Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

Crucea Rosie Romana a lansat un apel umanitar pentru Haiti!

0

Crucea Rosie Romana a lansat un apel umanitar de urgenta in sprijinul victimelor cutremurului devastator din Haiti.

In data de 12 ianuarie a.c., un cutremur de 7,3 grade pe scara Richter a provocat o tragedie umanitara in Haiti.  Acest cutremur a afectat in principal orasele Port-au-Prince, Carrefour si Jacmel, toate situate in zona de vest, avand o populatie estimata la 2.2 milioane de locuitori.

Pentru a sustine operatiunile de ajutorare imediata a victimelor acestui dezastru umanitar, Federatia Internationala a Societatilor de Cruce Rosie si Semiluna Rosie (FISCR) a alocat deja suma de 500.000 de franci elvetieni.

Totodata, FISCR a lansat un Apel International de Urgenta. Suma estimata initial pentru asistarea a aproximativ 20.000 de familii afectate de dezastru, se ridica la 10 milioane de franci elvetieni (10 milioane de dolari/6,8 milioane de euro).

donati-onlineSumele colectate vor fi utilizate de catre Federatia Internationala de Cruce Rosie si Semiluna Rosie pentru sustinerea ajutorului de prima necesitate si se vor concentra pe adaposturi temporare, restabilirea furnizarii apei potabile si a facilitatilor sanitare, precum si oferirea de asistenta medicala si suport psihologic populatiei afectate.

Crucea Rosie Romana se alatura eforturilor Federatiei Internationale de Cruce Rosie si Semiluna Rosie si lanseaza apelul „Ajutor pentru Haiti”. Campania consta in colectarea de fonduri online si direct, in conturile deschise special, dar si prin punerea la dispozitia populatiei a serviciului de restabilire a legaturilor de familie, cu rudele aflate in Haiti, prin mesaje de Cruce Rosie.

Invitam pe toti cei care vor sa sprijine efortul umanitar international, companii, oameni de afaceri, organizatii guvernamentale si neguvernamentale, sa raspunda apelului nostru. Fondurile colectate vor fi directionate catre Federatia Internationala de Cruce Rosie si Semiluna Rosie.

Conturile speciale, in care pot fi depuse contributiile in bani, sunt deschise la BRD, Sucursala Piata Romana:

LEI: RO02BRDE410SV61136934100

EURO: RO35BRDE410SV27880794100

Va rugam sa donati astazi pentru a ajuta mii de oameni care au nevoie disperata de ajutorul dumneavoastra! Pentru a dona online trebuie să accesaţi linkul către site-ul crucearosie.ro

Despre autor

avatar

Fondator RomâniaPozitivă.ro, Florin este educator de emoție și gând pozitiv. Florin susține acest demers prin programele sale de training și prin platforma de informație și educație pozitivă, www.RomaniaPozitiva.ro cu peste 30 de autori și peste 30 000 de articole de Bine despre România publicate încă din 2006. Florin are aproape 20 de ani de experiență ca trainer pentru circa 10 000 de participanți, iar domeniile de expertiză includ: facilitare de procese de învățare, orientarea spre soluție (psihologie pozitivă aplicată pentru rezolvarea problemelor), antreprenoriat social, ”train the trainers”, design thinking, managementul echipelor, management de proiect, recrutare şi selecţie, comunicare, teambuilding. Florin a lucrat 4 ani în industria berii alături de InBev având atribuții de training pe mai multe procese de vânzări și de business pentru o rețea cu peste 40 de firme de distribuție de bunuri de larg consum pe întreg teritoriul țării. Florin și-a început cariera profesională alături de echipa AIMS Timișoara - 4 ani de experiență în recrutare și selecție de personal și training. Florin are experiență ca moderator/speaker pentru diverse evenimente și conferințe: TEDx București, Impact HUB, Zilele Biz, Future Makers, ASPEN Leadership Program, Leaders for Justice Program, Automotive Forum, “Conferința Anului Viitor”, Inspiro, Bucharest Integrity Gathering, Conferința de Voluntariat, The Conference about Happiness, “Fabricat în Țara lui Andrei”cu NESsT & Petrom, WWF Școli Verzi în Europa, Criminalitate Forestieră WWF, Interpol, Client Earth), TEDx Galați, TEDx Constanța. Majoritatea clienţilor lui Florin sunt din aria de business, companiile activând în domenii foarte diferite (servicii, IT, automotive, bunuri de larg consum, consultanţă) pe întreg teritoriul ţării. Florin este implicat şi în proiecte de training și facilitare pentru organizaţii nonguvernamentale. Florin a fost membru entuziast în organizațiile AIESEC Timișoara și ARDOR Banat. Florin desfăşoară şi proiecte de training și facilitare în sistem deschis („open training”), un exemplu de astfel de program fiind cursul „Train the Trainers” cu Institutul Român de Training și Training Cafe. Motivaţia principală este dorinţa de a schimba lucrurile în Bine în România. Florin este certificat Formator A.N.C., White Belt @ ABInBev. Florin este mare fan de biciclete, mișcare în aer liber, muzică uneori chiar clasică și indiană.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.