De Ziua Mondială a Locuirii, Habitat for Humanity România organizează BIG BUILD 2013

0

Big Build este evenimentul tradiţional prin care Habitat for Humanity România marchează Ziua Mondială a Locuirii (UN World Habitat Day), sărbătorită în fiecare an în prima zi de luni din octombrie. Big Build 13 are loc în Vizureşti, judeţul Dâmboviţa, în perioada 7-11 octombrie şi este a cincea ediţie a acestui eveniment de construcţie accelerată.

Big Build2

Obiectivele Big Build 13 sunt în acest an:

  1. reabilitarea dispensarului din Vizureşti;
  2. construirea grupului sanitar al şcolii şi lucrări de renovare la şcoala din Vizureşti unde învaţă 204 de elevi;
  3. termoizolarea exterioară a grădiniţei unde vin zilnic 41 de micuţi din comunitate;
  4. construirea unui spaţiu pentru after-school şi educaţie non-formală, adresat atât elevilor, cât şi adulţilor din comunitate (o căsuţă de cultură de 70 de metri pătraţi);
  5. implicarea locuitorilor din comunitate în noul şantier Habitat de la Vizureşti – în activităţi de construcţie;
  6. găzduirea unui total de peste 100 de voluntari zilnic şi promovarea voluntariatului naţional individualprin conştientizarea de către public a valorii sprijinului acordat voluntar de membrii comunităţilor;
  7. promovarea implicării mediului privatîn acțiuni de responsabilitate socială.

 

„Anul acesta Habitat for Humanity România extinde sprijinul oferit familiilor către comunităţi, dorind să transmită un mesaj puternic de susţinere a comunităţilor locale. Vizureşti este o comunitate în care locuiesc 1.400 de persoane, 65% dintre aceştia fiind de etnie romă. Asemenea anilor precedenți, evenimentul Big Build este posibil doar prin colaborarea multor parteneri locali, naţionali şi internaţionali, cărora le mulţumim”, spune Mario DeMezzo, Director Naţional Habitat for Humanity România.

 

Big Build10, MarioDeMezzo, Habitat, Van Bonzel, Olanda, Corr, Irlanda

 

Big Build6, Ambasadorul Olandei, Matthijs van Bonzel

Pentru a cincelea an consecutiv, Habitat for Humanity Irlanda de Nord contribuie cu un grup de voluntari nord-irlandezi, care se vor muta timp de o săptămână în Vizureşti. Voluntarii vor lucra cot la cot cu localnicii şi alţi voluntari naţionali, conduși de dorința de a oferi o mână de ajutor semenilor.

Big Build înseamnă mai mult decât construcția propriu-zisă. Evenimentul își propune să arate că mișcarea Habitat poate crește doar cu sprijinul comunitățiilor, al autorităţilor şi al tuturor celor care se implică pentru o schimbare în bine. Cooperarea și sprijinul reciproc sunt valorile după care se ghidează Habitat for Humanity România în fiecare proiect.

Începând din 2009, când a avut loc prima ediţie Big Build în judeţul Bihor, evenimentul a primit recunoaștere din partea mai multor autorități acreditate în domeniu, printre acestea două premii întâi la categoriile ”proiecte și campanii de voluntariat” și ”incluziune socială” în cadrul Galei Societății Civile, precum și atestarea ca ”cel mai bun program de voluntariat al anului”, în cadrul Galei Naţionale a Voluntarilor.

Ziua Mondială a Locuirii

Încă din 1986, prima luni a lunii octombrie a fost declarată „Ziua Mondială a Locuirii” – „World Habitat Day”. Susținători din toată lumea vor sărbători alături de Habitat for Humanity, luând parte la mii de proiecte speciale, care vor atrage atenția asupra nevoii unui adăpost sigur, decent și accesibil. Ca în fiecare an, Habitat for Humanity România marchează această zi printr-un eveniment de construcție accelerată, dedicând luna octombrie căminului și familiei și invitând pe toată lumea să-și ia un răgaz pentru a se gândi la importanța și bogăția cuvântului ”acasă”.

