Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

Cu pasiune și pragmatism: Ziua Întreprinderilor Sociale

0

Vă pasionează potenţialul oamenilor de a pune în mişcare motoarele comunităţii pentru a crea soluţii pe termen lung la problemele sociale cu care se confruntă? Împărtăşim aceeaşi pasiune. De aceea, vă dăm întâlnire la Ziua Întreprinderilor Sociale (7 noiembrie 2012, Hotel Novotel, Bucureşti), eveniment organizat de Fundaţia NESsT România.

Un atelier în care tineri aflaţi în situaţii de risc, fără un loc de muncă, croiesc sacoşe chic de pânză ce scutesc mediul de mii de sacoşe de plastic – iată una dintre întreprinderile sociale din portofoliul NESsT România (Viitor Plus). Sau un restaurant prietenos din inima Ungariei, unde feluri de mancare delicioase sunt gătite de persoane cu dizabilităţi – iată o altă întreprindere sociala dezvoltată de NESsT (Kek Madar). Portofoliul NESsT cuprinde zeci de întreprinderi sociale dintre cele mai diverse – adică, întocmai dupa cum le spune numele, afaceri propriu-zise, viabile, stabile, dar create cu scopul central de a rezolva prin însăşi funcţionarea lor o problemă socială gravă.

În acest context, pentru a-i pune în lumina reflectoarelor pe aceia care creează, prin instrumente de afaceri, rezolvări sustenabile la probleme sociale critice, NESsT România organizează Ziua Întreprinderilor Sociale. Evenimentul va avea loc miercuri, 7 noiembrie 2012,la Hotel Novotel(Calea Victoriei 37B, Bucureşti). Ziua Întreprinderilor Sociale va reuni reprezentanţi ai întreprinderilor sociale şi ai organizaţiilor non-guvernamentale, oameni de afaceri şi decidenţi în domeniul politicilor publice.

 „Este vorba de oameni curajoși, sufletiști cu spirit antreprenorial, hotărâți să construiască  întreprinderi sociale de succes chiar dacă mediul economic actual este dificil”, declară Romeo Vasilache, Program Director, Entrepreneurship and Program Investments în cadrul Romanian-American Foundation, partenerul strategic al NESsT România. „NESsT,  susținut de partenerii săi printre care și RAF, facilitează dezvoltarea acestor inițiative antreprenoriale printr-o intervenție complexă care include training , consultanță, mentorat și acces la capital”, precizează acesta.

Anca Nuță, director Identitate și Comunicare UniCredit Țiriac Bank adaugă: „Pentru noi este esențial să fim o parte activă a comunităților în care ne desfășuram activitatea, să contribuim la schimbări sociale pozitive și avem o vastă tradiție în acest sens, atât în România, cât și în multe alte țări europene, în care grupul UniCredit își desfășoară activitatea. Parteneriatul cu NESsT ne onorează și reprezintă un exemplu al angajamentului nostru.”

Programul va cuprinde şi un Târg al Întreprinderilor Sociale, precum şi festivitatea de premiere a organizaţiilor câştigătoare în Competiţia Întreprinderilor Sociale 2011-2012 organizată de NESsT România. Din agenda evenimentului mai fac parte o serie de prezentări pe subiecte de prim interes în domeniu ca rolul fondurilor europene în dezvoltarea întreprinderilor sociale, dar şi discuţii despre surse alternative de finanțare, precum investițiile sociale și finanțarea prin împrumuturi.

Organizator: Fundația NESsT România

Partener strategic al NESsT România: Romanian-American Foundation

Parteneri: UniCredit Ţiriac Bank, UniCredit Foundation, Private Equity Shares

Susţinător: RBS România

Parteneri media: Think Outside the Box (totb.ro), Startups.ro, RomaniaPozitiva.ro,

 

Despre autor

avatar

NESsT este un catalizator pentru întreprinderile sociale din țările cu piețe în dezvoltare și din întreaga lume. NESsT își îndeplinește misiunea prin furnizarea de capital financiar, training-uri, mentorat și acces la piețe de desfacere unui portofoliu de întreprinderi sociale cu impact ridicat din țările cu piețe emergente. NESsT combină instrumentele și strategiile specifice sectorului de afaceri și al investițiilor de capital cu misiunea și valorile sectorului social, pentru a permite portofoliului său să planifice mai bine, să își îmbunătățească capacitatea de management, să se dezvolte și să își crească impactul social. www.nesst.org

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.