Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

Curs de astronomie: Constelații, nebuloase, galaxii

0

Te-ai gândit cum arată cerul văzut din spațiu? Sau cât de aproape e momentul în care oamenii se vor putea muta pe altă planetă? Cât de bine te orientezi pe cer?

Fundația Calea Victoriei te invită de marți, 21 noiembrie, ora 19:00, la un Curs de Astronomie relaxat şi nonconformist, dar cu informație consistentă și bine structurată.

Adrian Şonka, astronom, are multe să-ţi povestească despre roiuri stelare, nebuloase, stele duble, asteroizi şi lungimi de undă.

Cursul are cinci întâlniri, locurile sunt limitate, așa că vei avea destul timp ca să pui întrebări și să discuți cu lectorul despre fenomenele astronomice care te interesează. De exemplu, ai să pleci de la curs cu noţiuni solide şi cunoştinţe temeinice despre poeticele stele căzătoare, ca să ştii exact când e cazul să planifici o excursie nocturnă în natură. J

Vei afla lucruri pe care nu le știai despre eclipsele de Lună sau de Soare, despre măsurarea distanţelor din Univers şi ultimele descoperiri ştiinţifice în ceea ce priveşte posibilitatea vieţii pe alte planete.

Despre program, taxă de participare şi înscriere găsești mai multe detalii pe site: www.victoriei.ro.

Lector: Adrian Şonka

Dată începere: 21 noiembrie 2017; Ora curs: 19:00

Număr ateliere: 5; Frecvență: săptămânal, marți

Vârsta Minimă: 16 ani

Cost: 275 ron (total 5 întâlniri); Cost redus (studenți, pensionari): 250 ron (total 5 întâlniri)

Loc desfășurare: Fundația Calea Victoriei – Str. Popa Soare nr. 40, etaj 1

Înscriere la CONTACT@VICTORIEI.RO

 

 

Despre autor

avatar

Ne-am propus sa oferim celor din jur „delicatese culturale”, impachetate in forma unor evenimente sau ateliere care coloreaza si invioreaza peisajul cotidian. La Fundatia Calea Victoriei, discutam despre antropologie, istorie, muzica, pictura, astronomie, filozofie, teatru, mistica si orice alt subiect ne face placere sa abordam. Lectorii nostri sunt personalitati marcante ale vietii culturale bucurestene: profesori universitari, scriitori, pictori, actori etc. Numele fundatiei doreste sa celebreze o perioada efervescenta din istoria Bucurestilor, perioada in care Romania a fost un stat european in adevaratul sens al cuvantului, prin spirit si mentalitate. Vrem, de asemenea, sa sugeram ca exista o cale a victoriei personale prin vizitarea subiectelor culturale si intalnirea cu oameni care au cu adevarat lucruri de spus.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.