Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

Descoperă o altfel de Românie: implicată, activă, de succes! Săptămâna Naţională IMPACT

1

Săptămâna Naţională IMPACT – descoperă o altfel de Românie: implicată, activă, de succes

În perioada 12-18 decembrie Saptămâna Naţională IMPACT sărbătoreşte şi promovează voluntariatul şi implicarea în comunitate a peste 3.500 de tineri şi peste 500 de adulţi voluntari (majoritatea profesori) din Cluburile de Iniţiativă Comunitară pentru Tineri IMPACT. Prin acţiuni locale, în comunitate şi în şcoală, tinerii şi voluntarii IMAPCT arată o altă faţă a României: implicată, activă, de succes. Săptămâna Naţională IMPACT este o iniţiativă în cadrul campaniei ROMÂNIA de IMPACT.

În cadrul Săptămânii Naţionale IMPACT, Fundaţia Noi Orizonturi organizează în patru oraşe din ţară expoziţii de proiecte de serviciu în folosul comunităţii propuse de Cluburile IMPACT. Prin aceste proiecte, tinerii doresc să rezolve probleme identificate în comunităţile lor, acţionând pentru binele comun. Vă aşteptăm în Bucureşti, Cluj, Iaşi şi Petroşani să descoperiţi prin proictele IMPACT o altă faţă a României: implicată, activă, de succes. Proiectele propuse de tineri pot fi susţinute direct de public prin donaţii în urnele mobile prezente în locurile de desfăşurare a expoziţiilor şi prin donaţii de 2 Euro prin sms la 8822. Număr valabil în reţelele Orange şi Vodafone. Nu se percepe TVA.

BUCUREŞTI

Expoziţie de proiecte IMPACT organizată pe 13 decembrie, în cadrul evenimentului „IMPACT se joacă în Club Control”. Evenimentul se desfăşoară în Club Control (Str. Academiei nr.19), de la 17:00 la 21:00. Pe lângă expoziţia de proiecte, în cadrul evenimentului se organizează o seară de jocuri (boardgames).

CLUJ

Expoziţii de proiecte IMPACT vor fi organizate în Iulius Mall în perioada 12-18 decembrie şi în Polus Center în perioada 16-18 decembrie. În Iulius Mall, tinerii IMPACT vor organiza o serie de activităţi distractiv – interactive pentru public: flashmob şi „îmbrăţişări gratuite” (15 decembrie, 15:30), concert formaţia „The Pass” a Liceului de Informatică „Tiberiu Popovici” (12 decemrbrie, 17:00, scena din Iulius Mall), atelier de decoraţiuni de Crăciun (14 decembrie, 18:00 – 20:00).

IAŞI

Expoziţia de proiecte de serviciu în folosul comunităţii IMPACT va fi organizată în Iulius Mall Iaşi în perioada 18-20 decembrie.

PETROŞANI

Expoziţia de proiecte de serviciu în folosul comunităţii IMPACT va fi organizată pe 16 decembrie la Casa de Cultură a Sindicatelor „Ion Dulamita”. Cu această ocazie se va desăşura şi  Gala Voluntarilor IMPACT  la Petroşani. La eveniment sunt aşteptaţi voluntari IMPACT (membri si lideri), reprezentanţi ai ONG-urilor, directori de şcoli, reprezentanţi ai autorităţilor locale, bisericilor, media, oameni de afaceri.

Campania „ROMÂNIA de IMPACT” aduce în atenţia publicului implicarea tinerilor în comunitate ca soluţie de combatere a apatiei civice şi dezvoltare durabilă a societăţii. Cluburile IMPACT au devenit cea mai mare mişcare de tineret din ţară, un program educaţional în care anual peste 3.500 de tineri (12-18 ani) şi peste 500 de voluntari (majoritatea profesori) se implică pentru binele comun. Cluburile IMPACT sunt un instrument puternic de schimbare socială unde tinerii învaţă să identifice probleme din comunitate, să gândească şi să lucreze împreună, să scrie şi să implementeze proiecte în folosul comunităţii. Realizând astfel de proiecte şi participând la activităţile Cluburilor IMPACT, tinerii au posibilitatea să se dezvolte în patru domenii cheie: cetățenie activă, angajabilitate, antreprenoriat social şi leadership. Anual, Cluburile de Iniţiativă Comunitară pentru Tineri IMPACT realizează peste 380 de proiecte de serviciu în folosul comunităţii.

Campania „ROMÂNIA de IMPACT” este susţinută de121.ro,  Think Outside the Box), Decât o Revistă, RomaniaPozitivă,  MB Drăgan, Mondo TV, Mondo FM, Kapital Tv, Kapital FM, Ziarul Văii Jiului, Impuls, FoodMania, Business Forum,  Galeriile de arta Danel,  Suprem Office, Cinema Victoria Cluj-Napoca.

Dacă nu sunteţi indiferenţi faţă de tineri, educaţie şi comunitate puteţi investi alături de Fundaţia Noi Orizonturi în tinerii de IMPACT. Puteţi susţine continuarea Programului IMPACT în 2012 şi educaţia tinerilor din România donând 2 Euro prin sms la 8822. Număr valabil în reţelele Orange şi Vodafone. Nu se percepe TVA. Numere de relaţii cu clienţii, tarif normal: 0757 582 124 (Orange) şi 0721 578 163 (Vodafone). Program de funcţionare de luni până vineri între orele 09:00 şi 18:00.

Despre autor

avatar

Misiunea Fundaţiei Noi Orizonturi este de a promova modele de educaţie prin experienţă de calitate, care dezvoltă abilităţi de viaţă în rândul tinerilor, ca o strategie de dezvoltare durabilă a societăţii. Fundaţia Noi Orizonturi îşi doreşte o lume în care toţi tinerii se implică pentru binele comun al tuturor şi simt că pot face o diferenţă în societate.