Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

E bine, e foarte bine!

0

E bine! Da, da, e bine daca vrei sa vezi ca e bine! Nu esti singurul sau singura care vede ca e (si) bine. Zilele acestea am povestit cu Dan, un tanar de 26 de ani „relocat” in Bucuresti din Tr. Severin.  „Sunt aproape mereu cu capul in nori”, ne spune zambitor Dan, povestindu-ne despre proiectul lui de suflet E-bine.co.

E bine, e foarte bine!

RomaniaPozitiva: Care este scopul proiectului vostru?

Scopul proiectului meu e sa arate partea buna a lucrurilor prin povestile pozitive ale oamenilor obisnuiti, din viata de zi cu zi. Sunt sigur ca toata lumea are, dar majoritatea se concentreaza pe cele negative. Sunt cam greu de adunat, dar cred ca efectul lor asupra celor care le citesc este unul pozitiv.

RomaniaPozitiva: Cum reactioneaza mediul online romanesc la aceasta initiativa?

Nu am experienta / timpul necesar pentru o promovare adecvata, dar pana acum raspunsurile celor care au aflat de proiect prin Social Media (FB & Twitter) a fost ca le place foarte mult ideea. Cum spuneam mai sus e ceva mai greu ca vizitatorii sa si povesteasca ceva pozitiv, nu doar sa citeasca, dar cu putina incurajare am descoperit ca marea majoritate au povesti frumoase de povestit, dar „le este rusine”, desi pentru postari nu este neaparat nevoie sa se autentifice, putand posta ca „Cineva”.

RomaniaPozitiva: Care sunt planurile de viitor ale proiectului?

Pe termen scurt vreau sa incerc sa contactez mai multi oameni sperand ca unii dintre ei sa fie interesati de proiectul meu si care sa ma ajute (prin link exchange, posturi pe blog-uri sau sfaturi) la promovare.

Pe termen mediu vreau sa creez o comunitate in jurul proiectului, de oameni pozitivi care sa posteze intamplarile lor „de bine” si sa le distribuie prin Social Media si in felul asta sa crestem expunerea proiectului la mai multe persoane.

Pe termen lung nu m-am gandit inca.

RomaniaPozitiva: Ce crezi ca are nevoie Romania in aceasta perioada?

De o schimbare a felului de a privi problemele pe care le intampinam; sunt convins ca nu totul merge bine, dar daca reusim sa trecem peste asta si sa vedem si partea buna a lucrurilor, tranzitia catre o Romanie mai buna o sa fie mai usoara.

RomaniaPozitiva: Care sunt ideile  / mesajele de bine despre Romania in ultima perioada?

Pana acum am adunat 79 de mesaje, majoritatea legate de felul in care cei care le-au povestit au rezolvat o situatie dificila cu ajutorul celor din jurul lor sau cum au participat chiar ei la rezolvarea problemelor altor persoane.

Nu am stabilit categorii pentru mesaje, dar citand din memorie, majoritatea sunt legate de:

  • recuperarea unor obiecte pierdute (telefoane, ceasuri, portofele, etc) cu ajutorul unor necunoscuti, care in general nu au cerut nimic in schimb;
  • probleme cu masina rezolvate de necunoscuti (chiar eu am fost tractat dintr-un sant de un necunoscut iarna trecuta);
  • in general concluzia majoritatii mesajelor e ca in jurul nostru sunt multi oameni „de bine” care sunt dispusi sa faca un efort sa ii ajute pe cei din jurul lor.

*Cine esti? (scurta descriere a persoanei care raspunde la intrebari)

Sunt un tanar de 26 de ani, originar din Tr. Severin dar „relocat” de 7 ani in Bucuresti, absolvent de studii economice dar care lucreaza intr-un domeniu tehnic.

Sunt aproape mereu cu capul in nori, lucru din cauza caruia mereu am avut intamplari neplacute care s-au terminat bine datorita celor din jurul meu (prieteni sau necunoscuti) care m-au ajutat cand am avut nevoie. Motiv pentru care incerc mereu sa intervin atunci cand vad ca cineva are o problema si pot sa ajut.

RomaniaPozitiva: Un vis al tau despre Romania?

Ca Romania sa ajunga o tara „a bunului simt”. Ca peste tot in Romania sa fie ca in Sibiu.

BONUS: Un mesaj de final de interviu pentru vizitatorii RomaniaPozitiva.

Nu va lasati descurajati. Cred ca pozitivismul (ca si negativismul) este contagios asa ca raspanditi in continuare „virusul” 🙂

Multumim Dan!

Interviurile RomaniaPozitiva, iulie 2011

Despre autor

avatar

Fondator RomâniaPozitivă.ro, Florin este educator de emoție și gând pozitiv. Florin susține acest demers prin programele sale de training și prin platforma de informație și educație pozitivă, www.RomaniaPozitiva.ro cu peste 30 de autori și peste 30 000 de articole de Bine despre România publicate încă din 2006. Florin are aproape 20 de ani de experiență ca trainer pentru circa 10 000 de participanți, iar domeniile de expertiză includ: facilitare de procese de învățare, orientarea spre soluție (psihologie pozitivă aplicată pentru rezolvarea problemelor), antreprenoriat social, ”train the trainers”, design thinking, managementul echipelor, management de proiect, recrutare şi selecţie, comunicare, teambuilding. Florin a lucrat 4 ani în industria berii alături de InBev având atribuții de training pe mai multe procese de vânzări și de business pentru o rețea cu peste 40 de firme de distribuție de bunuri de larg consum pe întreg teritoriul țării. Florin și-a început cariera profesională alături de echipa AIMS Timișoara - 4 ani de experiență în recrutare și selecție de personal și training. Florin are experiență ca moderator/speaker pentru diverse evenimente și conferințe: TEDx București, Impact HUB, Zilele Biz, Future Makers, ASPEN Leadership Program, Leaders for Justice Program, Automotive Forum, “Conferința Anului Viitor”, Inspiro, Bucharest Integrity Gathering, Conferința de Voluntariat, The Conference about Happiness, “Fabricat în Țara lui Andrei”cu NESsT & Petrom, WWF Școli Verzi în Europa, Criminalitate Forestieră WWF, Interpol, Client Earth), TEDx Galați, TEDx Constanța. Majoritatea clienţilor lui Florin sunt din aria de business, companiile activând în domenii foarte diferite (servicii, IT, automotive, bunuri de larg consum, consultanţă) pe întreg teritoriul ţării. Florin este implicat şi în proiecte de training și facilitare pentru organizaţii nonguvernamentale. Florin a fost membru entuziast în organizațiile AIESEC Timișoara și ARDOR Banat. Florin desfăşoară şi proiecte de training și facilitare în sistem deschis („open training”), un exemplu de astfel de program fiind cursul „Train the Trainers” cu Institutul Român de Training și Training Cafe. Motivaţia principală este dorinţa de a schimba lucrurile în Bine în România. Florin este certificat Formator A.N.C., White Belt @ ABInBev. Florin este mare fan de biciclete, mișcare în aer liber, muzică uneori chiar clasică și indiană.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.