Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

Cultura pe paine la Timisoara, interviu@EVIVE

2

Timişoara este… Timişoara. Din orice colţ de ţară toată lumea ştie despre Timişoara şi despre ce reprezintă spiritul său liber pentru spaţiul românesc. Cultura, civilizaţia şi spiritul său liber – uneori rebel – sunt ingredientele cu care Timişoara trăieşte cu stil şi învaţă mereu. Despre ce se întâmplă cultural în orasul de pe Bega aflăm cel mai bine de la prietenii EVIVE.

EVIVE este calendarul de evenimente care te scoate din casă! EVIVE este una din sursele noastre de a ne ţine conectaţi la sufletul unui oraş care are multe de spus în spaţiul autohton. Avem plăcerea şi bucuria să povestim cu prietenii de la EVIVE despre “stil cultural”, despre timişoreni, despre Timişoara. Hai ca o să vă placă ce o să citiţi!

RomaniaPozitiva: Care este ideea centrală a site-ului Evive?
EVIVE: Site-ul www.evive.ro își propune centralizarea și promovarea evenimentelor culturale din Timișoara și zona de vest a țării. Totodată vizitatorii site-ului beneficiază și de un follow-up prin intermediul pozelor de la evenimentele la care noi am participat.

RP: Ce înseamnă cultura în Timișoara?
EVIVE: Din păcate în Timișoara se întâmplă o mulțime de evenimente culturale care  nu sunt suficient mediatizate. Dacă iți dorești să ieși din casă, să experimentezi cât mai mult din acest oraș, ai această posibilitate. Depinde doar de interesul fiecaruia dintre noi. Importantă este inițiativa și existența ei. Cultura în Timișoara ia proporții pe zi ce trece. Puncte clasice deja, pe harta culturală timișoreană, sunt : Muzeul de Artă, TNT, Festivalul Plai. Pe lângă acestea, galerii precum Călina, Helios sau Triade îmbogățesc constant peisajul cultural timișorean.

RP: Ce preferă timișorenii în materie de evenimente culturale?
EVIVE: Concertul de la peștera Românești a reprezentat un punct de mare interes în zonă, încă de la primele ediții. Apoi merită să menționăm inițiativa Operei Române din Timișoara, de a “scoate spectacolele la aer”, respectiv ”Festivalul de operă și operetă”, desfășurat în această vară în Parcul Rozelor, ce a fost foarte bine primită de către public. Pe o notă mai personală, acțiunile teatrului Thespis sunt preferatele noastre – spațiile neconvenționale, punerea în scenă, subiectele abordate. Conceptul de piesă de teatru “neobișnuită dar digerabilă” are tot mai mulți adepți, mai ales in rândul tinerilor. Un alt eveniment ce devine tot mai indrăgit de către publicul timișorean este Street Delivery proiect inițiat de Fundația Cărturești, aflat anul acesta la cea de-a patra ediție.

RP: De ce Timișoara?

EVIVE: Timișoara a fost și va rămâne un oraș cosmopolit, un oraș ce setează trenduri și se autodescoperă pe an ce trece. Ca locuitori ai urbei de pe Bega, considerăm  firească inițiativa noastră de a încerca să ușurăm sarcina “consumatorilor de cultură”, din Timișoara și zona de vest.

RP: Dacă orașul este un eveniment cultural, atunci ce este?
EVIVE: Categoric un eveniment open-air. Acestea s-au înmulțit simțitor în ultimii ani, spre bucuria publicului. De la piese de teatru la festivaluri,de la proiecții de film la  târguri de obiecte hand-made, timișorenii apreciază cultura în aer liber.

RP: Care sunt proiectele de viitor Evive?
EVIVE: Evive își dorește în primul rând realizarea unui sistem de organizare a evenimentelor culturale bine pus la punct pe Timișoara. Pe viitor ne dorim dezvoltarea site-ului prin introducerea mai multor facilităţi care să înlesnească navigarea utilizatorilor noștri

RP: Ce credeți că are nevoie Timișoara in această perioadă?
EVIVE: Timișoara avea nevoie de un calendar cultural centralizat. Acum îl are pe www.evive.ro!

