Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

CSRevolution, o noua etapa a responsabilitatii sociale

0

Despre obiceiul de a construi idei, relatii si proiecte putem spune ca este raspunsul nevoilor pe care le identificam la noi sau la cei din jurul nostru din dorinta de a progresa, de a aduce mereu imbunatatiri. Intr-o abordare mai atenta, cel mai notabil aspect al acestui proces este constientizarea nevoilor si maniera in care ne mobilizam sa le armonizam pentru a le satisface. Asemenea povesti se inscriu in randul initiativelor care, adunate si transmise, functioneaza ca motivatie pentru urmatorii promoteri de idei si de schimbare.

Aceasta viziune o impartaseste Inspire Business publicului larg prin cartile de colectie pe care le lanseaza si care aduna oameni si idei, proiecte si campanii pe domenii diferite, cu un impact pozitiv. Publicatia “Campionii Romaniei” (ianuarie 2010) a adus in prim plan perfomantele sportive ale romanilor din ultimele trei deceni. Urmatoarele publicatii sunt dedicate mediului corporate: “How I did it – Inspiratie, Excelenta, Pasiune” (iulie 2010) povesteste despre reusita a 50 de manageri si antreprenor, iar “LOVE|WORK” (decembrie 2010) subliniaza latura umana din companii de renume din piata locala de business.

Pastrand aceeasi linie inovativa, cea de-a patra carte de colectie, CSRevolution, prezinta evolutia domeniului CSR din perspectiva a trei concepte: inovatie, evolutie, revolutie.

Inovatia subliniaza creativitatea folosita ca resursa principala a oamenilor si companiilor care aduc imbunatatiri prin progresul tehnologic prin care sunt solutionate problemele comunitatilor, implicit cele la nivel global. Avantajul tehnologic rezulta si din principii de eficientizare a resurselor pe care le gestionam mai bine, cu mai putin efort, insa cu rezultate mai bune.

Evolutia, din prisma abordarii domeniului CSR in carte, subliniaza interesul companiilor pentru oameni si mediul inconjurator, cele mai importante resurse pentru un business sustenabil. Diversificarea initiativelor in acest sens sunt graitoare: daca in trecut, proiectele de CSR nu aveau un impact semnificativ si mobilizau putini oameni, astazi se poate vorbi despre CSR ca un domeniu in plina dezvoltare, caruia companiile ii dedica un departament de sine statator, ca dovada a noii perspective asupra responsabilitatii sociale.

Trecerea la ideea de revolutie se face prin practicile de CSR care se regasesc in noi forme de comunicare si implementare in incercarea de a propune solutii la nivel global. Aflat intr-un moment de rascruce, caracterul revolutionar arata preocuparea companiilor pentru comunitatile in care se dezvolta, devenind prioritara armonizarea exploatarii resurselor cu dorintele si interesele oamenilor pentru gasirea de solutii, potrivite acestora.

Cartea de colectie CSRevolution impartaseste asadar, viziunea companiilor care propun un model de educare si implicare sociala, cu potential sa raspunda numeroaselor nevoi ale comunitatilor  si mediului.

Lansarea cartii de colectie CSRevolution si a platformei online http://csrevolution.inspirebusiness.ro/ va avea loc in data de 26 iulie 2011, la hotel Caro (Bucuresti), eveniment la care vor participa partenerii implicati in proiect, dornici sa transmita mesajul solidar de participare la aceasta noua etapa a CSR-ului celorlalte companii, competitori sau parteneri, tinerilor si organizatiilor pasionati de domeniu.

Despre autor

avatar

Fondator RomâniaPozitivă.ro, Florin este educator de emoție și gând pozitiv. Florin susține acest demers prin programele sale de training și prin platforma de informație și educație pozitivă, www.RomaniaPozitiva.ro cu peste 30 de autori și peste 30 000 de articole de Bine despre România publicate încă din 2006. Florin are aproape 20 de ani de experiență ca trainer pentru circa 10 000 de participanți, iar domeniile de expertiză includ: facilitare de procese de învățare, orientarea spre soluție (psihologie pozitivă aplicată pentru rezolvarea problemelor), antreprenoriat social, ”train the trainers”, design thinking, managementul echipelor, management de proiect, recrutare şi selecţie, comunicare, teambuilding. Florin a lucrat 4 ani în industria berii alături de InBev având atribuții de training pe mai multe procese de vânzări și de business pentru o rețea cu peste 40 de firme de distribuție de bunuri de larg consum pe întreg teritoriul țării. Florin și-a început cariera profesională alături de echipa AIMS Timișoara - 4 ani de experiență în recrutare și selecție de personal și training. Florin are experiență ca moderator/speaker pentru diverse evenimente și conferințe: TEDx București, Impact HUB, Zilele Biz, Future Makers, ASPEN Leadership Program, Leaders for Justice Program, Automotive Forum, “Conferința Anului Viitor”, Inspiro, Bucharest Integrity Gathering, Conferința de Voluntariat, The Conference about Happiness, “Fabricat în Țara lui Andrei”cu NESsT & Petrom, WWF Școli Verzi în Europa, Criminalitate Forestieră WWF, Interpol, Client Earth), TEDx Galați, TEDx Constanța. Majoritatea clienţilor lui Florin sunt din aria de business, companiile activând în domenii foarte diferite (servicii, IT, automotive, bunuri de larg consum, consultanţă) pe întreg teritoriul ţării. Florin este implicat şi în proiecte de training și facilitare pentru organizaţii nonguvernamentale. Florin a fost membru entuziast în organizațiile AIESEC Timișoara și ARDOR Banat. Florin desfăşoară şi proiecte de training și facilitare în sistem deschis („open training”), un exemplu de astfel de program fiind cursul „Train the Trainers” cu Institutul Român de Training și Training Cafe. Motivaţia principală este dorinţa de a schimba lucrurile în Bine în România. Florin este certificat Formator A.N.C., White Belt @ ABInBev. Florin este mare fan de biciclete, mișcare în aer liber, muzică uneori chiar clasică și indiană.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.