Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

De unu’ lu’ decembre

0

autor text Razvan Ogircin invitat la rubrica Dreptul la Cuvant

Nu stiu sa fac urari. Unei tari. E prea impersonala adresarea. Chiar caraghioasa, probabil. Si am oroare enorma fata de toate dulcegariile declamate furibund-glorios-mediatic, fraze galgaite patetic de mari tribuni pe altarul eternei patrii, voci cu tremolo inecat lacrimos din dragoste de neam, de glie, de tarina, de cernoziom si de….ce s-o mai vinde prin kilogramele de literatura de rigoare.

Stiu insa ce as dori generatiei mele.

Traitori incurabili de Romanica, bosorogi de 35-45 de ani ne-plecati prin zarile de capatuiala canadiano-loterio-americane. Iata ce ne-as ura (pana nu s-o insera…): Sa terminam naibii cu preludiul.

Sa intram pe teren. Ca am stat prea mult in tribuna. Comod. Si s-au terminat si semintele. Sa salubrizam odata metrul patrat in care ne invartim ciuleandra zilnica a existentei. Macar pe ala, al nostru. Sa ne dam de un scop ceva mai mare decat injuratura cotidiana, saptamana anuala in Halkidiki (plus aia dinTirol), rata lunara la caii putere si la imobiliarii metrii patrati ai zonei noastre de confort. Sau decat asteptatul salt in organigrama din care ne vom hrani, in continuare, orgoliul.

Sa alegem asumarea constructiva a  bucatii de destin care urmeaza. Sa scoatem compasiunea si exercitiul responsabilitatii din dulapul cu valori desuete, uitate. Sa indraznim. Sa riscam sanatos. Sa rupem cercurile vicioase. Sa surprindem. Sa traim dupa cum ne zice busola harului. Si nu f.m.c.g.-ul. Nici sucul gastric. Nici vinerea neagra ca smoala. Si nu ailalti. Nici astia. De ne zambesc din afise.

Ci seninul nostru launtric. Cat mai e!

Hai sa!

 

text Razvan Ogircin, un vechi si bun prieteni al RomaniaPozitiva.

Razvan este Managing Partner la compania AIMS Human Capital Timisoara

Despre autor

avatar

Fondator RomâniaPozitivă.ro, Florin este educator de emoție și gând pozitiv. Florin susține acest demers prin programele sale de training și prin platforma de informație și educație pozitivă, www.RomaniaPozitiva.ro cu peste 30 de autori și peste 30 000 de articole de Bine despre România publicate încă din 2006. Florin are aproape 20 de ani de experiență ca trainer pentru circa 10 000 de participanți, iar domeniile de expertiză includ: facilitare de procese de învățare, orientarea spre soluție (psihologie pozitivă aplicată pentru rezolvarea problemelor), antreprenoriat social, ”train the trainers”, design thinking, managementul echipelor, management de proiect, recrutare şi selecţie, comunicare, teambuilding. Florin a lucrat 4 ani în industria berii alături de InBev având atribuții de training pe mai multe procese de vânzări și de business pentru o rețea cu peste 40 de firme de distribuție de bunuri de larg consum pe întreg teritoriul țării. Florin și-a început cariera profesională alături de echipa AIMS Timișoara - 4 ani de experiență în recrutare și selecție de personal și training. Florin are experiență ca moderator/speaker pentru diverse evenimente și conferințe: TEDx București, Impact HUB, Zilele Biz, Future Makers, ASPEN Leadership Program, Leaders for Justice Program, Automotive Forum, “Conferința Anului Viitor”, Inspiro, Bucharest Integrity Gathering, Conferința de Voluntariat, The Conference about Happiness, “Fabricat în Țara lui Andrei”cu NESsT & Petrom, WWF Școli Verzi în Europa, Criminalitate Forestieră WWF, Interpol, Client Earth), TEDx Galați, TEDx Constanța. Majoritatea clienţilor lui Florin sunt din aria de business, companiile activând în domenii foarte diferite (servicii, IT, automotive, bunuri de larg consum, consultanţă) pe întreg teritoriul ţării. Florin este implicat şi în proiecte de training și facilitare pentru organizaţii nonguvernamentale. Florin a fost membru entuziast în organizațiile AIESEC Timișoara și ARDOR Banat. Florin desfăşoară şi proiecte de training și facilitare în sistem deschis („open training”), un exemplu de astfel de program fiind cursul „Train the Trainers” cu Institutul Român de Training și Training Cafe. Motivaţia principală este dorinţa de a schimba lucrurile în Bine în România. Florin este certificat Formator A.N.C., White Belt @ ABInBev. Florin este mare fan de biciclete, mișcare în aer liber, muzică uneori chiar clasică și indiană.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.