De unu’ lu’ decembre

0

autor text Razvan Ogircin invitat la rubrica Dreptul la Cuvant

Nu stiu sa fac urari. Unei tari. E prea impersonala adresarea. Chiar caraghioasa, probabil. Si am oroare enorma fata de toate dulcegariile declamate furibund-glorios-mediatic, fraze galgaite patetic de mari tribuni pe altarul eternei patrii, voci cu tremolo inecat lacrimos din dragoste de neam, de glie, de tarina, de cernoziom si de….ce s-o mai vinde prin kilogramele de literatura de rigoare.

Stiu insa ce as dori generatiei mele.

Traitori incurabili de Romanica, bosorogi de 35-45 de ani ne-plecati prin zarile de capatuiala canadiano-loterio-americane. Iata ce ne-as ura (pana nu s-o insera…): Sa terminam naibii cu preludiul.

Sa intram pe teren. Ca am stat prea mult in tribuna. Comod. Si s-au terminat si semintele. Sa salubrizam odata metrul patrat in care ne invartim ciuleandra zilnica a existentei. Macar pe ala, al nostru. Sa ne dam de un scop ceva mai mare decat injuratura cotidiana, saptamana anuala in Halkidiki (plus aia dinTirol), rata lunara la caii putere si la imobiliarii metrii patrati ai zonei noastre de confort. Sau decat asteptatul salt in organigrama din care ne vom hrani, in continuare, orgoliul.

Sa alegem asumarea constructiva a  bucatii de destin care urmeaza. Sa scoatem compasiunea si exercitiul responsabilitatii din dulapul cu valori desuete, uitate. Sa indraznim. Sa riscam sanatos. Sa rupem cercurile vicioase. Sa surprindem. Sa traim dupa cum ne zice busola harului. Si nu f.m.c.g.-ul. Nici sucul gastric. Nici vinerea neagra ca smoala. Si nu ailalti. Nici astia. De ne zambesc din afise.

Ci seninul nostru launtric. Cat mai e!

Hai sa!

 

text Razvan Ogircin, un vechi si bun prieteni al RomaniaPozitiva.

Razvan este Managing Partner la compania AIMS Human Capital Timisoara

Despre autor

avatar

Co-Fondator RomâniaPozitivă.ro, Florin este educator de emoție și gând pozitiv. Florin susține acest demers prin programele sale de training și prin platforma de informație și educație pozitivă www.RomaniaPozitiva.ro. Florin are peste 15 ani de experiență ca trainer pentru circa 8000 de participanți, iar domeniile de expertiză includ: "solution thinking" (gândire pozitivă aplicată pentru rezolvarea problemelor), antreprenoriat social, ”train the trainers”, managementul oamenilor/echipelor, management de proiect, recrutare şi selecţie, comunicare, echipe eficiente, teambuilding. Florin este mare fan de biciclete, mișcare în aer liber, muzică, uneori chiar clasică și indiană. Motivaţia principală a lui Florin este dorința de a schimba lucrurile în Bine în România și încrederea că asta se poate.

Comentează