Crucea Rosie Romana a lansat un apel umanitar pentru Haiti!

0

Crucea Rosie Romana a lansat un apel umanitar de urgenta in sprijinul victimelor cutremurului devastator din Haiti.

In data de 12 ianuarie a.c., un cutremur de 7,3 grade pe scara Richter a provocat o tragedie umanitara in Haiti.  Acest cutremur a afectat in principal orasele Port-au-Prince, Carrefour si Jacmel, toate situate in zona de vest, avand o populatie estimata la 2.2 milioane de locuitori.

Pentru a sustine operatiunile de ajutorare imediata a victimelor acestui dezastru umanitar, Federatia Internationala a Societatilor de Cruce Rosie si Semiluna Rosie (FISCR) a alocat deja suma de 500.000 de franci elvetieni.

Totodata, FISCR a lansat un Apel International de Urgenta. Suma estimata initial pentru asistarea a aproximativ 20.000 de familii afectate de dezastru, se ridica la 10 milioane de franci elvetieni (10 milioane de dolari/6,8 milioane de euro).

donati-onlineSumele colectate vor fi utilizate de catre Federatia Internationala de Cruce Rosie si Semiluna Rosie pentru sustinerea ajutorului de prima necesitate si se vor concentra pe adaposturi temporare, restabilirea furnizarii apei potabile si a facilitatilor sanitare, precum si oferirea de asistenta medicala si suport psihologic populatiei afectate.

Crucea Rosie Romana se alatura eforturilor Federatiei Internationale de Cruce Rosie si Semiluna Rosie si lanseaza apelul „Ajutor pentru Haiti”. Campania consta in colectarea de fonduri online si direct, in conturile deschise special, dar si prin punerea la dispozitia populatiei a serviciului de restabilire a legaturilor de familie, cu rudele aflate in Haiti, prin mesaje de Cruce Rosie.

Invitam pe toti cei care vor sa sprijine efortul umanitar international, companii, oameni de afaceri, organizatii guvernamentale si neguvernamentale, sa raspunda apelului nostru. Fondurile colectate vor fi directionate catre Federatia Internationala de Cruce Rosie si Semiluna Rosie.

Conturile speciale, in care pot fi depuse contributiile in bani, sunt deschise la BRD, Sucursala Piata Romana:

LEI: RO02BRDE410SV61136934100

EURO: RO35BRDE410SV27880794100

Va rugam sa donati astazi pentru a ajuta mii de oameni care au nevoie disperata de ajutorul dumneavoastra! Pentru a dona online trebuie să accesaţi linkul către site-ul crucearosie.ro

Despre autor

avatar

Co-Fondator RomâniaPozitivă.ro, Florin este educator de emoție și gând pozitiv. Florin susține acest demers prin programele sale de training și prin platforma de informație și educație pozitivă www.RomaniaPozitiva.ro. Florin are peste 15 ani de experiență ca trainer pentru circa 8000 de participanți, iar domeniile de expertiză includ: "solution thinking" (gândire pozitivă aplicată pentru rezolvarea problemelor), antreprenoriat social, ”train the trainers”, managementul oamenilor/echipelor, management de proiect, recrutare şi selecţie, comunicare, echipe eficiente, teambuilding. Florin este mare fan de biciclete, mișcare în aer liber, muzică, uneori chiar clasică și indiană. Motivaţia principală a lui Florin este dorința de a schimba lucrurile în Bine în România și încrederea că asta se poate.

Comentează