„Deşi ador artsy trashul berlinez sau savoir vivre-ul parizian, mă întorc tot la Bucureşti”

0

Te-ai „dat” pe BucharestByHand? E o poveste interesantă acolo si este bine de ştiut.  Multe idei, texte, desene, fotografie şi o formă aparte de interpretare artistică a Bucureştiului. Da, da – se poate şi aşa ceva!

Noi am citit câteva articole de acolo şi am hotărât să vorbim şi noi cu o parte din oamenii care contribuie activ la această platformă. Acestea fiind scrise, fără prea multe introduceri, iată câteva gânduri despre Bucureşti, marca Vlad Tăuşance. Dar cine este Vlad?

—————————————-

Cine eşti în 20 de cuvinte + un citat:)

Sunt (Vlad Ioan) Tăușance – scriitor și consumator de Legende Urbane, om de strategie și comunicare, de curând activist politic în cadrul Mişcării Verzilor. “Some people never go crazy, What truly horrible lives they must live” (Charles Bukowski)

De ce trăieşti în Bucureşti?

Trăiesc, nu locuiesc, aici de 13 ani şi sunt încă îndrăgostit. Deşi ador artsy trashul berlinez sau savoir vivre-ul parizian, mă întorc tot la Bucureşti. Cu chef de muncă şi de schimbare, de obicei. Pentru că aici nu iau pulsul orașului, ci i-l pot influența, ca un stimulator cardiac. Şi-mi place oraşul ăsta când are pulsul accelerat, când e în pragul infarctului sau revelației. Nu este un oraș pentru cei cu inimi slabe, e clar.

Ce fel de Bucureşti ai arătat prin textul “Locul unde se întâmplă ceva – warm up (varianta legală)”

E oraşul pe care l-am descoperit la 18 ani, magic și sălbatic, cu maximum 10 cafenele frecventabile și peste 1000 de mansarde locuite de provinciali speriați ca mine. Un București cu ziduri mirosind senzual a cărţi și mucegai, cu vânzători de covrigi dimineaţa şi cu expaţi nebuni, cu dimineţi halucinante şi finaluri neaşteptate, un oraş al posibilităţilor seducătoare şi eşecurilor răsunătoare. Bastardul adorabil rezultat din aventura Bucureştiul magic al lui Eliade cu realitatea comunistă deşănţată şi schizoidă. O nouă rasă de oraş, fidel ca un Amstaff  şi agresiv ca un Rotweiller. De fapt, citiți textul.

Cum e Bucureştiul pentru tine într-o imagine? (foto / desen)

Foto aici si aici.

 

PS:  Citeşte şi Nava.

Mulţumim Vlad!

——————————————————————————————————————————————–

Bucharest By Hand este un experiment provocat de Grolsch. Harta experimentală a Bucureștiului este un spaţiu de reinterpretare artistică a oraşului, gândit pentru creatori şi consumatori de experienţe artistice, de la filme şi fotografii la proiecte culturale, de la arhitectură şi urbanism la antropologie şi bandă desenată. Altfel spus, un loc în care fiecare este invitat să-şi folosească skill-urile şi creativitatea pentru a reinventa Bucureştiul, aşa cum ar arăta făcut de mâinile noastre.

Despre autor

avatar

Co-Fondator RomâniaPozitivă.ro, Florin este educator de emoție și gând pozitiv. Florin susține acest demers prin programele sale de training și prin platforma de informație și educație pozitivă www.RomaniaPozitiva.ro. Florin are peste 15 ani de experiență ca trainer pentru circa 8000 de participanți, iar domeniile de expertiză includ: "solution thinking" (gândire pozitivă aplicată pentru rezolvarea problemelor), antreprenoriat social, ”train the trainers”, managementul oamenilor/echipelor, management de proiect, recrutare şi selecţie, comunicare, echipe eficiente, teambuilding. Florin este mare fan de biciclete, mișcare în aer liber, muzică, uneori chiar clasică și indiană. Motivaţia principală a lui Florin este dorința de a schimba lucrurile în Bine în România și încrederea că asta se poate.

Comentează