Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

De ce targul de cariera? 2250 de pozitii adresate profesionistilor cu experienta, proaspat absolventilor, studentilor si masteranzilor!

0

Targurile de cariera reprezinta unul dintre instrumentele de recrutare vizate de specialitii in resurse umane pentru cresterea echipelor. Ele ofera oprtunitatea candidatiilor de a interactiona cu reprezentanti ai companiei si de a afla informatii la care in mod normal nu au acces.  In procesul de recrutare si selectie nimic nu se compara cu o discutie fata in fata intre candidat si un reprezentant al companiei. Acesta este un beneficiu major pe care candidatii il pot obtine participand la targurile de cariera.

Angajatori de TOP, cel mai mare targ de cariera la nivel national,  este un eveniment ce arata fata umana a angajatorilor. La editia cu numarul 10 Angajatori de TOP din perioada 8-9 aprilie 2011 vor participa peste 90 de companii reprezentative pentru industriile: consultanta, audit, IT&C, outsourcing, FMCG, financiar-bancar, inginerie si media. Printre acestea putem mentiona: BRD Groupe Societe Generale, BCR, Raiffeisen Bank, TeamNet Collaborate, HP, Microchip, Freescale, Ericsson, Genpact KPMG, Accenture, Bearing Point, Google, Microsoft, IBM Romania, Oracle, Intel, Infineon, Route 66, Incrys, WNS Romania, Wipro, Kraft Foods Romania, Coca-Cola HBC, Pepsico, JTI, Ernst&Young, Deloitte, Pricewater­houseCoopers, British American Tobacco, Philip Morris, Unilever, Dacia Groupe Renault, Akka Romserv, Michelin Romania, TIAB – o Societate a VINCI Energies, Rompetrol, Tenaris, Adevarul Holding, Intact Media Group.

Companiile participante au peste 2 250 de pozitii adresate profesionistilor cu experienta, proaspat absolventilor, studentilor si masteranzilor, au declarat pentru RomaniaPozitiva organizatorii targului de cariera „Angajatori de Top”.

Targul de cariera Angajatori de TOP este un eveniment ce pune accent pe calitatea companiilor participante si totodata, a joburilor oferite de acestea. Organizatiile sunt lideri de piata in domeniul lor de activitate, au o strategie clara de bussiness, programe de pregatire pentru tinerii profesionisti, dar si pentru angajati. O parte dintre companiile participante sunt prezente in exclusivitate la targul de cariere Angajatori de TOP.

———–

La cea de-a 10 editie Angajatori de TOP tinerii profesionisti vor putea aplica pentru joburile din consultanta, audit, IT&C, outsourcing, FMCG, financiar-bancar, inginerie si media

In perioada 8-9 aprilie, la Sala Palatului, va avea loc cea de-a zecea editie Angajatori de TOP. La eveniment vor participa peste 90 de companii, iar in cele doua zile de targ, tinerii profestionisti, studentii, masteranzii si proaspat absolventii vor avea posibilitatea sa aplice pentru unul dintre cele 2 250 de joburi. In functie de industriile reprezentate la targul de cariera Angajatori de Top 34% dintre companiile participante sunt din industria IT&C, 15% din FMCG, 14% din BPO, 13% din Inginerie, 8% din Consultanta si Audit, alte industrii reprezentate sunt financiar-bancar, retail, media si publicitate.

Din punct de vedere al domeniilor cel mai bine reprezentate la editia din acesta primavara Angajatori de TOP, IT&C se mentine pe primul loc, urmat de customer service, finante-banci/contabilitate, vanzari, inginerie si resurse umane. In cadrul targului de cariera vor fi disponibile 30-40 de programe de internship si trainee, in medie cu cate 7 pozitii deschise pentru fiecare dintre ele.

Companiile participante la eveniment sunt leaderi in domeniul lor de activitate, iar printre cele care vor participa la editia de pe 8-9 aprilie putem mentiona:

Consultanta: Ernst&Young, Deloitte, Pricewater­houseCoopers, KPMG, Accenture, Bearing Point;

IT&C: Microsoft, IBM Romania, Oracle, Intel, Infineon, Route 66, Incrys, TeamNet Collaborate, HP, Microchip, Freescale, Ericsson;

Outsourcing: Genpact, WNS Romania, Wipro;

FMCG: Kraft Foods Romania, Coca-Cola HBC, Pepsico, JTI, British American Tobacco, Philip Morris, Unilever;

Financiar-bancar: BRD Groupe Societe Generale, BCR, Raiffeisen Bank;

Inginerie: Dacia Groupe Renault, Akka Romserv, Michelin Romania, TIAB – o Societate a VINCI Energies, Rompetrol.

Media: Google, Adevarul Holding, Intact

Cele peste 2 250 de oportunitati de cariera sunt adresate candidatiilor cu experienta, studentilor, proaspat absolventilor si masteranzilor, iar printre joburile disponibile sunt atat pozitii entry level, mid-level cat si senior. Una dintre companiile cu planuri de recrutare pentru aceasta primavara este Deloitte care urmareste sa angajeze „intre 50-60 pozitii entry-level si 20-30 pozitii pentru auditori sau consultanti cu experienta. Specializarile pentru care compania Deloitte angajeaza pe pozitii entry level pana la sfarsitul anului 2011 sunt Audit, Consultanta fiscala, Servicii Legale,  insa in functie de evolutia proiectelor pot aparea oportunitati si in alte arii” a declarat Silviu Badescu, Deloitte.

