Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

Despre muzica de film și despre ”Hollywood Music in Bucharest” într-un interviu RomaniaPozitiva

0

Centrul pentru Artele Spectacolului și Asociația Culturală Teocta prezintă cea de-a doua ediție a îndrăgitului spectacol ”Hollywood Music in Bucharest”, care va așterne covorul roșu miercuri, în data de 28 martie 2012, ora 19.00, în cadrul Sălii Palatului din București.

Evenimentul introduce lumea fascinantă a cinematografiei prin bagheta celebrului dirijor Gottfried Rabl, care va interpreta ritmurile desăvârșite ale celor mai cunoscute coloane sonore, alături de cei 70 de instrumentiști ai European Royal Orchestra. Atmosfera va fi întregită de proiecții video pe ecranele din spatele orchestrei, ce vor reda strălucirea Hollywood-ului prin momente consacrate din filmele aflate în repertoriu: ”Superman, ”Fantoma de la Operă”, ”Titanic”, ”Pirații din Caraibe”, ”Cats (Memory)”, ”Dirty Dancing”, și multe altele.

Avem plăcerea și onoarea să-ți prezentăm un interviu RomaniaPozitiva despre acest inedit eveniment.

Despre muzica de film și despre ”Hollywood Music in Bucharest” într-un interviu RomaniaPozitiva

RomaniaPozitiva: De ce Hollywood Music în București?

Hollywood este un platou al succesului, care a produs de-a lungul timpului filme care sunt vii în memoria noastră și astăzi. Însă, pe lângă actorii renumiți, regizori, scenarii, locații și efecte speciale, coloanele sonore dețin un rol important în economia unui film. Astfel, am decis să întindem covorul roșu pentru ele, și să le dăm ocazia să fie interpretate de o orchestră pe măsură: European Royal Orchestra. Împrumutăm un concept occidental și îi oferim o interpretare proprie, pe măsura așteptărilor.

RomaniaPozitiva: Ce fel de surprize și momente speciale sunt pregătite pentru spectatori la eveniment?

Spectacol este gândit în așa fel încât să recompună atmosfera celor mai cunoscute filme din anii ’50 până astăzi, drept urmare scena va găzdui 3 ecrane pe care se vor proiecta secvențe memorabile din fiecare peliculă, iar măiestria orchestrei compusă din 70 de persoane va fi pusă în valoare de un joc de lumini inedit. De asemenea, proiectului s-au alăturat nume mari, precum dirijorul austriac Gottfried Rabl și soprana Daniela Vlădescu. Împreună vor introduce publicul în lumea filmului, unde îi așteaptă emoții și trăiri intense.

RomaniaPozitiva: Care este viitorul muzicii românești de film la nivel internațional?

Considerăm că perspectivele muzicii de film depind în mare măsură de cele ale filmului românesc în sine, care în ultima perioadă a atras atenția multor festivaluri internaționale, însă nu și a publicului autohton. Se primesc vești bune de la competițiile de peste hotare, și abia apoi suscită interes și la nivel local. Treptat, va fi nevoie de o schimbare a percepției înspre aprecierea propriului potențial și valorificarea acestuia.

RomaniaPozitiva: European Royal Orchestra” îi include pe cei mai buni studenţi şi absolvenţi ai facultăţilor de profil din Bucureşti şi din ţară. Care sunt avantajele tinerilor artiști în acest domeniu cultural?

”European Royal Orchestra” este prima orchestră privată din România, a cărei medie de vârstă nu depășește 25 de ani. Acest lucru se datorează faptului că mulți dintre membrii săi sunt studenți sau absolvenți, însă lor se alătură instrumentişti și artiști profesioniști din orchestrele de top din România.

În acest mod, tinerii au parte de îndrumare din partea membrilor cu pregătire, dar au și oportunitatea de a câștiga experiență la rândul lor, prin varietatea repertoriului și a spectacolelor susținute. Această colaborare are la bază dorința asociației de la promova și lansa tinere talente, chiar și pe scena internațională.

RomaniaPozitiva: Un mesaj pentru împătimiții filmelor, dar și pentru melomani din partea organizatorilor “Hollywood Music in Bucharest”.

Există melodii din filme care au definit istoria muzicii, există filme care au influențat stilul de viață și modul de a gândi a generațiilor de cinefili, există coloane sonore ce au depășit marele ecran și au devenit cadru de desfășurare a unor mari iubiri, a unor bucurii imense sau tristeți, există momente unice în viață ce sunt întotdeauna însoțite de un crâmpei de cântec auzit cândva într-un film la cinematograf. Provocăm atât pasionații de filme, cât și cei de muzică să-și dedice o seară pentru rememorarea momentelor speciale din viața lor, la care cu siguranță se va adăuga amintirea unei seri hollywoodiene de succes.

 

Mulțumim petru interviu!

Interviurile RomaniaPozitiva, martie 2012

———————————————————————————————————————————————–

Biletele sunt disponibile pe www.bilete.ro și în oficiile Poștei Române, semnalizate cu Bilete.ro.

Pentru mai multe detalii aveți la dispoziție pagina acteocta.ro.

Despre autor

avatar

Fondator RomâniaPozitivă.ro, Florin este educator de emoție și gând pozitiv. Florin susține acest demers prin programele sale de training și prin platforma de informație și educație pozitivă, www.RomaniaPozitiva.ro cu peste 30 de autori și peste 30 000 de articole de Bine despre România publicate încă din 2006. Florin are aproape 20 de ani de experiență ca trainer pentru circa 10 000 de participanți, iar domeniile de expertiză includ: facilitare de procese de învățare, orientarea spre soluție (psihologie pozitivă aplicată pentru rezolvarea problemelor), antreprenoriat social, ”train the trainers”, design thinking, managementul echipelor, management de proiect, recrutare şi selecţie, comunicare, teambuilding. Florin a lucrat 4 ani în industria berii alături de InBev având atribuții de training pe mai multe procese de vânzări și de business pentru o rețea cu peste 40 de firme de distribuție de bunuri de larg consum pe întreg teritoriul țării. Florin și-a început cariera profesională alături de echipa AIMS Timișoara - 4 ani de experiență în recrutare și selecție de personal și training. Florin are experiență ca moderator/speaker pentru diverse evenimente și conferințe: TEDx București, Impact HUB, Zilele Biz, Future Makers, ASPEN Leadership Program, Leaders for Justice Program, Automotive Forum, “Conferința Anului Viitor”, Inspiro, Bucharest Integrity Gathering, Conferința de Voluntariat, The Conference about Happiness, “Fabricat în Țara lui Andrei”cu NESsT & Petrom, WWF Școli Verzi în Europa, Criminalitate Forestieră WWF, Interpol, Client Earth), TEDx Galați, TEDx Constanța. Majoritatea clienţilor lui Florin sunt din aria de business, companiile activând în domenii foarte diferite (servicii, IT, automotive, bunuri de larg consum, consultanţă) pe întreg teritoriul ţării. Florin este implicat şi în proiecte de training și facilitare pentru organizaţii nonguvernamentale. Florin a fost membru entuziast în organizațiile AIESEC Timișoara și ARDOR Banat. Florin desfăşoară şi proiecte de training și facilitare în sistem deschis („open training”), un exemplu de astfel de program fiind cursul „Train the Trainers” cu Institutul Român de Training și Training Cafe. Motivaţia principală este dorinţa de a schimba lucrurile în Bine în România. Florin este certificat Formator A.N.C., White Belt @ ABInBev. Florin este mare fan de biciclete, mișcare în aer liber, muzică uneori chiar clasică și indiană.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.