Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

Conexiuni 2012- Workshopuri gratuite in domeniul IT&C dedicate ONGurilor din Romania

0

TechSoup Romania, impreuna cu Microsoft, IT Spark si IREX/Biblionet, organizeaza editia 2012 a evenimentului Conexiuni 2012, o serie de workshopuri in domeniul IT&C destinate societatii civile din Romania. Evenimentul va avea loc in perioada 31 martie – 6 Aprilie, in patru orase: Cluj, Bucuresti, Timisoara si Iasi.

Participarea este gratuita, iar pentru a se inscrie, reprezentantii organizatiilor interesate trebuie doar sa completeze un formular, ce poate fi regasit aici.

Scopul evenimentului este de a veni in sprijinul organizatiilor nonguvernamentale si de a le oferi solutii si instrumente din domeniul tehnologic pentru a-si eficientiaza munca. Mai mult decat atat, evenimentul reprezinta o buna oportunitate pentru specialistii in IT&C si reprezentantii societatii civile de a se intalni si de a discuta despre modele de buna practica din domeniul tehnologic.

Conexiuni 2012 este dedicat ONG-urilor de toate marimile care sunt interesate sa afle cum pot accesa tehnologia de ultima generatie oferita gratuit sau la preturi foarte mici de Microsoft si TechSoup, dar si cum pot utiliza toate aceste instrumente.

IT Spark, comunitate ce organizeaza in mod curent evenimente online pentru ONG-uri, s-a alaturat si anul acesta acestui demers si va facilita fiecare zi de training. Temele abordate vor fi: cloud computing, siguranta si securitate, unificarea platformei Windows pe multiple device-uri: Window 8 şi Windows Phone, utilizarea instrumentelor Microsoft pentru o comunicate eficienta.

Programul zilelor de worksop este urmatorul: Cluj-31 Martie, Bucuresti- 2 aprilie, Timisoara – 4 aprilie, Iasi – 6 aprilie, in intervalul orar 9-18.

Despre TechSoup Romania

TechSoup este cea mai mare intreprindere sociala din domeniul tehnologic din lume, dezvoltandu-se de-a lungul timpului intr-un program  urias de donatii si training-uri pentru ONG-uri. Scopul sau este de a aduce împreuna reprezentanti ai comunitatii IT&C si mari donatori de hardware si software, de-o parte, si beneficiarii din sectorul non-profit, de cealalta parte. In Romania, TechSoup activeaza din 2009, a investit deja în sectorul ONG peste 800 000 de dolari în donatii si a facilitat sute de ore de mentorship IT, cu sprijinul unor parteneri importanti ca Cisco si Microsoft.

Despre Microsoft

Fondat in 1975, Microsoft (Nasdaq „MSFT”) este liderul mondial in software, servicii si solutii, care ajuta oamenii si companiile sa isi atinga pe deplin potentialul. Misiunea Microsoft Romania este cresterea satisfactiei partenerilor si utilizatorilor tehnologiei de varf, Microsoft contribuind cu profesionalism si onestitate la dezvoltarea industriei IT locale, prin transpunerea modelului de business al corporatiei.

Despre IT Spark

ITSpark este o comunitate tehnica, utila celor implicati in zona IT-Pro entry si mid-level: studenti sau incepatori in domeniul IT, personal tehnic si non-tehnic din segmentul IMM/ ONG si end-users/ consumers care fie sunt la inceput, fie vor sa invete mai multe despre acest domeniu. Parteneriatul cu TechSoup ne permite sa interactionam mai usor cu zona ONG-urilor, oferind solutii practice si concrete pentru eventualele probleme existente.

Despre Biblionet

Biblionet este un program de cinci ani care le va facilita romanilor accesul gratuit la informatie, prin dezvoltarea unui sistem de biblioteci publice moderne in Romania. Prin cursurile de formare si tehnologia furnizata, Biblionet va ajuta bibliotecile sa asigure servicii in comunitatile locale sub forma unui parteneriat intre IREX, Asociatia Nationala a Bibliotecarilor si Bibliotecilor Publice din Romania (ANBPR), autoritatile locale si nationale si bibliotecile din tara.

 

 

Despre autor

avatar

Fondator RomâniaPozitivă.ro, Florin este educator de emoție și gând pozitiv. Florin susține acest demers prin programele sale de training și prin platforma de informație și educație pozitivă, www.RomaniaPozitiva.ro cu peste 30 de autori și peste 30 000 de articole de Bine despre România publicate încă din 2006. Florin are aproape 20 de ani de experiență ca trainer pentru circa 10 000 de participanți, iar domeniile de expertiză includ: facilitare de procese de învățare, orientarea spre soluție (psihologie pozitivă aplicată pentru rezolvarea problemelor), antreprenoriat social, ”train the trainers”, design thinking, managementul echipelor, management de proiect, recrutare şi selecţie, comunicare, teambuilding. Florin a lucrat 4 ani în industria berii alături de InBev având atribuții de training pe mai multe procese de vânzări și de business pentru o rețea cu peste 40 de firme de distribuție de bunuri de larg consum pe întreg teritoriul țării. Florin și-a început cariera profesională alături de echipa AIMS Timișoara - 4 ani de experiență în recrutare și selecție de personal și training. Florin are experiență ca moderator/speaker pentru diverse evenimente și conferințe: TEDx București, Impact HUB, Zilele Biz, Future Makers, ASPEN Leadership Program, Leaders for Justice Program, Automotive Forum, “Conferința Anului Viitor”, Inspiro, Bucharest Integrity Gathering, Conferința de Voluntariat, The Conference about Happiness, “Fabricat în Țara lui Andrei”cu NESsT & Petrom, WWF Școli Verzi în Europa, Criminalitate Forestieră WWF, Interpol, Client Earth), TEDx Galați, TEDx Constanța. Majoritatea clienţilor lui Florin sunt din aria de business, companiile activând în domenii foarte diferite (servicii, IT, automotive, bunuri de larg consum, consultanţă) pe întreg teritoriul ţării. Florin este implicat şi în proiecte de training și facilitare pentru organizaţii nonguvernamentale. Florin a fost membru entuziast în organizațiile AIESEC Timișoara și ARDOR Banat. Florin desfăşoară şi proiecte de training și facilitare în sistem deschis („open training”), un exemplu de astfel de program fiind cursul „Train the Trainers” cu Institutul Român de Training și Training Cafe. Motivaţia principală este dorinţa de a schimba lucrurile în Bine în România. Florin este certificat Formator A.N.C., White Belt @ ABInBev. Florin este mare fan de biciclete, mișcare în aer liber, muzică uneori chiar clasică și indiană.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.