Conexiuni 2012- Workshopuri gratuite in domeniul IT&C dedicate ONGurilor din Romania

0

TechSoup Romania, impreuna cu Microsoft, IT Spark si IREX/Biblionet, organizeaza editia 2012 a evenimentului Conexiuni 2012, o serie de workshopuri in domeniul IT&C destinate societatii civile din Romania. Evenimentul va avea loc in perioada 31 martie – 6 Aprilie, in patru orase: Cluj, Bucuresti, Timisoara si Iasi.

Participarea este gratuita, iar pentru a se inscrie, reprezentantii organizatiilor interesate trebuie doar sa completeze un formular, ce poate fi regasit aici.

Scopul evenimentului este de a veni in sprijinul organizatiilor nonguvernamentale si de a le oferi solutii si instrumente din domeniul tehnologic pentru a-si eficientiaza munca. Mai mult decat atat, evenimentul reprezinta o buna oportunitate pentru specialistii in IT&C si reprezentantii societatii civile de a se intalni si de a discuta despre modele de buna practica din domeniul tehnologic.

Conexiuni 2012 este dedicat ONG-urilor de toate marimile care sunt interesate sa afle cum pot accesa tehnologia de ultima generatie oferita gratuit sau la preturi foarte mici de Microsoft si TechSoup, dar si cum pot utiliza toate aceste instrumente.

IT Spark, comunitate ce organizeaza in mod curent evenimente online pentru ONG-uri, s-a alaturat si anul acesta acestui demers si va facilita fiecare zi de training. Temele abordate vor fi: cloud computing, siguranta si securitate, unificarea platformei Windows pe multiple device-uri: Window 8 şi Windows Phone, utilizarea instrumentelor Microsoft pentru o comunicate eficienta.

Programul zilelor de worksop este urmatorul: Cluj-31 Martie, Bucuresti- 2 aprilie, Timisoara – 4 aprilie, Iasi – 6 aprilie, in intervalul orar 9-18.

Despre TechSoup Romania

TechSoup este cea mai mare intreprindere sociala din domeniul tehnologic din lume, dezvoltandu-se de-a lungul timpului intr-un program  urias de donatii si training-uri pentru ONG-uri. Scopul sau este de a aduce împreuna reprezentanti ai comunitatii IT&C si mari donatori de hardware si software, de-o parte, si beneficiarii din sectorul non-profit, de cealalta parte. In Romania, TechSoup activeaza din 2009, a investit deja în sectorul ONG peste 800 000 de dolari în donatii si a facilitat sute de ore de mentorship IT, cu sprijinul unor parteneri importanti ca Cisco si Microsoft.

Despre Microsoft

Fondat in 1975, Microsoft (Nasdaq „MSFT”) este liderul mondial in software, servicii si solutii, care ajuta oamenii si companiile sa isi atinga pe deplin potentialul. Misiunea Microsoft Romania este cresterea satisfactiei partenerilor si utilizatorilor tehnologiei de varf, Microsoft contribuind cu profesionalism si onestitate la dezvoltarea industriei IT locale, prin transpunerea modelului de business al corporatiei.

Despre IT Spark

ITSpark este o comunitate tehnica, utila celor implicati in zona IT-Pro entry si mid-level: studenti sau incepatori in domeniul IT, personal tehnic si non-tehnic din segmentul IMM/ ONG si end-users/ consumers care fie sunt la inceput, fie vor sa invete mai multe despre acest domeniu. Parteneriatul cu TechSoup ne permite sa interactionam mai usor cu zona ONG-urilor, oferind solutii practice si concrete pentru eventualele probleme existente.

Despre Biblionet

Biblionet este un program de cinci ani care le va facilita romanilor accesul gratuit la informatie, prin dezvoltarea unui sistem de biblioteci publice moderne in Romania. Prin cursurile de formare si tehnologia furnizata, Biblionet va ajuta bibliotecile sa asigure servicii in comunitatile locale sub forma unui parteneriat intre IREX, Asociatia Nationala a Bibliotecarilor si Bibliotecilor Publice din Romania (ANBPR), autoritatile locale si nationale si bibliotecile din tara.

 

 

Despre autor

avatar

Co-Fondator RomâniaPozitivă.ro, Florin este educator de emoție și gând pozitiv. Florin susține acest demers prin programele sale de training și prin platforma de informație și educație pozitivă www.RomaniaPozitiva.ro. Florin are peste 15 ani de experiență ca trainer pentru circa 8000 de participanți, iar domeniile de expertiză includ: "solution thinking" (gândire pozitivă aplicată pentru rezolvarea problemelor), antreprenoriat social, ”train the trainers”, managementul oamenilor/echipelor, management de proiect, recrutare şi selecţie, comunicare, echipe eficiente, teambuilding. Florin este mare fan de biciclete, mișcare în aer liber, muzică, uneori chiar clasică și indiană. Motivaţia principală a lui Florin este dorința de a schimba lucrurile în Bine în România și încrederea că asta se poate.

Comentează