Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

Cu o floare nu se face primăvară. Cu un designer, da!

0

Încă înzăpeziți până la streașină, parcă suntem mai pregătiți ca oricând pentru primăvară, deși pare că se apropie doar în calendar. Cert e că luna martie e la un pas – și o așteptăm cu drag, cu gândul la micile daruri simple și frumoase prin care vom aduce primăvara celor care ne sunt aproape de suflet.


Apoi, un alt lucru care ne împrimăvărează este pasiunea noastră pentru întreprinderile sociale pe care le ajutăm să crească și să aducă “mai binele” în comunitățile cu și pentru care lucrează. Printre ele se numără și întreprinderi sociale care surprind la timp importanța vitală a calității estetice a produselor pe care le trimit în lume, pe o piață bogată în oferte și, deci tot mai exigentă. Sunt întreprinderi sociale care au înțelepciunea de a pune la muncă, simultan, două valori ce reprezintă tocmai avantajul lor competițional: focusul neclintit pe misiunea lor socială și designul reușit al produselor. Mai pe românește, întreprinderi sociale care aduc pe lume lucruri pur și simplu frumoase, pe care nimeni nu le cumpără “de milă”, ci pentru că și le doresc neapărat, căci de frumusețe avem nevoie cu toții ca de aer.

Un exemplu – multă, multă frumusețe simplă, de bun gust, în produsele Fruit of Care, una dintre întreprinderile sociale din portofoliul NESsT în Ungaria. Minunățiile acestea sunt dibăcite cu iscusință de către persoane cu dizabilități intelectuale, pe baza unor modele și matrițe concepute de un designer profesionist.

Iată, așadar, un pont: este esențial ca întreprinderile sociale să acorde suficientă atenție estetismului produselor. Dacă din organizație lipsesc capacitățile de a crea un design profesionist de produs și de ambalaj, nu e nicio rușine, vă încurajăm din toată inima să investiți în contractarea unui designer inimos și talentat, pentru ca atât produsele, cât și mesajul social al organizației dumneavoastră să ajungă în casele cât mai multor oameni.

O primăvară frumoasă, tuturor!

 

autor Despina Iancu, Enterprise Development Associate, NESsT România

 

 

Despre autor

avatar

NESsT este un catalizator pentru întreprinderile sociale din țările cu piețe în dezvoltare și din întreaga lume. NESsT își îndeplinește misiunea prin furnizarea de capital financiar, training-uri, mentorat și acces la piețe de desfacere unui portofoliu de întreprinderi sociale cu impact ridicat din țările cu piețe emergente. NESsT combină instrumentele și strategiile specifice sectorului de afaceri și al investițiilor de capital cu misiunea și valorile sectorului social, pentru a permite portofoliului său să planifice mai bine, să își îmbunătățească capacitatea de management, să se dezvolte și să își crească impactul social. www.nesst.org

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.