Partenerii proiectului Big Build 13 sunt: Primăria şi Consiliul Local Ciocăneşti, Fundaţia Pact, Asociaţia de Dezvoltare Comunitară Ciocăneşti Dâmboviţa, A.P.E.A.L, finanţatorul principal este Saint Gobain, iar susţinători sunt: Habitat for Humanity Irlanda de Nord, Habitat for Humanity Salem County, Habitat for Humanity York County, Kathleen Bader, Lindab, Lafarge, Art Fusion, Scolaro, CONTR-ALL END, Good Sign şi Barbarossa Samba Group. Partenerii media sunt: Agenda Construcţiilor, Avantaje, Bucarest Hebdo, Cariereonline.ro, Casa Construct, Casa de Vacanţă, CSRmedia.ro, Cărticica Practică, Digi24, Domus Util, Ideal Decor, Ioana, Incomod-media.ro, Practic, Practic Sănătate, Radio Minisat, Romaniapozitiva.ro, Zeppelin, Zu.

Habitat for Humanity este o organizaţie non-profit, a cărei misiune este să elimine lipsa de adăpost şi locuirea precară a persoanelor din întreaga lume. La nivel global, Habitat for Humanity a construit şi reabilitat peste 600.000 de locuinţe pentru 3 milioane de persoane din 80 de ţări de pe întreg Globul. Habitat for Humanity România a ajutat, până în acest moment, peste 4.000 de familii, prin intermediul celor 7 filiale active ale sale din judeţele: Bihor, Cluj, Bacău, Dolj, Argeş, Prahova şi Suceava.

Big Build3, Lafarge

Despre autor

avatar

Fondator RomâniaPozitivă.ro, Florin este educator de emoție și gând pozitiv. Florin susține acest demers prin programele sale de training și prin platforma de informație și educație pozitivă, www.RomaniaPozitiva.ro cu 25 de autori și peste 30 000 de articole de Bine despre România publicate încă din 2006. Florin are peste 16 ani de experiență ca trainer pentru circa 8000 de participanți, iar domeniile de expertiză includ: facilitare de procese de învățare, orientarea spre soluție (psihologie pozitivă aplicată pentru rezolvarea problemelor), antreprenoriat social, ”train the trainers”, design thinking, managementul echipelor, management de proiect, recrutare şi selecţie, comunicare, teambuilding. Florin a lucrat 4 ani în industria berii alături de InBev având atribuții de training pe mai multe procese de vânzări și de business pentru o rețea cu peste 40 de firme de distribuție de bunuri de larg consum pe întreg teritoriul țării. Florin și-a început cariera profesională alături de echipa AIMS Timișoara - 4 ani de experiență în recrutare și selecție de personal și training. Florin are experiență ca moderator/speaker pentru diverse evenimente și conferințe: TEDx București, ASPEN Leadership Program, Leaders for Justice Program, Automotive Forum, “Conferința Anului Viitor”, Inspiro, Bucharest Integrity Gathering, Conferința de Voluntariat, The Conference about Happiness, “Fabricat în Țara lui Andrei”cu NESsT & Petrom, WWF Școli Verzi în Europa, TEDx Galați. Majoritatea clienţilor lui Florin sunt din aria de business, companiile activând în domenii foarte diferite (servicii, IT, automotive, bunuri de larg consum, consultanţă) pe întreg teritoriul ţării. Florin este implicat şi în proiecte de training pentru organizaţii nonguvernamentale. Florin a fost membru entuziast în organizațiile AIESEC Timișoara și ARDOR Banat. Florin desfăşoară şi proiecte de training în sistem deschis („open training”), un exemplu de astfel de program fiind cursul „Train the Trainers” cu Institutul Român de Training și Training Cafe. Motivaţia principală este dorinţa de a schimba lucrurile în Bine în România. Florin este certificat Formator A.N.C., White Belt @ ABInBev. Florin este mare fan de biciclete, mișcare în aer liber, muzică uneori chiar clasică și indiană.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.