Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

Cum să ai o zi bună

0

text şi foto: Andra Calenic

O reţetă simplă pentru a ne însenina ziua 🙂

1. Scrie o scrisoare cuiva drag, în care să vorbeşti pur şi simplu despre ce înseamnă persoana respectivă pentru tine. Chiar dacă nu ai mai facut de mult asta, ia un pix sau un creion colorat şi aşterne pe hârtie câteva gânduri din suflet. Cu siguranţă că după ce vei termina de scris vei avea un zâmbet larg pe faţă şi vei fi mai recunoscător pentru că acel om minunat e în viaţa ta. Poţi alege să oferi scrisoarea sau păstreaz-o pentru tine, ca un exerciţiu.

2. Care a fost cea mai frumoasă zi din ultimul an? De ce crezi că te-ai simţit aşa bine? Aminteşte-ţi de momentele respective şi gândeşte-te la ceea ce ţi-a bucurat atunci sufletul. Cum ar fi dacă ai face mai des acele lucruri care te-au umplut de energie sau te-ai întâlni cu acei oameni în preajma cărora îţi place să fii? Cea mai frumoasă zi poate fi în fiecare zi!

3. Încearcă ceva nou, testează, fii curios! Mergi pe alt drum decât de obicei. Comandă un fel nou de mâncare la prânz în loc de mâncarea pe care o alegi în mod obişnuit. Ieşi la o plimbare de seară în loc să intri pe net, dacă asta faci când ajungi acasă de la job. Cumpără ceai în loc de cafea, sau invers. Schimbă-ţi programul şi ordinea în care rezolvi sarcinile de serviciu. Important este să faci puţină variaţie şi să ieşi din rutină.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA4. Când te simţi copleşit, dă-te un pas în spate (la propriu sau la figurat), blochează ceea ce te dă peste cap şi respiră adânc, ca şi cum nimic nu ar mai conta. Oferă-ţi o pauză de detaşare totală şi relaxare în care să zbori cu gândul la ceva ce te face fericit. Imaginează-ţi că timp de 15 minute te afli într-o bulă protectoare unde nu ţi se poate întâmpla nimic, unde eşti ferit de orice gând rău. Ştiu, e uşor de zis şi greu de făcut, însă exersând va fi din ce în ce mai simplu.

5. Plănuieşte-ţi următoarea vacanţă, chiar dacă nu ai încă o dată stabilită sau mai e ceva timp până când pleci. Visează cu ochii deschişi, apoi apucă-te de treabă. Scotoceşte internetul în căutare de locuri de văzut în zona respectivă, întreabă prietenii care au fost deja acolo şi familiarizeză-te cu modul de viaţă şi cultura locului.

———

Eu sunt Andra. Îmi place să descopăr locuri noi şi să le cutreier la pas. Mă scufund uneori în lectură, în căutarea unor momente de linişte care îmi încarcă bateriile. Scriu cu drag despre ceea ce mă face fericită, privind mereu la lucrurile bune din jurul meu. Iubesc ceaiul, ciocolata neagră şi oamenii zâmbitori. Pentru că şi eu sunt unul dintre ei:)

Pentru mai multe pilule de optmism, încearcă şi aici:

Zâmbet şi sănătate
blog despre starea de bine:)

—–

Despre autor

avatar

Eu sunt Andra. Îmi place să descopăr locuri noi şi să le cutreier la pas. Mă scufund uneori în lectură, în căutarea unor momente de linişte care îmi încarcă bateriile. Scriu cu drag despre ceea ce mă face fericită, privind mereu la lucrurile bune din jurul meu. Iubesc ceaiul, ciocolata neagră şi oamenii zâmbitori. Pentru că şi eu sunt unul dintre ei:) Pentru mai multe pilule de optimism, încearcă şi aici www.zambetsisanatate.ro

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.