DESCHIS la Fondul pentru Inovare Civica, 65 000 RON / proiect

0

FDSC lanseaza cererea de propuneri de proiecte din 2014 – Fondul pentru Inovare Civica

Sursa: STIRIONG.RO

Luni, 10 martie a.c., Fundatia pentru Dezvoltarea Societatii Civile (FDSC) lanseaza cererea anuala de propuneri de proiecte din cadrul Fondului pentru Inovare Civica.

civic

Acesta este un instrument de finantare adresat organizatiilor neguvernamentale dezvoltat de FDSC si sustinut financiar de Trust for Civil Society in Central and Eastern Europe si donatori privati din Romania, reprezentati in special de sectorul de afaceri prin urmatoarele companii responsabile social:  OMV PETROM si Raiffeisen Bank.

Citește și alte informații de Bine despre România!

Programul de finantare, in cadrul caruia se lanseaza prezenta Cerere anuala de propuneri de proiecte este dezvoltat ca raspuns la situatia si nevoile societatii civile din Romania la ora actuala, inclusiv ale comunitatilor locale, punand accent pe initiativele civice ale organizatiilor neguvernamentale.

Obiectiv

Fondul pentru Inovare Civica isi propune sa sprijine initiative si actiuni civice inovative ale organizatiilor neguvernamentale din Romania, responsabilizarea si cresterea participarii active a cetatenilor pentru a contribui la dezvoltarea comunitatii.

Fondul pentru Inovare Civica urmareste sa sprijine initiative in urmatoarele domenii:

  • Mobilizarea si responsabilizarea cetatenilor
  • Actiuni de advocacy si monitorizare a institutiilor/autoritatilor publice
  • Educatie civica si implicarea copiilor si tinerilor in viata comunitatii

Cine poate solicita finantare

Exclusiv organizatii neguvernamentale fara scop lucrativ, infiintate legal si cu sediul in Romania.

Valoarea finantarilor

Valoarea estimativa a finantarilor acordate va fi de maxim 65.000 Lei / proiect.

Durata proiectelor

Durata unui proiect nu va fi mai mare de 12 luni.

Informatii privind procedura de aplicare:

Procesul de aplicare, atat Etapa I – Scrisoarea de intentie, cat si Etapa II – Cererea de finantare, se vor desfasura exclusiv online, pe platforma www.finantare.fdsc.ro.

Despre autor

avatar

Co-Fondator RomâniaPozitivă.ro, Florin este educator de emoție și gând pozitiv. Florin susține acest demers prin programele sale de training și prin platforma de informație și educație pozitivă www.RomaniaPozitiva.ro. Florin are peste 15 ani de experiență ca trainer pentru circa 8000 de participanți, iar domeniile de expertiză includ: "solution thinking" (gândire pozitivă aplicată pentru rezolvarea problemelor), antreprenoriat social, ”train the trainers”, managementul oamenilor/echipelor, management de proiect, recrutare şi selecţie, comunicare, echipe eficiente, teambuilding. Florin este mare fan de biciclete, mișcare în aer liber, muzică, uneori chiar clasică și indiană. Motivaţia principală a lui Florin este dorința de a schimba lucrurile în Bine în România și încrederea că asta se poate.

Comentează