„Despre integrarea in societate a persoanelor cu dizabilitati”

0

Noi (RomaniaPozitiva) credem ca 2010 este un an extrem de important. Tu cum crezi? Credem ca 2010 este un reper pentru urmatoarea perioada de timp din vremurile noastre. Desi a fost (este) un an al crizelor de toate felurile, credem ca 2010 a fost si anul intrebarilor „pe bune”, al ideilor, al framantarilor pentru impact si relevanta.

Noi credem ca 2010 este anul marilor cauze. Cum am scris si intr-un alt articol, credem ca anul 2010 a fost anul in care probabil ca oamenii s-au gandit mai mult la „de ce” in detrimentul lui „cat” si „cum”.  Anul in care oamenii cauta – probabil – ceva mai mult sens in ceea ce fac. Si mai credem ca este abia inceputul.
Dar cum arata bilantul lui 2010 pentru fiecare dintre noi? La cat de multe „de ce”-uri am reusit sa ne raspundem in 2010?

Ce semne are 2011?

Am promis ca o sa cerem mai multor prieteni gandurile despre 2010, dar si despre semnele lui 2011. Ne bucuram foarte mult sa continuam „serialul” nostru “Semne de Bine″ cu un interviu despre o cauza nobila: sustinerea si dezvoltarea unor programe sustenabile care imbunatatesc calitatea vietii persoanelor cu dizabilitati din Romania. Raspunde la intrebarile noastre Cristian Ispas, Fundatia Motivation Romania.

*

„Despre integrarea in societate a persoanelor cu dizabilitati”

Interviu Cristian Ispas, Fundatia Motivation Romania

  • Cum a fost 2010? Care au fost cele mai importante momente?

2010 a fost un an plin pentru Fundatia Motivation. Am implinit 15 ani de activitate dedicata persoanelor cu dizabilitati si vietii lor independente, an care a coincis cu ridicarea unui nou sediu al fundatiei, in localitatea Buda. Tot in 2010, am construit, impreuna cu Habitat Romania si cu sprijinul Fundatiei Vodafone, o casa pentru 5 persoane cu dizabilitati intelectuale aflate in grija noastra si pentru trei colegi cu dizabilitati locomotorii de la Motivation. Am avut o campanie de strangere de fonduri pentru a finanta participarea sportivilor cu dizabilitati intelectuale de la Motivation la Jocurile Mondiale de Vară Special Olympics 2011 de la Atena.

Am reusit sa obtinem o finantare pentru afacerea sociala a Fundatiei, Motivation SRL, prin care, in urmatorii doi ani, 360 de persoane cu dizabilitati locomotorii, vor primi scaune rulante personalizate fara a mai fi nevoite sa astepte perioade indelungate pentru decizia de finantare din partea Casei de Asigurari de Sanatate. Am organizat, impreuna cu partenerii de la ActiveWatch- Agentia de Monitorizare a Presei, prima editie a Galei a Persoanelor cu Dizabilitati. Dar, cel mai important, am reusit sa ne extindem in tara, unde am deschis noi centre regionale pentru a veni in sprijinul persoanelor cu dizabilitati.

  • In 20 de cuvinte – care a fost „cauza” sustinuta in 2010?

Am sustinut si sustinem dezvoltarea unor programe sustenabile care imbunatatesc calitatea vietii persoanelor cu dizabilitati din Romania.

  • Ce iti doresti / ce va doriti pentru 2011?

Ne dorim ca persoanele cu dizabilitati sa fie integrate in societate. Ne dorim ca angajatorii sa fie mai receptivi si sa angajaze persoane cu dizabilitati pentru abilitatile acestora. Ne dorim ca, in toata tara, persoanele cu dizabilitati sa aiba acces la echipamente de mobilitate potrivite si personalizate si la un trai decent si independent. Ne dorim ca organizatiile si institutiile publice sa devina mai responsabile in ceea ce priveste accesibilizarea corecta a spatiilor lor, astfel incat persoanele cu dizabilitati sa le poata utiliza ca angajati sau clienti, la fel ca orice alta persoana.

  • Cum sunt semnele pentru 2011? Despre ce va fi 2011?

Credem ca anul 2011 va fi unul la fel de intens. Avem multe programe, ca cel de integrarare pe piata muncii a persoanelor cu dizabilitati, de instruire si consiliere pentru persoanele cu dizabilitati, ca programul IMPACT, prin care 25 de copii si tineri cu dizabilitati intelectuale locuiesc in 3 case de tip familial Motivation. Vrem ca toate proiectele sa continue si sa se dezvolte in sprijinul persoanelor cu dizabilitati din Romania.

*

Multumim Cristian & Fundatia Motivation! Mult succes in 2011!

Interviurile RomaniaPozitiva / Semne de Bine

Decembrie 2010

Despre autor

avatar

Fondator RomâniaPozitivă.ro, Florin este facilitator & educator de emoție și gând pozitiv. Florin susține acest demers prin programele sale de training & facilitare și prin platforma de informație și educație pozitivă, www.RomaniaPozitiva.ro cu peste 30 de autori și peste 55 000 de articole de Bine despre România publicate încă din 2006. Florin are 20 de ani de experiență ca trainer, facilitator pentru peste 10 000 de participanți, iar domeniile de expertiză includ: facilitare de procese de învățare, orientarea spre soluție, antreprenoriat (inclusiv social), ”train the trainers & facilitators”, design thinking, managementul echipelor, management de proiect, time management, recrutare şi selecţie, comunicare, teambuilding. Florin a lucrat 4 ani în industria FMCG alături de InBev având atribuții de training pentru mai multe procese de vânzări și de business pentru o rețea cu peste 40 de firme de distribuție de bunuri de larg consum pe întreg teritoriul țării. Florin și-a început cariera profesională alături de echipa AIMS Timișoara - 4 ani de experiență în recrutare și selecție de personal și training. Florin are experiență ca moderator/speaker pentru diverse evenimente, parteneri și conferințe: TEDx București, Impact HUB, Zilele Biz, Frankfurt School of Finance & Management, Future Makers, ASPEN Young Leaders Program, Leaders for Justice Program, Ashoka Romania,Automotive Forum, Inspiro, Bucharest Integrity Gathering, Conferința de Voluntariat, The Conference about Happiness, “Fabricat în Țara lui Andrei”cu NESsT & Petrom, WWF Școli Verzi în Europa, Criminalitate Forestieră WWF, Interpol, Client Earth), TEDx Galați, TEDx Constanța. Majoritatea clienţilor lui Florin sunt din aria de business, companiile activând în domenii foarte diferite (servicii, IT, automotive, bunuri de larg consum, consultanţă) pe întreg teritoriul ţării. Florin este implicat şi în proiecte de training și facilitare pentru organizaţii nonguvernamentale. Florin a fost membru entuziast în organizațiile AIESEC Timișoara și ARDOR Banat. Florin desfăşoară şi proiecte de training și facilitare în sistem deschis („open training”), un exemplu de astfel de program fiind cursul „Train the Trainers & Facilitators” cu Institutul Român de Training și Training Cafe. Motivaţia principală este dorinţa de a schimba lucrurile în Bine în România. Florin este certificat Formator A.N.C., White Belt @ ABInBev. Florin este mare fan de biciclete, mișcare în aer liber, muzică uneori chiar clasică și indiană.

Comentează

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.