Cultura de casa se poate raspindi in Bucuresti si cu ajutorul vostru!

0

In perioada 12 – 20 aprilie 2014, va avea loc HomeFest, primul festival din Romania care celebreaza si incurajeaza cultura de casa. Dar ce inseamna cultura de casa?

Desen HomeFest

Acum cinci ani, Jean-Lorin Sterian a deschis, in garsoniera sa de 32m2 de linga Cismigiu, primul teatru de apartament din tara. In timp, mai mult de 1000 de oameni i-au trecut pragul, devenind oaspeti si spectatori ai pieselor pe care le-a propus la lorgean theatre. Unii dintre acestia si-au dorit sa devina la rindul lor gazde pentru spectacole si astfel s-a nascut acum doi ani un proiect prin care mai multe apartamente din Bucuresti si din alte orase si-au deschis usile pentru teatru si dans contemporan.

Apartamentul a inceput sa fie luat in serios ca spatiu alternativ de performare, oferind un spatiu puternic personalizat, diferit de scena traditionala. Initiatorul lorgean theatre l-a numit “domestic box”, iar activitatea pe care o genereaza: “cultura de casa”. Cultura de casa este o intilnire aparte intre spatiul familiar, domestic si actul artistic, din care toti participantii, gazdele, actorii, oaspetii-spectatori isi ofera unii altora o experienta memorabila.

HomeFest este continuarea fireasca a ceea ce s-a intimplat pina acum la lorgean theatre, fiind primul festival cultural care se desfasoara in case si apartamente din cartiere urbane. Daca primariile se ocupa de fatade, HomeFest propune reabilitari interioare prin piese de teatru, dans contemporan, filme, workshop-uri si concerte. HomeFest inseamna cultura de casa!

Pentru a da prilejul cit mai multor oameni sa se bucure de gustul culturii de casa, HomeFest a demarat astazi o campanie de crowdfunding. Prin aceasta campanie, isi propune sa atraga participarea oamenilor care cred ca cultura se poate simti ca la ea acasa in orice casa si care vor sa devina promotori ai acestui concept.

“Mi-am propus ca HomeFest sa devina un reper in cultura vie a Bucurestiului. Acum 5 ani nu-mi imaginam ca un experiment pornit dintr-o joaca va deveni un un fenomen cultural care a crescut de la an la an. Dintre toate lucrurile pe care le-am facut pina acum, lorgean theatre si HomeFest ramin cele mai importante.” – Jean-Lorin Sterian, initiator HomeFest.

Mai multe detalii pe platforma de crowdfunding pentru proiecte sociale www.potsieu.ro si pe site-ul festivalului homefest2014.wordpress.com.

 

Despre autor

avatar

Co-Fondator RomâniaPozitivă.ro, Florin este educator de emoție și gând pozitiv. Florin susține acest demers prin programele sale de training și prin platforma de informație și educație pozitivă www.RomaniaPozitiva.ro. Florin are peste 15 ani de experiență ca trainer pentru circa 8000 de participanți, iar domeniile de expertiză includ: "solution thinking" (gândire pozitivă aplicată pentru rezolvarea problemelor), antreprenoriat social, ”train the trainers”, managementul oamenilor/echipelor, management de proiect, recrutare şi selecţie, comunicare, echipe eficiente, teambuilding. Florin este mare fan de biciclete, mișcare în aer liber, muzică, uneori chiar clasică și indiană. Motivaţia principală a lui Florin este dorința de a schimba lucrurile în Bine în România și încrederea că asta se poate.

Comentează