Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

“Delta” Văcăreşti, un plămân în Bucureşti! Haideți să curățăm zona Lacului Văcărești sâmbătă, 27 octombrie

0

“Delta” Văcăreşti, un plămân în Bucureşti!

Avem o ”Deltă” în București! O curățăm, o protejăm?

Haideți să curățăm zona Lacului Văcărești sâmbătă, 27 octombrie, începând cu ora 10:00!

Asociaţia Salvaţi Dunărea şi Delta vă invită să ecologizăm zona neașteptat de bogată în biodiversitate apărută pe locul construcțiilor comuniste abandonate, în groapa Văcărești.

Punctul de întâlnire este la intrarea în zona Lacului  Văcărești dinspre șoseaua Olteniței, pe strada Săvinești (punct de reper complex rezidențial Jupiter).

Zona lacului Văcărești care necesită curățarea imediată se întinde pe aproximativ 190 de hectare. Ecologizarea se justifică din cel puțin din trei puncte de vedere:

  1. Autoritățile centrale, conştiente de importanţa unui astfel de ecosistem într-un oraș precum Bucureştiul, au anunţat deja că intenționează declararea în lunile urmatoare, a lacului Văcărești drept zonă naturală protejată.
  2. Spațiul ar putea fi amenajat și redată publicului larg, devenind astfel un model de transformare a unui zone abandonate și folosită ca groapă de gunoi, într-un loc de utilitate publică.
  3. Ecologizarea ar aduce beneficii majore biodiversității dezvoltate spontan, care cuprinde, conform observațiilor făcute de specialiști la prima vedere, numeroase specii de păsări, pești, mamifere și amfibieni, dintre care unele protejate.

Mai multe detalii despre eveniment puteți găsi pe www.facebook.com/events

Totodată, vă invităm să semnați petiția pentru acordarea statutului de arie protejată pentru Delta Văcărești. www.petitieonline.ro/petitie

Acțiunea face parte din proiectul Reţeaua Naţională a Asociaţiilor de Dezvoltare Intercomunitară, derulat începând cu anul 2011 de Asociaţia Salvaţi Dunărea şi Delta, în parteneriat cu Ministerul Mediului şi Pădurilor şi cu Centrul pentru Politici Durabile Ecopolis, susţinut financiar de Coca-Cola Hellenic.

Despre autor

avatar

Fondator RomâniaPozitivă.ro, Florin este educator de emoție și gând pozitiv. Florin susține acest demers prin programele sale de training și prin platforma de informație și educație pozitivă, www.RomaniaPozitiva.ro cu peste 30 de autori și peste 30 000 de articole de Bine despre România publicate încă din 2006. Florin are aproape 20 de ani de experiență ca trainer pentru circa 10 000 de participanți, iar domeniile de expertiză includ: facilitare de procese de învățare, orientarea spre soluție (psihologie pozitivă aplicată pentru rezolvarea problemelor), antreprenoriat social, ”train the trainers”, design thinking, managementul echipelor, management de proiect, recrutare şi selecţie, comunicare, teambuilding. Florin a lucrat 4 ani în industria berii alături de InBev având atribuții de training pe mai multe procese de vânzări și de business pentru o rețea cu peste 40 de firme de distribuție de bunuri de larg consum pe întreg teritoriul țării. Florin și-a început cariera profesională alături de echipa AIMS Timișoara - 4 ani de experiență în recrutare și selecție de personal și training. Florin are experiență ca moderator/speaker pentru diverse evenimente și conferințe: TEDx București, Impact HUB, Zilele Biz, Future Makers, ASPEN Leadership Program, Leaders for Justice Program, Automotive Forum, “Conferința Anului Viitor”, Inspiro, Bucharest Integrity Gathering, Conferința de Voluntariat, The Conference about Happiness, “Fabricat în Țara lui Andrei”cu NESsT & Petrom, WWF Școli Verzi în Europa, Criminalitate Forestieră WWF, Interpol, Client Earth), TEDx Galați, TEDx Constanța. Majoritatea clienţilor lui Florin sunt din aria de business, companiile activând în domenii foarte diferite (servicii, IT, automotive, bunuri de larg consum, consultanţă) pe întreg teritoriul ţării. Florin este implicat şi în proiecte de training și facilitare pentru organizaţii nonguvernamentale. Florin a fost membru entuziast în organizațiile AIESEC Timișoara și ARDOR Banat. Florin desfăşoară şi proiecte de training și facilitare în sistem deschis („open training”), un exemplu de astfel de program fiind cursul „Train the Trainers” cu Institutul Român de Training și Training Cafe. Motivaţia principală este dorinţa de a schimba lucrurile în Bine în România. Florin este certificat Formator A.N.C., White Belt @ ABInBev. Florin este mare fan de biciclete, mișcare în aer liber, muzică uneori chiar clasică și indiană.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.