Asociatia Romana pentru Cultura, Educatie si Normalitate – ARCEN, organizatie non-guvernamentala pentru tineret, lanseaza, sambata, 24 iulie 2010, la ora 11.00, in fata Ateneului Roman, proiectul “Cu bastonul prin Bucuresti”, sub sloganul Descopera orasul pas cu pas!
Turistii din capitala dar si bucureştenii se vor putea plimba in oras însoţiţi de ghizi care le vor vorbi despre clădirile istorice. Asociaţia Română pentru Cultură, Educaţie şi Normalitate (ARCEN) lanseaza proiectul „Cu bastonul prin Bucuresti” cu scopul de a prezenta orasului povestea clădirilor şi a locurilor istorice.
Potrivit evz.ro „punctul de plecare este Ateneul Român, unde bucureştenii sunt aşteptaţi de ghizi cu joben, iar traseul cuprinde: Ateneul Român- Piaţa Revoluţiei, Calea Victoriei, Lipscani, Strada Franceză şi se încheie la Hanul lui Manuc. Printre obiectivele despre care participanţii vor primi informaţii se numără: Palatul Regal, Biserica Kreţulescu, Cercul Militar, Teatrul Odeon, Biserica Stavropoleos, Palatul CEC.”
În săptămâna 20-24 septembrie 2010, cu ocazia Zilelor Bucureştiului, voluntarii ARCEN pregătesc un tur special, în zonele adiacente Căii Victoriei. Ghizii vor purta haine specifice anilor ’30, iar în această perioadă se vor organiza mai multe plimbări ghidate pe zi.
PS: Multumim Oana Petria pentru informatie!
(foto Florin Ghinda, 2010)
Un comentariu
Cladirea asta avea foarte multe statuete, si pe toate frontoanele, dupa cum e si cel incadrat in poza ta, erau grupuri statuare. De ce Romania nu este atractiva ? Pt. ca romanii inca nu inteleg ce place turistilor, si anume, sa vada pe langa „Gradina Carpatica” si cladiri frumoase, istorice, cladiri cu ornamente arhitecturale, acele ornamente arhitecturale pe care toata lumea uita sa se refaca la renovari, si astfel cladirile noastre arata, BANAL !!!!!! Dar banuiesc ca oricum Romania are prea multa istorie pt. a o si arata, si acele termopane, aparate de aer consitionat, copacii varuiti, caini comunitari, acoperisuri de tabla si alte minunatii romanesti trebuiesc transformate intr-un brand international, o atractie turistica, o mandrie a culturii romanesti. Cum putem noi concura cu vecinii nostrii, cand ei isi construiesc adevarate muzee de arhitectura-n aer liber, iar noi, construim adevarate gropi de gunoi in aer liber, si mai chemam si turistii cu mandrie fara sa intelegem ca ne facem de ras. Jalnica Romanie !! Ar trebui refacute cladirile distruse, cladirile mutilate, asa cum au facut vecinii nostrii carora aceste cladiri le aduc mii si mii de turisti. Vointa sa fie, ca solutii sunt nenumarate.