Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

„Deşi ador artsy trashul berlinez sau savoir vivre-ul parizian, mă întorc tot la Bucureşti”

0

Te-ai „dat” pe BucharestByHand? E o poveste interesantă acolo si este bine de ştiut.  Multe idei, texte, desene, fotografie şi o formă aparte de interpretare artistică a Bucureştiului. Da, da – se poate şi aşa ceva!

Noi am citit câteva articole de acolo şi am hotărât să vorbim şi noi cu o parte din oamenii care contribuie activ la această platformă. Acestea fiind scrise, fără prea multe introduceri, iată câteva gânduri despre Bucureşti, marca Vlad Tăuşance. Dar cine este Vlad?

—————————————-

Cine eşti în 20 de cuvinte + un citat:)

Sunt (Vlad Ioan) Tăușance – scriitor și consumator de Legende Urbane, om de strategie și comunicare, de curând activist politic în cadrul Mişcării Verzilor. “Some people never go crazy, What truly horrible lives they must live” (Charles Bukowski)

De ce trăieşti în Bucureşti?

Trăiesc, nu locuiesc, aici de 13 ani şi sunt încă îndrăgostit. Deşi ador artsy trashul berlinez sau savoir vivre-ul parizian, mă întorc tot la Bucureşti. Cu chef de muncă şi de schimbare, de obicei. Pentru că aici nu iau pulsul orașului, ci i-l pot influența, ca un stimulator cardiac. Şi-mi place oraşul ăsta când are pulsul accelerat, când e în pragul infarctului sau revelației. Nu este un oraș pentru cei cu inimi slabe, e clar.

Ce fel de Bucureşti ai arătat prin textul “Locul unde se întâmplă ceva – warm up (varianta legală)”

E oraşul pe care l-am descoperit la 18 ani, magic și sălbatic, cu maximum 10 cafenele frecventabile și peste 1000 de mansarde locuite de provinciali speriați ca mine. Un București cu ziduri mirosind senzual a cărţi și mucegai, cu vânzători de covrigi dimineaţa şi cu expaţi nebuni, cu dimineţi halucinante şi finaluri neaşteptate, un oraş al posibilităţilor seducătoare şi eşecurilor răsunătoare. Bastardul adorabil rezultat din aventura Bucureştiul magic al lui Eliade cu realitatea comunistă deşănţată şi schizoidă. O nouă rasă de oraş, fidel ca un Amstaff  şi agresiv ca un Rotweiller. De fapt, citiți textul.

Cum e Bucureştiul pentru tine într-o imagine? (foto / desen)

Foto aici si aici.

 

PS:  Citeşte şi Nava.

Mulţumim Vlad!

——————————————————————————————————————————————–

Bucharest By Hand este un experiment provocat de Grolsch. Harta experimentală a Bucureștiului este un spaţiu de reinterpretare artistică a oraşului, gândit pentru creatori şi consumatori de experienţe artistice, de la filme şi fotografii la proiecte culturale, de la arhitectură şi urbanism la antropologie şi bandă desenată. Altfel spus, un loc în care fiecare este invitat să-şi folosească skill-urile şi creativitatea pentru a reinventa Bucureştiul, aşa cum ar arăta făcut de mâinile noastre.

Despre autor

avatar

Fondator RomâniaPozitivă.ro, Florin este educator de emoție și gând pozitiv. Florin susține acest demers prin programele sale de training și prin platforma de informație și educație pozitivă, www.RomaniaPozitiva.ro cu peste 30 de autori și peste 30 000 de articole de Bine despre România publicate încă din 2006. Florin are aproape 20 de ani de experiență ca trainer pentru circa 10 000 de participanți, iar domeniile de expertiză includ: facilitare de procese de învățare, orientarea spre soluție (psihologie pozitivă aplicată pentru rezolvarea problemelor), antreprenoriat social, ”train the trainers”, design thinking, managementul echipelor, management de proiect, recrutare şi selecţie, comunicare, teambuilding. Florin a lucrat 4 ani în industria berii alături de InBev având atribuții de training pe mai multe procese de vânzări și de business pentru o rețea cu peste 40 de firme de distribuție de bunuri de larg consum pe întreg teritoriul țării. Florin și-a început cariera profesională alături de echipa AIMS Timișoara - 4 ani de experiență în recrutare și selecție de personal și training. Florin are experiență ca moderator/speaker pentru diverse evenimente și conferințe: TEDx București, Impact HUB, Zilele Biz, Future Makers, ASPEN Leadership Program, Leaders for Justice Program, Automotive Forum, “Conferința Anului Viitor”, Inspiro, Bucharest Integrity Gathering, Conferința de Voluntariat, The Conference about Happiness, “Fabricat în Țara lui Andrei”cu NESsT & Petrom, WWF Școli Verzi în Europa, Criminalitate Forestieră WWF, Interpol, Client Earth), TEDx Galați, TEDx Constanța. Majoritatea clienţilor lui Florin sunt din aria de business, companiile activând în domenii foarte diferite (servicii, IT, automotive, bunuri de larg consum, consultanţă) pe întreg teritoriul ţării. Florin este implicat şi în proiecte de training și facilitare pentru organizaţii nonguvernamentale. Florin a fost membru entuziast în organizațiile AIESEC Timișoara și ARDOR Banat. Florin desfăşoară şi proiecte de training și facilitare în sistem deschis („open training”), un exemplu de astfel de program fiind cursul „Train the Trainers” cu Institutul Român de Training și Training Cafe. Motivaţia principală este dorinţa de a schimba lucrurile în Bine în România. Florin este certificat Formator A.N.C., White Belt @ ABInBev. Florin este mare fan de biciclete, mișcare în aer liber, muzică uneori chiar clasică și indiană.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.