Cultura de casa se poate raspindi in Bucuresti si cu ajutorul vostru!

0

In perioada 12 – 20 aprilie 2014, va avea loc HomeFest, primul festival din Romania care celebreaza si incurajeaza cultura de casa. Dar ce inseamna cultura de casa?

Desen HomeFest

Acum cinci ani, Jean-Lorin Sterian a deschis, in garsoniera sa de 32m2 de linga Cismigiu, primul teatru de apartament din tara. In timp, mai mult de 1000 de oameni i-au trecut pragul, devenind oaspeti si spectatori ai pieselor pe care le-a propus la lorgean theatre. Unii dintre acestia si-au dorit sa devina la rindul lor gazde pentru spectacole si astfel s-a nascut acum doi ani un proiect prin care mai multe apartamente din Bucuresti si din alte orase si-au deschis usile pentru teatru si dans contemporan.

Apartamentul a inceput sa fie luat in serios ca spatiu alternativ de performare, oferind un spatiu puternic personalizat, diferit de scena traditionala. Initiatorul lorgean theatre l-a numit “domestic box”, iar activitatea pe care o genereaza: “cultura de casa”. Cultura de casa este o intilnire aparte intre spatiul familiar, domestic si actul artistic, din care toti participantii, gazdele, actorii, oaspetii-spectatori isi ofera unii altora o experienta memorabila.

HomeFest este continuarea fireasca a ceea ce s-a intimplat pina acum la lorgean theatre, fiind primul festival cultural care se desfasoara in case si apartamente din cartiere urbane. Daca primariile se ocupa de fatade, HomeFest propune reabilitari interioare prin piese de teatru, dans contemporan, filme, workshop-uri si concerte. HomeFest inseamna cultura de casa!

Pentru a da prilejul cit mai multor oameni sa se bucure de gustul culturii de casa, HomeFest a demarat astazi o campanie de crowdfunding. Prin aceasta campanie, isi propune sa atraga participarea oamenilor care cred ca cultura se poate simti ca la ea acasa in orice casa si care vor sa devina promotori ai acestui concept.

“Mi-am propus ca HomeFest sa devina un reper in cultura vie a Bucurestiului. Acum 5 ani nu-mi imaginam ca un experiment pornit dintr-o joaca va deveni un un fenomen cultural care a crescut de la an la an. Dintre toate lucrurile pe care le-am facut pina acum, lorgean theatre si HomeFest ramin cele mai importante.” – Jean-Lorin Sterian, initiator HomeFest.

Mai multe detalii pe platforma de crowdfunding pentru proiecte sociale www.potsieu.ro si pe site-ul festivalului homefest2014.wordpress.com.

 

Despre autor

avatar

Fondator RomâniaPozitivă.ro, Florin este educator de emoție și gând pozitiv. Florin susține acest demers prin programele sale de training și prin platforma de informație și educație pozitivă, www.RomaniaPozitiva.ro cu 25 de autori și aproape 30 000 de articole de Bine despre România publicate încă din 2006. Florin are peste 15 ani de experiență ca trainer pentru circa 8000 de participanți, iar domeniile de expertiză includ: facilitare de procese de învățare, orientarea spre soluție (psihologie pozitivă aplicată pentru rezolvarea problemelor), antreprenoriat social, ”train the trainers”, design thinking, managementul echipelor, management de proiect, recrutare şi selecţie, comunicare, teambuilding. Florin a lucrat 4 ani în industria berii alături de InBev având atribuții de training pe mai multe procese de vânzări și de business pentru o rețea cu peste 40 de firme de distribuție de bunuri de larg consum pe întreg teritoriul țării. Florin are experiență ca moderator/speaker pentru diverse evenimente și conferințe: TEDx București, Allianz-Țiriac Management Conference, ASPEN Leadership Program, Leaders for Justice Program, Automotive Forum (Timișoara), “Conferința Anului Viitor”, Inspiro, Bucharest Integrity Gathering, Conferința de Voluntariat, The Conference about Happiness, “Fabricat în Țara lui Andrei”cu NESsT & Petrom, WWF Școli Verzi în Europa, TEDx Galați. Majoritatea clienţilor lui Florin sunt din aria de business, companiile activând în domenii foarte diferite (servicii, IT, automotive, bunuri de larg consum, consultanţă) pe întreg teritoriul ţării. Florin este implicat şi în proiecte de training pentru organizaţii nonguvernamentale. Florin a fost membru entuziast în organizațiile AIESEC Timișoara și ARDOR Banat. Florin desfăşoară şi proiecte de training în sistem deschis („open training”), un exemplu de astfel de program fiind cursul „Train the Trainers” cu Institutul Român de Training și Training Cafe. Motivaţia principală este dorinţa de a schimba lucrurile în Bine în România. Florin este certificat Formator A.N.C., White Belt @ ABInBev. Florin este mare fan de biciclete, mișcare în aer liber, muzică uneori chiar clasică și indiană.

Comentează