Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

DE BINE ÎN ROMÂNIA: Împăduriri în 21 de hectare din 12 județe cu peste 3000 de voluntari

0

În 2014, „Plantăm fapte bune în România va împăduri 21 de hectare de teren. Acțiunea va avea loc în 12 județe și va implica peste 3000 de voluntari.

logo Plantam Fapte Bune 2014 FBRo fundal alb

Primăvara aduce cu ea noi acțiuni ale echipei „Plantăm fapte bune în România”, care și-a propus ca, în 2014, să împădurească 21 de hectare de teren, cu ajutorul a 3000 de voluntari.

Intrată în al patrulea an de existență, Plantăm fapte bune în România -inițiativa națională de împădurire pe bază de voluntariat- are misiunea să crească și să protejeze pădurile din România. Acțiunile de primăvară vor cuprinde plantări în județele Argeș, Constanța, Iași, Mureș, Prahova și Sălaj. În perioada verii, vor fi îngrijite toate plantațiile din cadrul proiectului, prin fertilizări și descopleșiri de buruieni, iar în toamnă vor continua completările plantațiilor vechi cât și pornirea unor obiective noi de împădurire în județele Cluj și Dâmbovița.

Citește și alte informații de Bine despre România!

Pentru a fi cât mai la zi cu situația reală din țară, „Plantăm fapte bune în Româniaa lansat o aplicație online unde toți cei care vor să semnaleze tăieri de păduri, o pot face. Aplicația online denumită „harta tăierilor de păduri” încurajează  implicarea românilor în  identificarea tăierilor de păduri abuzive, situate pe teritoriul țării noastre.

Și pentru că actiunile se bazează pe voluntariat, din dorința de a face mai ușoară implicarea tuturor doritorilor, echipa Plantăm fapte bune în Româniaa realizat un infografic al activităților planificate în 2014. Cei care doresc să se alăture acțiunilor Plantăm fapte bune în România din 2014, o pot face în calitate de voluntari la acțiunile pe teren (pe cont propriu, cu grupul de prieteni) sau în calitate de colegi ai echipei de organizare (selecție individuală, pe bază de CV și interviu). Cei interesați pot primi mai multe informații la adresa: voluntar@plantamfaptebune.ro.

Despre „Plantăm fapte bune în România:

Plantăm fapte bune în România este o iniţiativă naţională de împădurire bazată pe voluntariat, lansată în 2011. Proiectele noastre se derulează în prezent în 12 județe şi sunt gândite pe termen lung, respectiv o perioadă de 5 – 7 ani. Mai precis, derulăm acţiuni de împădurire pe terenuri care în prezent nu sunt incluse în fondul forestier, monitorizarea plantărilor şi efectuarea de lucrări de îngrijire până la reuşita finală cât şi raportarea şi verificarea legalităţii tăierilor de păduri. În cei trei ani de activitate, am mobilizat 9633 de voluntari, cu ajutorul cărora am plantat 182.200 de copăcei -specii forestiere- pe 55.5 hectare de terenuri publice. Aplicația noastră online „Harta tăierilor de păduri” ne-a ajutat să raportăm peste 1700 de tăieri de păduri; în paralel, am verificat aceste sesizări prin acțiuni pe teren în 6 judeţe din țară.

Cele 12 judeţe în care suntem activi sunt: Argeş, Braşov, Cluj, Constanţa, Covasna, Ialomiţa, Iaşi, Prahova, Mureş, Satu Mare, Sălaj şi Timiş. Reprezentantul legal al inițiativei este Asociaţia EcoAssist, cea care a adus şi în ţară a reprezentat prima campanie „Let’s Do It, Romania!”.

calendar_2014

Despre autor

avatar

Înființată în 2008, EcoAssist are drept misiune generarea unei mișcări sociale în domeniul protecției mediului care implică, în primul rând, voluntarii. “Impactul proiectelor realizate prin EcoAssist a dus la mobilizarea unui număr mare de oamenii, iar eu am crezut întotdeauna că oamenii care petrec timp în folosul comunității sunt exact oamenii de care România are nevoie”, mărturisește Liana Buzea, fondator EcoAssist. “Plantăm fapte bune în România” este inițiativa națională de împădurire pe bază de voluntariat, aflată sub Înaltul Patronaj al Alteţei Sale Regale Principesa Margareta a României și începută de EcoAssist în 2011, Anul internațional al pădurilor și Anul European al voluntariatului. Misiunea inițiativei este aceea de a crește și proteja păduri. Din portofoliul EcoAssist, mai fac parte, alături de “Plantăm fapte bune în România” și ale proiecte. EcoAssist este inițiatorul și reprezentantul legal al primei ediții a "Let's Do It, Romania!" – mișcarea internațională de curățarea țării într-o singură zi, prin implicarea societății civile, a cetățenilor și a autorităților, “Salvați Spațiile Verzi”, campanile națională de advocacy și lobby pentru legislația spațiilor verzi sau “Broșura ECO”, ce a avut drept obiectiv promovarea ecologiei în București.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.