E bine, e foarte bine!

0

E bine! Da, da, e bine daca vrei sa vezi ca e bine! Nu esti singurul sau singura care vede ca e (si) bine. Zilele acestea am povestit cu Dan, un tanar de 26 de ani „relocat” in Bucuresti din Tr. Severin.  „Sunt aproape mereu cu capul in nori”, ne spune zambitor Dan, povestindu-ne despre proiectul lui de suflet E-bine.co.

E bine, e foarte bine!

RomaniaPozitiva: Care este scopul proiectului vostru?

Scopul proiectului meu e sa arate partea buna a lucrurilor prin povestile pozitive ale oamenilor obisnuiti, din viata de zi cu zi. Sunt sigur ca toata lumea are, dar majoritatea se concentreaza pe cele negative. Sunt cam greu de adunat, dar cred ca efectul lor asupra celor care le citesc este unul pozitiv.

RomaniaPozitiva: Cum reactioneaza mediul online romanesc la aceasta initiativa?

Nu am experienta / timpul necesar pentru o promovare adecvata, dar pana acum raspunsurile celor care au aflat de proiect prin Social Media (FB & Twitter) a fost ca le place foarte mult ideea. Cum spuneam mai sus e ceva mai greu ca vizitatorii sa si povesteasca ceva pozitiv, nu doar sa citeasca, dar cu putina incurajare am descoperit ca marea majoritate au povesti frumoase de povestit, dar „le este rusine”, desi pentru postari nu este neaparat nevoie sa se autentifice, putand posta ca „Cineva”.

RomaniaPozitiva: Care sunt planurile de viitor ale proiectului?

Pe termen scurt vreau sa incerc sa contactez mai multi oameni sperand ca unii dintre ei sa fie interesati de proiectul meu si care sa ma ajute (prin link exchange, posturi pe blog-uri sau sfaturi) la promovare.

Pe termen mediu vreau sa creez o comunitate in jurul proiectului, de oameni pozitivi care sa posteze intamplarile lor „de bine” si sa le distribuie prin Social Media si in felul asta sa crestem expunerea proiectului la mai multe persoane.

Pe termen lung nu m-am gandit inca.

RomaniaPozitiva: Ce crezi ca are nevoie Romania in aceasta perioada?

De o schimbare a felului de a privi problemele pe care le intampinam; sunt convins ca nu totul merge bine, dar daca reusim sa trecem peste asta si sa vedem si partea buna a lucrurilor, tranzitia catre o Romanie mai buna o sa fie mai usoara.

RomaniaPozitiva: Care sunt ideile  / mesajele de bine despre Romania in ultima perioada?

Pana acum am adunat 79 de mesaje, majoritatea legate de felul in care cei care le-au povestit au rezolvat o situatie dificila cu ajutorul celor din jurul lor sau cum au participat chiar ei la rezolvarea problemelor altor persoane.

Nu am stabilit categorii pentru mesaje, dar citand din memorie, majoritatea sunt legate de:

  • recuperarea unor obiecte pierdute (telefoane, ceasuri, portofele, etc) cu ajutorul unor necunoscuti, care in general nu au cerut nimic in schimb;
  • probleme cu masina rezolvate de necunoscuti (chiar eu am fost tractat dintr-un sant de un necunoscut iarna trecuta);
  • in general concluzia majoritatii mesajelor e ca in jurul nostru sunt multi oameni „de bine” care sunt dispusi sa faca un efort sa ii ajute pe cei din jurul lor.

*Cine esti? (scurta descriere a persoanei care raspunde la intrebari)

Sunt un tanar de 26 de ani, originar din Tr. Severin dar „relocat” de 7 ani in Bucuresti, absolvent de studii economice dar care lucreaza intr-un domeniu tehnic.

Sunt aproape mereu cu capul in nori, lucru din cauza caruia mereu am avut intamplari neplacute care s-au terminat bine datorita celor din jurul meu (prieteni sau necunoscuti) care m-au ajutat cand am avut nevoie. Motiv pentru care incerc mereu sa intervin atunci cand vad ca cineva are o problema si pot sa ajut.

RomaniaPozitiva: Un vis al tau despre Romania?

Ca Romania sa ajunga o tara „a bunului simt”. Ca peste tot in Romania sa fie ca in Sibiu.

BONUS: Un mesaj de final de interviu pentru vizitatorii RomaniaPozitiva.

Nu va lasati descurajati. Cred ca pozitivismul (ca si negativismul) este contagios asa ca raspanditi in continuare „virusul” 🙂

Multumim Dan!

Interviurile RomaniaPozitiva, iulie 2011

Despre autor

avatar

Co-Fondator RomâniaPozitivă.ro, Florin este educator de emoție și gând pozitiv. Florin susține acest demers prin programele sale de training și prin platforma de informație și educație pozitivă www.RomaniaPozitiva.ro. Florin are peste 15 ani de experiență ca trainer pentru circa 8000 de participanți, iar domeniile de expertiză includ: "solution thinking" (gândire pozitivă aplicată pentru rezolvarea problemelor), antreprenoriat social, ”train the trainers”, managementul oamenilor/echipelor, management de proiect, recrutare şi selecţie, comunicare, echipe eficiente, teambuilding. Florin este mare fan de biciclete, mișcare în aer liber, muzică, uneori chiar clasică și indiană. Motivaţia principală a lui Florin este dorința de a schimba lucrurile în Bine în România și încrederea că asta se poate.

Comentează