Concurs pentru jurnalişti pe tema drepturilor copilului

0

Federaţia Organizaţiilor Neguvernamentale pentru Copil (FONPC)

Lansează, în atenţia jurnaliştilor, Concursul “Drepturile Copilului”

Federaţia Organizaţiilor Neguvernamentale pentru Copil (FONPC), în parteneriat cu Centrul pentru Jurnalism Independent (CJI), lansează Concursul “Drepturile Copilului”, pentru a premia jurnaliştii interesaţi de problematica protejării drepturilor copilului în România.

Acest eveniment se va derula în cadrul proiectului Festivalul Drepturilor Copilului «Pentru cucerirea drepturilor noastre!», a III-a ediţie, noiembrie–decembrie 2012, în parteneriat cu: Reprezentanţa UNICEF în România, Ambasada Franţei, Ambasada Elveţiei, Ambasada Canadei, Ambasada Norvegiei, Delegaţia Wallonie-Bruxelles, Organizaţia Internaţională a Francofoniei, Fundaţia Parada, Institutul Polonez din Bucureşti, Fundaţia Terre des hommes, Fundaţia Internaţională pentru Copil şi Familie «Dr. Alexandra Zugravescu», Primăria Municipiului Bucureşti, Consiliul General al Municipiului Bucureşti, Direcţia Generală de Asistenţă Socială a Municipiului Bucureşti ArCuB – Centrul de Proiecte Culturale al Primăriei Municipiului Bucureşti, Centrul pentru Jurnalism Independent (CJI). Parteneri media: Revista Ioana – Burda România, RFI România şi România Pozitivă.

În concurs pot intra materiale publicate în perioada 1 ianuarie – 30 noiembrie 2012, care fac parte dintr-o campanie jurnalistică care abordează probleme legate de protecţia drepturilor copiilor în România. Câştigătorii vor fi anunţaţi în cadrul Galei Premiilor “Drepturile Copilului”, care va avea loc în data de 12 decembrie a.c.

Pentru înscrierea în concurs, candidaţii – jurnalişti din presa scrisă, audiovizuală sau online, angajaţi ai unei organizaţii de presă sau jurnalişti freelance – trebuie să trimită un dosar care să cuprindă: descrierea campaniei (maxim 150 de cuvinte), titlurile materialelor publicate (cu link-uri, acolo unde este cazul) şi trei materiale publicate în cadrul acelei campanii (cu link-uri, acolo unde este cazul).

Selecţia va fi realizată de un juriu specializat, format din Ioana Avadani, Director executiv al CJI şi Preşedinte al juriului, Mariama Diallo, Ataşat de cooperare regională «Drepturile Copilului» pentru România, Bulgaria, Republica Moldova, în cadrul Serviciului de cooperare al Ambasadei Franţei la Bucureşti, Bogdan Simion, Preşedinte FONC, Melania Medeleanu, jurnalist şi Aurelia Alexa, jurnalist Mediafax, câştigătoare a Menţiunii speciale din partea juriului în cadrul Galei Drepturilor Copilului, ediţia 2011.

Pot participa la concurs şi campanii realizate de către o echipă de jurnalişti, cu condiţia ca toate persoanele care au avut o contribuţie majoră (jurnalişti, cameramani, editori, etc.) să fie menţionate în dosarul de înscriere.

Premiul pentru cea mai bună campanie jurnalistică care a abordat probleme legate de protecţia drepturilor copiilor în România este în valoare de 800 EUR (inclusiv taxe), în lei, la cursul ING Bank din ziua plăţii.

Termenul limită pentru transmiterea dosarelor de candidatură în variantă electronică este 5 decembrie 2012. Termenul limită pentru primirea dosarelor de candidatură prin poştă este 2 decembrie 2012, data poştei.

Dosarele de candidatură pot fi transmise prin email la adresa procopil@fonpc.ro sau prin poştă, cu confirmare de primire, la adresa: FONPC, Str. Batişte, nr. 11, etaj 5, ap. 13B, Bucureşti, sector 2, cod poştal 020931.

Despre autor

avatar

Co-Fondator RomâniaPozitivă.ro, Florin este educator de emoție și gând pozitiv. Florin susține acest demers prin programele sale de training și prin platforma de informație și educație pozitivă www.RomaniaPozitiva.ro. Florin are peste 15 ani de experiență ca trainer pentru circa 8000 de participanți, iar domeniile de expertiză includ: "solution thinking" (gândire pozitivă aplicată pentru rezolvarea problemelor), antreprenoriat social, ”train the trainers”, managementul oamenilor/echipelor, management de proiect, recrutare şi selecţie, comunicare, echipe eficiente, teambuilding. Florin este mare fan de biciclete, mișcare în aer liber, muzică, uneori chiar clasică și indiană. Motivaţia principală a lui Florin este dorința de a schimba lucrurile în Bine în România și încrederea că asta se poate.

Comentează