RP: Un mesaj de final de interviu pentru vizitatorii RomaniaPozitiva
EVIVE: “Ieșiți din casă! Fiţi prezenți la cât mai multe evenimente. Sunt (organizate) pentru voi!”

Evident – ne găsiţi şi pe Facebook si Twitter

Scurtă descriere Evive

Timișoara este un oraș cunoscut pentru artă, arhitectură şi oameni. Lipsa unui sistem organizat al evenimentelor din cadrul artei şi culturii  crea un gol în ansamblul timişorean. Am observat promovarea cu precădere a evenimentelor cu buget mare (gen concerte populiste) sau a party-urilor de diferite genuri. Aici am decis să intervenim noi, punând accent pe acele acțiuni din sfera artistică, mai marginalizate, să spunem aşa.

Evive se doreşte un observator obiectiv al evenimentelor timişorene. Site-ul nostru oferă o pomovare echitabilă şi nepărtinitoare a evenimentelor culturale din zona de vest. Nu este un portal clasic care trăieşte din publicitate. Suntem o echipă de voluntari ce împărtăşesc aceeaşi idee: realizarea, din plăcere, a unui lucru bine făcut, care să susţină cultura timişoreană. Dorim astfel ca iniţiativa noastră să fie şi o incurajare pentru organizaţiile studenţeşti şi de tineret, în general.

Multumim Bianca (foto) & EVIVE pentru interviu!
Interviurile RomaniaPozitiva, noiembrie 2010

Despre autor

avatar

Fondator RomâniaPozitivă.ro, Florin este educator de emoție și gând pozitiv. Florin susține acest demers prin programele sale de training și prin platforma de informație și educație pozitivă, www.RomaniaPozitiva.ro cu peste 30 de autori și peste 30 000 de articole de Bine despre România publicate încă din 2006. Florin are aproape 20 de ani de experiență ca trainer pentru circa 10 000 de participanți, iar domeniile de expertiză includ: facilitare de procese de învățare, orientarea spre soluție (psihologie pozitivă aplicată pentru rezolvarea problemelor), antreprenoriat social, ”train the trainers”, design thinking, managementul echipelor, management de proiect, recrutare şi selecţie, comunicare, teambuilding. Florin a lucrat 4 ani în industria berii alături de InBev având atribuții de training pe mai multe procese de vânzări și de business pentru o rețea cu peste 40 de firme de distribuție de bunuri de larg consum pe întreg teritoriul țării. Florin și-a început cariera profesională alături de echipa AIMS Timișoara - 4 ani de experiență în recrutare și selecție de personal și training. Florin are experiență ca moderator/speaker pentru diverse evenimente și conferințe: TEDx București, Impact HUB, Zilele Biz, Future Makers, ASPEN Leadership Program, Leaders for Justice Program, Automotive Forum, “Conferința Anului Viitor”, Inspiro, Bucharest Integrity Gathering, Conferința de Voluntariat, The Conference about Happiness, “Fabricat în Țara lui Andrei”cu NESsT & Petrom, WWF Școli Verzi în Europa, Criminalitate Forestieră WWF, Interpol, Client Earth), TEDx Galați, TEDx Constanța. Majoritatea clienţilor lui Florin sunt din aria de business, companiile activând în domenii foarte diferite (servicii, IT, automotive, bunuri de larg consum, consultanţă) pe întreg teritoriul ţării. Florin este implicat şi în proiecte de training și facilitare pentru organizaţii nonguvernamentale. Florin a fost membru entuziast în organizațiile AIESEC Timișoara și ARDOR Banat. Florin desfăşoară şi proiecte de training și facilitare în sistem deschis („open training”), un exemplu de astfel de program fiind cursul „Train the Trainers” cu Institutul Român de Training și Training Cafe. Motivaţia principală este dorinţa de a schimba lucrurile în Bine în România. Florin este certificat Formator A.N.C., White Belt @ ABInBev. Florin este mare fan de biciclete, mișcare în aer liber, muzică uneori chiar clasică și indiană.

2 comentarii

  1. avatar

    Si uite cum, pe final de interviu, vine si „karata”…..

    EVIVE: “Ieșiți din casă! Fi-ţi prezenți la cât mai multe evenimente. Sunt (organizate) pentru voi!”
    pffffff……

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.