De asemenea, companiile din industriilor IT&C care participa la Angajatori de TOP in acesta primavara au anuntat planuri ambitioase de recrutare. “Odata cu preluarea ITC Networks de catre Luxoft, una din companiile de varf din domeniul outsourcing-ului in IT, proiectele noastre s-au diversificat de la proiecte exclusiv in domeniul telecomunicatiilor, la proiecte de dezvoltare software pentru servicii financiare, automotive, industria aeronautica. In 2011 intentionam sa angajam peste 200 de specialisti cu competente in C/C++, Java, .Net, Oracle, networking, in procent de 25% juniori, 45% mid-level si 30% seniori” a declarat Monica Vierita, HR&Operations Manager,  Luxoft Romania.

Profilul candidatului cautat de companiile care participa la Angajatori de TOP este reprezentat de tinerii profesionisti cu experienta relevanta si pasionati de domeniile: consultanta, audit, IT&C, outsourcing, FMCG, financiar-bancar, inginerie si media, care cunosc cel putin o limba straina de circulatie europeana. “Cautam persoane cu profil tehnic, pentru a lucra pe proiecte de dezvoltare software (in special cu cunostinte de Java, C++ sau Oracle), de testare, sau de suport tehnic  hardware si software. Limba engleza este obligatorie pentru toate posturile pe care le propunem, iar pentru unele dintre ele se cere si o a doua limba straina (germana, franceza, italiana, spaniola)” a declarat Gheorghe Pasc, General Manager InCrys.

“Recrutam atat profesionisti din domeniul financiar-bancar pasionati de piete de capital cat si specialisti in domeniul tehnic orientati catre dezvoltare si suport software.  In urmatoarele luni ne dorin sa crestem numarul angajatilor cu aproximativ 30%, insa procentul  se poate schimba in functie de strategiile stabilite la nivel global. Momentan, sunt in jur de 60 de pozitii insa numarul poate creste”, a declarat Misys Romania.

Tinerii profesionisti care isi doresc o cariera in cadrul companiei Delaco trebuie sa fie „pasionati de meseria aleasa, cu o buna orientare catre clienti, bune abilitati de comunicare, dorinta de dezvoltare personala si profesionala, spirit de echipa si initiativa” a declarat Rodica Stirbu, HR Manager, Delaco.

Targul de cariera Angajatori de TOP va fi deschis vineri, 8 aprilie in intervalul orar 10.00-18.00 si sambata, 9 aprilie intre 10.00-17.00

Lista completa a angajatorilor si detalii despre eveniment sunt disponibile pe www.hipo.ro

Angajatori de TOP este organizat de Catalyst Solutions, companie specializata in dezvoltarea de solutii pentru recrutarea de tinere talente cu potential si dorinta de a-si dezvolta o cariera intr-o companie de top. Catalyst Solutions  sustine companiile in construirea unui brand de angajator puternic pentru candidati talentati care sa contribuie la cresterea organizatiilor lor.  Printre solutiile aplicate pentru identificarea si selectia tinerilor cu potential se numara: proiectul „Top Talents Romania”, publicatiile anuale „Ghidul Angajatorilor”, portalul de cariera www.hipo.ro, precum si studiul „Cei mai doriti angajatori”.

Despre autor

avatar

Fondator RomâniaPozitivă.ro, Florin este educator de emoție și gând pozitiv. Florin susține acest demers prin programele sale de training și prin platforma de informație și educație pozitivă, www.RomaniaPozitiva.ro cu peste 30 de autori și peste 30 000 de articole de Bine despre România publicate încă din 2006. Florin are aproape 20 de ani de experiență ca trainer pentru circa 10 000 de participanți, iar domeniile de expertiză includ: facilitare de procese de învățare, orientarea spre soluție (psihologie pozitivă aplicată pentru rezolvarea problemelor), antreprenoriat social, ”train the trainers”, design thinking, managementul echipelor, management de proiect, recrutare şi selecţie, comunicare, teambuilding. Florin a lucrat 4 ani în industria berii alături de InBev având atribuții de training pe mai multe procese de vânzări și de business pentru o rețea cu peste 40 de firme de distribuție de bunuri de larg consum pe întreg teritoriul țării. Florin și-a început cariera profesională alături de echipa AIMS Timișoara - 4 ani de experiență în recrutare și selecție de personal și training. Florin are experiență ca moderator/speaker pentru diverse evenimente și conferințe: TEDx București, Impact HUB, Zilele Biz, Future Makers, ASPEN Leadership Program, Leaders for Justice Program, Automotive Forum, “Conferința Anului Viitor”, Inspiro, Bucharest Integrity Gathering, Conferința de Voluntariat, The Conference about Happiness, “Fabricat în Țara lui Andrei”cu NESsT & Petrom, WWF Școli Verzi în Europa, Criminalitate Forestieră WWF, Interpol, Client Earth), TEDx Galați, TEDx Constanța. Majoritatea clienţilor lui Florin sunt din aria de business, companiile activând în domenii foarte diferite (servicii, IT, automotive, bunuri de larg consum, consultanţă) pe întreg teritoriul ţării. Florin este implicat şi în proiecte de training și facilitare pentru organizaţii nonguvernamentale. Florin a fost membru entuziast în organizațiile AIESEC Timișoara și ARDOR Banat. Florin desfăşoară şi proiecte de training și facilitare în sistem deschis („open training”), un exemplu de astfel de program fiind cursul „Train the Trainers” cu Institutul Român de Training și Training Cafe. Motivaţia principală este dorinţa de a schimba lucrurile în Bine în România. Florin este certificat Formator A.N.C., White Belt @ ABInBev. Florin este mare fan de biciclete, mișcare în aer liber, muzică uneori chiar clasică și indiană.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.