Cu bastonul prin Bucuresti / ghid turistic gratuit in capitala!

1

Asociatia Romana pentru Cultura, Educatie si Normalitate – ARCEN, organizatie non-guvernamentala pentru tineret, lanseaza, sambata, 24 iulie 2010, la ora 11.00, in fata Ateneului Roman, proiectul “Cu bastonul prin Bucuresti”, sub sloganul Descopera orasul pas cu pas!

Turistii din capitala dar si bucureştenii se vor putea plimba in oras însoţiţi de ghizi care le vor vorbi despre clădirile istorice. Asociaţia Română pentru Cultură, Educaţie şi Normalitate (ARCEN) lanseaza proiectul „Cu bastonul prin Bucuresti” cu scopul de a prezenta orasului povestea clădirilor şi a locurilor istorice.

Potrivit evz.ropunctul de plecare este Ateneul Român, unde bucureştenii sunt aşteptaţi de ghizi cu joben, iar traseul cuprinde: Ateneul Român- Piaţa Revoluţiei, Calea Victoriei, Lipscani, Strada Franceză şi se încheie la Hanul lui Manuc. Printre obiectivele despre care participanţii vor primi informaţii se numără: Palatul Regal, Biserica Kreţulescu, Cercul Militar, Teatrul Odeon, Biserica Stavropoleos, Palatul CEC.

În săptămâna 20-24 septembrie 2010, cu ocazia Zilelor Bucureştiului, voluntarii ARCEN pregătesc un tur special, în zonele adiacente Căii Victoriei. Ghizii vor purta haine specifice anilor ’30, iar în această perioadă se vor organiza mai multe plimbări ghidate pe zi.

PS: Multumim Oana Petria pentru informatie!

(foto Florin Ghinda, 2010)

Despre autor

avatar

Fondator RomâniaPozitivă.ro, Florin este facilitator & educator de emoție și gând pozitiv. Florin susține acest demers prin programele sale de training & facilitare și prin platforma de informație și educație pozitivă, www.RomaniaPozitiva.ro cu peste 30 de autori și peste 55 000 de articole de Bine despre România publicate încă din 2006. Florin are 20 de ani de experiență ca trainer, facilitator pentru peste 10 000 de participanți, iar domeniile de expertiză includ: facilitare de procese de învățare, orientarea spre soluție, antreprenoriat (inclusiv social), ”train the trainers & facilitators”, design thinking, managementul echipelor, management de proiect, time management, recrutare şi selecţie, comunicare, teambuilding. Florin a lucrat 4 ani în industria FMCG alături de InBev având atribuții de training pentru mai multe procese de vânzări și de business pentru o rețea cu peste 40 de firme de distribuție de bunuri de larg consum pe întreg teritoriul țării. Florin și-a început cariera profesională alături de echipa AIMS Timișoara - 4 ani de experiență în recrutare și selecție de personal și training. Florin are experiență ca moderator/speaker pentru diverse evenimente, parteneri și conferințe: TEDx București, Impact HUB, Zilele Biz, Frankfurt School of Finance & Management, Future Makers, ASPEN Young Leaders Program, Leaders for Justice Program, Ashoka Romania,Automotive Forum, Inspiro, Bucharest Integrity Gathering, Conferința de Voluntariat, The Conference about Happiness, “Fabricat în Țara lui Andrei”cu NESsT & Petrom, WWF Școli Verzi în Europa, Criminalitate Forestieră WWF, Interpol, Client Earth), TEDx Galați, TEDx Constanța. Majoritatea clienţilor lui Florin sunt din aria de business, companiile activând în domenii foarte diferite (servicii, IT, automotive, bunuri de larg consum, consultanţă) pe întreg teritoriul ţării. Florin este implicat şi în proiecte de training și facilitare pentru organizaţii nonguvernamentale. Florin a fost membru entuziast în organizațiile AIESEC Timișoara și ARDOR Banat. Florin desfăşoară şi proiecte de training și facilitare în sistem deschis („open training”), un exemplu de astfel de program fiind cursul „Train the Trainers & Facilitators” cu Institutul Român de Training și Training Cafe. Motivaţia principală este dorinţa de a schimba lucrurile în Bine în România. Florin este certificat Formator A.N.C., White Belt @ ABInBev. Florin este mare fan de biciclete, mișcare în aer liber, muzică uneori chiar clasică și indiană.

Un comentariu

  1. avatar

    Cladirea asta avea foarte multe statuete, si pe toate frontoanele, dupa cum e si cel incadrat in poza ta, erau grupuri statuare. De ce Romania nu este atractiva ? Pt. ca romanii inca nu inteleg ce place turistilor, si anume, sa vada pe langa „Gradina Carpatica” si cladiri frumoase, istorice, cladiri cu ornamente arhitecturale, acele ornamente arhitecturale pe care toata lumea uita sa se refaca la renovari, si astfel cladirile noastre arata, BANAL !!!!!! Dar banuiesc ca oricum Romania are prea multa istorie pt. a o si arata, si acele termopane, aparate de aer consitionat, copacii varuiti, caini comunitari, acoperisuri de tabla si alte minunatii romanesti trebuiesc transformate intr-un brand international, o atractie turistica, o mandrie a culturii romanesti. Cum putem noi concura cu vecinii nostrii, cand ei isi construiesc adevarate muzee de arhitectura-n aer liber, iar noi, construim adevarate gropi de gunoi in aer liber, si mai chemam si turistii cu mandrie fara sa intelegem ca ne facem de ras. Jalnica Romanie !! Ar trebui refacute cladirile distruse, cladirile mutilate, asa cum au facut vecinii nostrii carora aceste cladiri le aduc mii si mii de turisti. Vointa sa fie, ca solutii sunt nenumarate.

Comentează

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.