“Delta” Văcăreşti, un plămân în Bucureşti! Haideți să curățăm zona Lacului Văcărești sâmbătă, 27 octombrie

0

“Delta” Văcăreşti, un plămân în Bucureşti!

Avem o ”Deltă” în București! O curățăm, o protejăm?

Haideți să curățăm zona Lacului Văcărești sâmbătă, 27 octombrie, începând cu ora 10:00!

Asociaţia Salvaţi Dunărea şi Delta vă invită să ecologizăm zona neașteptat de bogată în biodiversitate apărută pe locul construcțiilor comuniste abandonate, în groapa Văcărești.

Punctul de întâlnire este la intrarea în zona Lacului  Văcărești dinspre șoseaua Olteniței, pe strada Săvinești (punct de reper complex rezidențial Jupiter).

Zona lacului Văcărești care necesită curățarea imediată se întinde pe aproximativ 190 de hectare. Ecologizarea se justifică din cel puțin din trei puncte de vedere:

  1. Autoritățile centrale, conştiente de importanţa unui astfel de ecosistem într-un oraș precum Bucureştiul, au anunţat deja că intenționează declararea în lunile urmatoare, a lacului Văcărești drept zonă naturală protejată.
  2. Spațiul ar putea fi amenajat și redată publicului larg, devenind astfel un model de transformare a unui zone abandonate și folosită ca groapă de gunoi, într-un loc de utilitate publică.
  3. Ecologizarea ar aduce beneficii majore biodiversității dezvoltate spontan, care cuprinde, conform observațiilor făcute de specialiști la prima vedere, numeroase specii de păsări, pești, mamifere și amfibieni, dintre care unele protejate.

Mai multe detalii despre eveniment puteți găsi pe www.facebook.com/events

Totodată, vă invităm să semnați petiția pentru acordarea statutului de arie protejată pentru Delta Văcărești. www.petitieonline.ro/petitie

Acțiunea face parte din proiectul Reţeaua Naţională a Asociaţiilor de Dezvoltare Intercomunitară, derulat începând cu anul 2011 de Asociaţia Salvaţi Dunărea şi Delta, în parteneriat cu Ministerul Mediului şi Pădurilor şi cu Centrul pentru Politici Durabile Ecopolis, susţinut financiar de Coca-Cola Hellenic.

Despre autor

avatar

Co-Fondator RomâniaPozitivă.ro, Florin este educator de emoție și gând pozitiv. Florin susține acest demers prin programele sale de training și prin platforma de informație și educație pozitivă www.RomaniaPozitiva.ro. Florin are peste 15 ani de experiență ca trainer pentru circa 8000 de participanți, iar domeniile de expertiză includ: "solution thinking" (gândire pozitivă aplicată pentru rezolvarea problemelor), antreprenoriat social, ”train the trainers”, managementul oamenilor/echipelor, management de proiect, recrutare şi selecţie, comunicare, echipe eficiente, teambuilding. Florin este mare fan de biciclete, mișcare în aer liber, muzică, uneori chiar clasică și indiană. Motivaţia principală a lui Florin este dorința de a schimba lucrurile în Bine în România și încrederea că asta se poate.

Comentează