Fundatia PACT îţi aduce doza lunară de bine! O doză care oferă fiecărei persoane puterea de a face o schimbare în bine, în fiecare lună, pentru comunităţile mici din sudul României.
Cum? Prin lansarea campaniei de debit direct, un sistemul nou în România, dar implementat cu succes de numeroase ţări din Europa. Mecanismul este asemănător cu plata unei facturi prin online banking – setezi o sumă care este direcţionată lunar către Fundaţia PACT. Astfel, printr-o sumă lunară medie de 15 lei din partea fiecărui donator, PACT poate susţine iniţiativele oamenilor din comunităţi şi poate dezvolta proiecte de durată pentru ei, alături de ei.
Cum poţi fi donator prin debit direct?
Dacă ai un cont bancar deschis la Raiffeisen Bank, ING, Unicredit, BCR, BRD sau Banca Transilvania, primul pas e făcut. Apoi, cei de la PACT se văd cu tine la o cafea sau îţi fac o vizită la birou. Îţi povestesc despre debitul direct şi cât de uşor este să mandatezi banca şi să le donezi lunar o sumă de bani cu care te simţi confortabil. Dacă, la un moment dat, vrei să opreşti donaţia, poţi să o faci oricând. Suma minimă pentru a face o astfel de contribuţie este de 15 RON şi poate fi oricât peste aceasta. Pentru cei care decid să doneze astfel este un efort logistic minim şi financiar acceptabil.
O astfel de campanie, îi ajută pe cei de la PACT să aproximeze resursele pe care se bazează, să-şi planifice intervenţia, crescându-le astfel impactul în satele în care lucrează. Fie că va fi vorba de înfiinţarea unui atelier de olărit într-un sat din sud, de realizarea unei centuri cicloturistice prin satele din jurul Bucureştiului sau de alte iniţiative propuse de comunităţile locale, toate acestea vor putea deveni realitate în 2013 prin programul PACT pentru COMUNITATE, fără a trebui să aleagă între ele.
Pentru a afla mai multe detalii depre debit direct, poţi citi aici sau poţi contacta Fundaţia PACT la ioana.traista@fundatiapact.ro sau alice@fundatiapact.ro
E atât de simplu să transformi o cină în oraş, un bilet la film sau o cafea “to go” în locuri de joacă, parcuri, fântâni, cămine culturale sau drumuri noi pentru aceste comunităţi mici din sud!
Campania se desfăşoară în perioada martie-decembrie 2013, cu sprijinul partenerilor Computaris, Mirus Advisory Services, Cosmote, PwC România, Provident, Rentrop & Straton, Anchor Grup, Clubul Ţăranului Român, Muzeul Ţăranului Român, Muzeul Satului și al partenerilor media: România Pozitivă, Inspire Business, ŞtiriONG, Idei de afaceri, Business24, Ziare.com, Orașul meu, Cooperativa Urbană, CSR Media.