Culoare moldoveneasca

3

Ce-ți spune Bacăul la prima vedere? Când ai fost ultima dată la o plimbare prin Bacău? Dacă nu cumva ești chiar locuitor al acestui oraș…

Culoare este un cuvânt interesant pentru Bacău! Orașul începe să aibă culoare. Culoare de curat, culoare de normalitate, culoare de mâncare bună, culoare de oameni zâmbitori, culoare de săniuțe, culoare de renovare, culoare de sărbători de iarnă!

bacau-centruCuloare de lumină!

Dacă vizita ta este în sezonul de iarnă, în preajma sărbătorilor, lasă-te surprins de culorile beculețelor ornamentatale. O să te bucuri și de căsuțele de epocă frumos dichisite la șosea, de copii jucăuși, de un pahar de vin și de mâncare gustoasă cum bine știu moldovenii să facă!

Bacăul începe să trăiască prin culoare. Este adevărat că pe alocuri amestecul cromatic de blocuri de la bulevard nu este foarte inspirat, dar chiar și așa, orașul pare că își dorește civilizație urbană. Pare că dorește lumină. Și nu numai pe stradă.

Casele cu iz arhitectural clasic românesc respiră aer liniștit în grija străduțelor ascunse de blocurile epocii apuse. Acestea, în griul indiferenței lasă loc suratelor proaspăt reciclate, toate matematic așezate la șosea în așteptarea paradelor industriale de altădată.

Oamenii sunt prietenoși, așa cum ești anunțat la fiecare incursiune pe meleaguri moldovenești, iar locurile bune sunt accesibile. Un hotel curat și destul de elegant este aproape de centru: hotel Dumbrava, iar pentru un „masala tea” poți să încerci o vizită la Cafe de Theatre, str. Nicolae Bălcescu nr. 6 (telefon: 0234.510.055).

Bacăul pare să-și ascundă farmecul în detalii și în culori, evident dacă dorești să le vezi. Orașul pune la dispoziție paleta de nuanțe, ochiul turistului de ocazie trebuie doar să facă compozitul. De culoare.

La bună plimbare și culoare!
RomaniaPozitiva, decembrie 2009, în prag de sărbători.

(foto Florin Ghindă, decembrie 2009)

pom-de-craciun

Despre autor

avatar

Co-Fondator RomâniaPozitivă.ro, Florin este educator de emoție și gând pozitiv. Florin susține acest demers prin programele sale de training și prin platforma de informație și educație pozitivă www.RomaniaPozitiva.ro. Florin are peste 15 ani de experiență ca trainer pentru circa 8000 de participanți, iar domeniile de expertiză includ: "solution thinking" (gândire pozitivă aplicată pentru rezolvarea problemelor), antreprenoriat social, ”train the trainers”, managementul oamenilor/echipelor, management de proiect, recrutare şi selecţie, comunicare, echipe eficiente, teambuilding. Florin este mare fan de biciclete, mișcare în aer liber, muzică, uneori chiar clasică și indiană. Motivaţia principală a lui Florin este dorința de a schimba lucrurile în Bine în România și încrederea că asta se poate.

3 comentarii

  1. Pingback: Orasul Bacau, un oras plin de culoare | Lume Buna

  2. avatar

    Am trecut pe acolo de mai multe ori si-ntotdeauna mi-a facut o impresie buna atât orasul cât si oamenii. Si dupa cum scrieti si în acest articol, se simte dorinta oamenilor de curat, de ordine, de prospetime si asta se vede atât în arhitectura imobilelor si a locuintelor, cât si în intentia de a amenaja cât mai frumos spatiile verzi. Si daca tot vorbeati de epoca industriala „apusa”, eu cred ca ea ar trebui sa reînvie pentru ca toti oamenii sa fie multumiti si sa se poata întoarce din strainatate pe la casele lor! Românii îsi doresc locuri de munca la ei în tara, dar care sa fie mai bine platite si sa le poata asigura un trai decent pentru întreaga familie; ei îsi doresc sa traiasca în comunitati bine organizate în care sa se simta ca se face ceva, ca misca ceva, ca exista cultura si interes pentru arta, pentru stiinte, pentru cercetare, pentru frumos; oamenii vor sa vada si sa se asigure ca România avanseaza si ca ea va fi capabila sa ofere un viitor generatiei tinere!

Comentează