, www.RomaniaPozitiva.ro cu peste 30 de autori și peste 30 000 de articole de Bine despre România publicate încă din 2006. Florin are aproape 20 de ani de experiență ca trainer pentru circa 10 000 de participanți, iar domeniile de expertiză includ: facilitare de procese de învățare, orientarea spre soluție (psihologie pozitivă aplicată pentru rezolvarea problemelor), antreprenoriat social, ”train the trainers”, design thinking, managementul echipelor, management de proiect, recrutare şi selecţie, comunicare, teambuilding. Florin a lucrat 4 ani în industria berii alături de InBev având atribuții de training pe mai multe procese de vânzări și de business pentru o rețea cu peste 40 de firme de distribuție de bunuri de larg consum pe întreg teritoriul țării. Florin și-a început cariera profesională alături de echipa AIMS Timișoara - 4 ani de experiență în recrutare și selecție de personal și training. Florin are experiență ca moderator/speaker pentru diverse evenimente și conferințe: TEDx București, Impact HUB, Zilele Biz, Future Makers, ASPEN Leadership Program, Leaders for Justice Program, Automotive Forum, “Conferința Anului Viitor”, Inspiro, Bucharest Integrity Gathering, Conferința de Voluntariat, The Conference about Happiness, “Fabricat în Țara lui Andrei”cu NESsT & Petrom, WWF Școli Verzi în Europa, Criminalitate Forestieră WWF, Interpol, Client Earth), TEDx Galați, TEDx Constanța. Majoritatea clienţilor lui Florin sunt din aria de business, companiile activând în domenii foarte diferite (servicii, IT, automotive, bunuri de larg consum, consultanţă) pe întreg teritoriul ţării. Florin este implicat şi în proiecte de training și facilitare pentru organizaţii nonguvernamentale. Florin a fost membru entuziast în organizațiile AIESEC Timișoara și ARDOR Banat. Florin desfăşoară şi proiecte de training și facilitare în sistem deschis („open training”), un exemplu de astfel de program fiind cursul „Train the Trainers” cu Institutul Român de Training și Training Cafe. Motivaţia principală este dorinţa de a schimba lucrurile în Bine în România. Florin este certificat Formator A.N.C., White Belt @ ABInBev. Florin este mare fan de biciclete, mișcare în aer liber, muzică uneori chiar clasică și indiană.

Un comentariu

  1. Pingback: Dascăli.ro | Echipa de alergători United Way susține cauza Educației

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.