Cum va arăta laboratorul de cercetare în 2099?

0

Cum va arăta laboratorul de cercetare în 2099? Care vor fi marile inovații ce ne vor schimba viața? Și ce părere au cercetătorii despre ce ne imaginăm noi?

În perioada 10 iunie – 27 septembrie 2013, evenimentul european Noaptea cercetătorilor, împreună cu Anticipația, brand al grupului editorial Nemira, ne invită la o întrecere de imaginație. Concursul face parte din proiectul european Noaptea Cercetătorilor, care se va desfăşura şi în șapte orașe din România, în data de 27 septembrie 2013.
image laboratorul anului 2099

Sunt invitați să se înscrie în concurs  elevi din clasele V-XII, studenţi la orice formă de învăţământ în cadrul universităţilor autorizate din România, sau orice persoană interesată care nu desfăşoară activitate de cercetare (precum angajații din institutele publice de cercetare sau din învăţământ).

În cele 4 categorii de concurs (Eseu grafic, Eseu literar, Simulare computerizată și Machetă la scară redusă) se pot înscrie una sau mai multe idei despre laboratoarele viitorului, din domenii de cercetare foarte variate, precum: geografie, etnografie, arheologie, informatică, socio-umanist, istorie, filologie, medicină, ecologie, fizică, matematică, chimie sau biologie.

Participanţii  vor lucra pe timpul verii la un proiect de studiu ce are ca scop expunerea propriei viziuni asupra laboratorului anului 2099, a aspectului şi funcționalităţii acestuia, dar şi a profilului cercetătorilor care lucrează acolo. Se dorește încurajarea dialogului dintre participanți și cât mai mulți specialiști și cercetători în domeniul ales.

Finaliștii vor avea ocazia să își prezinte ideile la evenimentul Noaptea Cercetătorilor 2013 în data de 27 septembrie 2013.

În evaluarea ideilor vor fi urmărite mai multe aspecte precum: originalitatea ideilor, claritatea lor, calitatea proiectelor, realismul ideilor și, nu în ultimul rând, numărul de cercetători și specialişti implicați în proiect.

Toți participanții vor primi diplome de participare, iar primii 30 de participanți înscriși, care au dus proiectul la bun sfârșit, vor primi premii de participare constând în pachete educaționale oferite de partenerul concursului, Anticipația, prin grupul editorial Nemira.

Înscrierile se fac până la data de 17 septembrie prin completarea formularului de înscriere de pe noapteacercetatorilor.eu și trimiterea lui la CP 117 OP 63 şi în format electronic (scanat) la adresa de e-mail concurs@noapteacercetatorilor.eu.

Pentru mai multe informaţii despre concurs, regulament şi formularul de înscriere vă invităm să vizitați noapteacercetatorilor.eu şi pagina de facebook ResearchersNightRomania.

Noaptea cercetătorilor” este un proiect care promovează cercetarea şi ştiinţa prin activităţi educative şi distractive. Evenimentul este iniţiat de Uniunea Europeană, fiind organizate evenimente similare în peste 25 de ţări. În România, se va desfasura în Bucureşti, Piteşti, Oradea, Braşov, Piatra Neamţ, Tulcea, Suceava.

Anticipatia, face parte din grupul editorial Nemira şi reprezintă un brand sub numele căruia se dezvoltă revista online de ştiinţă şi ficţiune Anticipaţia.com, almanahul Anticipaţia, Colecția de Povestiri Științifico-Fantastice (CPSF) şi un proiect complex de cărţi concepute sub acelaşi semn al ştiinţei şi ficţiunii prospective, colecţia Anticipaţia.

 Inline image 1

Despre autor

avatar

Fondator RomâniaPozitivă.ro, Florin este educator de emoție și gând pozitiv. Florin susține acest demers prin programele sale de training și prin platforma de informație și educație pozitivă, www.RomaniaPozitiva.ro cu 25 de autori și peste 30 000 de articole de Bine despre România publicate încă din 2006. Florin are peste 16 ani de experiență ca trainer pentru circa 8000 de participanți, iar domeniile de expertiză includ: facilitare de procese de învățare, orientarea spre soluție (psihologie pozitivă aplicată pentru rezolvarea problemelor), antreprenoriat social, ”train the trainers”, design thinking, managementul echipelor, management de proiect, recrutare şi selecţie, comunicare, teambuilding. Florin a lucrat 4 ani în industria berii alături de InBev având atribuții de training pe mai multe procese de vânzări și de business pentru o rețea cu peste 40 de firme de distribuție de bunuri de larg consum pe întreg teritoriul țării. Florin și-a început cariera profesională alături de echipa AIMS Timișoara - 4 ani de experiență în recrutare și selecție de personal și training. Florin are experiență ca moderator/speaker pentru diverse evenimente și conferințe: TEDx București, ASPEN Leadership Program, Leaders for Justice Program, Automotive Forum, “Conferința Anului Viitor”, Inspiro, Bucharest Integrity Gathering, Conferința de Voluntariat, The Conference about Happiness, “Fabricat în Țara lui Andrei”cu NESsT & Petrom, WWF Școli Verzi în Europa, TEDx Galați. Majoritatea clienţilor lui Florin sunt din aria de business, companiile activând în domenii foarte diferite (servicii, IT, automotive, bunuri de larg consum, consultanţă) pe întreg teritoriul ţării. Florin este implicat şi în proiecte de training pentru organizaţii nonguvernamentale. Florin a fost membru entuziast în organizațiile AIESEC Timișoara și ARDOR Banat. Florin desfăşoară şi proiecte de training în sistem deschis („open training”), un exemplu de astfel de program fiind cursul „Train the Trainers” cu Institutul Român de Training și Training Cafe. Motivaţia principală este dorinţa de a schimba lucrurile în Bine în România. Florin este certificat Formator A.N.C., White Belt @ ABInBev. Florin este mare fan de biciclete, mișcare în aer liber, muzică uneori chiar clasică și indiană.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.