Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

Despre muzică şi pasiune, într-un interviu cu Iulian Lazarciuc

0

Iulian Lazarciuc este un timişorean talentat care iubeşte muzica şi a ales să o împartă cu cei din jur cântând la Hang. Despre această pasiune şi despre instrumentul său preferat ne vorbeşte într-un interviu RomâniaPozitivă:

RomaniaPozitiva: Cine esti? Cateva cuvinte despre tine si despre instrumentul la care canti.

Iulian Lazarciuc: Ma numesc Iulian Lazarciuc, sunt din Timisoara si sunt o persoana fascinata de sunet, iar instrumentul la care m-am oprit se numeste Hang. Este un instrument cu un sound de o sensibilitate rara. Acest instrument a fost inventat in anul 2001 in Elvetia si se fabrica manual cu o doza extrema de pasiune.

RomaniaPozitiva: Unde ai avut performance-uri pana in prezent? Care este in viziunea ta cadrul perfect pentru sunetele unui hang?

Iulian Lazarciuc: Pana acum am calatorit destul de mult in tara la Cluj, Sibiu, Brasov, dar cel mai des vin la Bucuresti. Aici, la Ceainaria 5 si la Censtrul Seeds For Happiness am gasit o atmosfera intima si relaxata in care publicul vine ca la o sedinta de meloterapie bucurandu-se in acelasi timp de un ceai gustos la lumina lumanarii. Cadrul perfect as zice ca este undeva in natura … la rasarit pe plaja dupa o noapte lunga si frumoasa, la munte in jurul unui foc 🙂

RomaniaPozitiva: Proiecte de viitor?

Iulian Lazarciuc: Da. In primul rand un album solo. Apoi inca un album in formula Mantrayana in care cant cu Szilamer Farkas (fluier/ flaut/ duduk/ voce) . De asemeni am un proiect cu Razvan Mazilu si Mona Petrica numit Dance Delivery – un concept care vine chiar in casele oamenilor cu dans si muzica transformand o seara in file de poveste.

RomaniaPozitiva: Unde gasim mai multe informatii despre tine? Poate si un link la o inregistrare?

RomaniaPozitiva: Daca Romania este un instrument muzical sau o melodie, cum ai descrie acest instrument/melodie?

Iulian Lazarciuc: Nu pot sa nu fiu subiectiv aici. Imi place simplitatea pentru ca este mai aproape de esenta. Mantrayana este o formula care mi se pare ca suna foarte romaneste aducand ritmuri implozive de hang caci romanul iubeste cu foc, pe langa sunete pastorale de fluier/ flaut. Un fel de doina contemporana.

RomaniaPozitiva: Un vis al tau despre Romania

Iulian Lazarciuc: Nu stiu ce as putea dori mai mult acestei tari. Pentru mine aceasta tara este perfecta asa cum este. Nu as pleca niciunde. Aici avem o natura edenica – o sursa inepuizabila de inspiratie, avem cultura si traditie, iar traiul nu este prea confortabil incat avem sansa sa meditam asupra lucrurilor trecatoare si a celor netrecatoare – a celor spirituale.
—-
Mulțumim pentru interviu!

Despre autor

avatar

Eu sunt Andra. Îmi place să descopăr locuri noi şi să le cutreier la pas. Mă scufund uneori în lectură, în căutarea unor momente de linişte care îmi încarcă bateriile. Scriu cu drag despre ceea ce mă face fericită, privind mereu la lucrurile bune din jurul meu. Iubesc ceaiul, ciocolata neagră şi oamenii zâmbitori. Pentru că şi eu sunt unul dintre ei:) Pentru mai multe pilule de optimism, încearcă şi aici www.zambetsisanatate.ro

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.