Devino organizator de fapte bune!

0

Ce zici daca anul asta incerci ceva nou?

E Anul European al Voluntariatului dar si Anul International al Padurilor. In Romania se formeaza acum o noua miscare: Miscarea Nationala de Impadurire „Plantam fapte bune in Romania” este o initiativa a societătii civile tinere din Romania care va implica ONG-urile, publicul larg, autoritatile, companiile si mass media din tara noastra in protejarea si cresterea de paduri.

Miscarea se va derula la nivel national, pe o perioada de 5-7 ani si vizieaza trei obiective: plantarea a 300 de ha in primul an si intretinerea acestora, realizarea unei harti virtuale a zonelor despadurite si realizarea unei campanii de constientizare a publicului privind importanta padurilor.

Cautam oameni alaturi de care sa promovam alte moduri in care sa ne „consumam” padurile si sa ramanem in continuare printre putinele state din lume care au paduri seculare.

Cautam ONG-uri si a persoanelor cu initiativa pentru demararea actiunilor in fiecare judet. Cel mai mult ne trebuie un coordonator judetean in fiecare judet. Un coordonator care sa uneasca sau sa construiasca o echipa si sa demareze miscarea in judetul lui. Daca ti se potriveste ca o manusa sau daca stii pe cineva care s-ar potrivi in manusa noastra, scrie-ne la adresa voluntar@plantamfaptebune.ro, cu subiectul “Coordonator judetean de fapte bune”. Si nu uita sa ne atasezi si un CV.

„Plantam fapte bune in Romania” este o initiativa autohtona care urmareaste cresterea de paduri. Zilele nationale de plantare sunt 22 octombrie, 29 octombrie, 5 noiembrie si 12 noiembrie. Până în prezent am realizat plantări pilot în 4 judeţe (Argeş, Ialomiţa, Mehedinţi şi Timiş), am implicat 1230 voluntari, 5 ONG-uri de mediu, 3 Instituţii ale Prefectului, 3 Inspectorate Şcolare Judetene, 2 Inspectorate Judeţene de Jandarmi, 4 Direcţii Silvice, 7 administraţii publice locale si 6 companii private.

———————————————————————————

Ajuta-ne sa construim aceasta miscare sociala romaneasca in intreaga tara! Devino organizator de fapte bune in judetul tau! Si daca esti numai curios, atunci trage oricum un ochi pe http://plantamfaptebune.ro/implica-te.

Despre autor

avatar

Înființată în 2008, EcoAssist are drept misiune generarea unei mișcări sociale în domeniul protecției mediului care implică, în primul rând, voluntarii. “Impactul proiectelor realizate prin EcoAssist a dus la mobilizarea unui număr mare de oamenii, iar eu am crezut întotdeauna că oamenii care petrec timp în folosul comunității sunt exact oamenii de care România are nevoie”, mărturisește Liana Buzea, fondator EcoAssist. “Plantăm fapte bune în România” este inițiativa națională de împădurire pe bază de voluntariat, aflată sub Înaltul Patronaj al Alteţei Sale Regale Principesa Margareta a României și începută de EcoAssist în 2011, Anul internațional al pădurilor și Anul European al voluntariatului. Misiunea inițiativei este aceea de a crește și proteja păduri. Din portofoliul EcoAssist, mai fac parte, alături de “Plantăm fapte bune în România” și ale proiecte. EcoAssist este inițiatorul și reprezentantul legal al primei ediții a "Let's Do It, Romania!" – mișcarea internațională de curățarea țării într-o singură zi, prin implicarea societății civile, a cetățenilor și a autorităților, “Salvați Spațiile Verzi”, campanile națională de advocacy și lobby pentru legislația spațiilor verzi sau “Broșura ECO”, ce a avut drept obiectiv promovarea ecologiei în București.

Comentează

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.