Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

Concurs pentru jurnalişti pe tema drepturilor copilului

0

Federaţia Organizaţiilor Neguvernamentale pentru Copil (FONPC)

Lansează, în atenţia jurnaliştilor, Concursul “Drepturile Copilului”

Federaţia Organizaţiilor Neguvernamentale pentru Copil (FONPC), în parteneriat cu Centrul pentru Jurnalism Independent (CJI), lansează Concursul “Drepturile Copilului”, pentru a premia jurnaliştii interesaţi de problematica protejării drepturilor copilului în România.

Acest eveniment se va derula în cadrul proiectului Festivalul Drepturilor Copilului «Pentru cucerirea drepturilor noastre!», a III-a ediţie, noiembrie–decembrie 2012, în parteneriat cu: Reprezentanţa UNICEF în România, Ambasada Franţei, Ambasada Elveţiei, Ambasada Canadei, Ambasada Norvegiei, Delegaţia Wallonie-Bruxelles, Organizaţia Internaţională a Francofoniei, Fundaţia Parada, Institutul Polonez din Bucureşti, Fundaţia Terre des hommes, Fundaţia Internaţională pentru Copil şi Familie «Dr. Alexandra Zugravescu», Primăria Municipiului Bucureşti, Consiliul General al Municipiului Bucureşti, Direcţia Generală de Asistenţă Socială a Municipiului Bucureşti ArCuB – Centrul de Proiecte Culturale al Primăriei Municipiului Bucureşti, Centrul pentru Jurnalism Independent (CJI). Parteneri media: Revista Ioana – Burda România, RFI România şi România Pozitivă.

În concurs pot intra materiale publicate în perioada 1 ianuarie – 30 noiembrie 2012, care fac parte dintr-o campanie jurnalistică care abordează probleme legate de protecţia drepturilor copiilor în România. Câştigătorii vor fi anunţaţi în cadrul Galei Premiilor “Drepturile Copilului”, care va avea loc în data de 12 decembrie a.c.

Pentru înscrierea în concurs, candidaţii – jurnalişti din presa scrisă, audiovizuală sau online, angajaţi ai unei organizaţii de presă sau jurnalişti freelance – trebuie să trimită un dosar care să cuprindă: descrierea campaniei (maxim 150 de cuvinte), titlurile materialelor publicate (cu link-uri, acolo unde este cazul) şi trei materiale publicate în cadrul acelei campanii (cu link-uri, acolo unde este cazul).

Selecţia va fi realizată de un juriu specializat, format din Ioana Avadani, Director executiv al CJI şi Preşedinte al juriului, Mariama Diallo, Ataşat de cooperare regională «Drepturile Copilului» pentru România, Bulgaria, Republica Moldova, în cadrul Serviciului de cooperare al Ambasadei Franţei la Bucureşti, Bogdan Simion, Preşedinte FONC, Melania Medeleanu, jurnalist şi Aurelia Alexa, jurnalist Mediafax, câştigătoare a Menţiunii speciale din partea juriului în cadrul Galei Drepturilor Copilului, ediţia 2011.

Pot participa la concurs şi campanii realizate de către o echipă de jurnalişti, cu condiţia ca toate persoanele care au avut o contribuţie majoră (jurnalişti, cameramani, editori, etc.) să fie menţionate în dosarul de înscriere.

Premiul pentru cea mai bună campanie jurnalistică care a abordat probleme legate de protecţia drepturilor copiilor în România este în valoare de 800 EUR (inclusiv taxe), în lei, la cursul ING Bank din ziua plăţii.

Termenul limită pentru transmiterea dosarelor de candidatură în variantă electronică este 5 decembrie 2012. Termenul limită pentru primirea dosarelor de candidatură prin poştă este 2 decembrie 2012, data poştei.

Dosarele de candidatură pot fi transmise prin email la adresa procopil@fonpc.ro sau prin poştă, cu confirmare de primire, la adresa: FONPC, Str. Batişte, nr. 11, etaj 5, ap. 13B, Bucureşti, sector 2, cod poştal 020931.

Despre autor

avatar

Fondator RomâniaPozitivă.ro, Florin este educator de emoție și gând pozitiv. Florin susține acest demers prin programele sale de training și prin platforma de informație și educație pozitivă, www.RomaniaPozitiva.ro cu peste 30 de autori și peste 30 000 de articole de Bine despre România publicate încă din 2006. Florin are aproape 20 de ani de experiență ca trainer pentru circa 10 000 de participanți, iar domeniile de expertiză includ: facilitare de procese de învățare, orientarea spre soluție (psihologie pozitivă aplicată pentru rezolvarea problemelor), antreprenoriat social, ”train the trainers”, design thinking, managementul echipelor, management de proiect, recrutare şi selecţie, comunicare, teambuilding. Florin a lucrat 4 ani în industria berii alături de InBev având atribuții de training pe mai multe procese de vânzări și de business pentru o rețea cu peste 40 de firme de distribuție de bunuri de larg consum pe întreg teritoriul țării. Florin și-a început cariera profesională alături de echipa AIMS Timișoara - 4 ani de experiență în recrutare și selecție de personal și training. Florin are experiență ca moderator/speaker pentru diverse evenimente și conferințe: TEDx București, Impact HUB, Zilele Biz, Future Makers, ASPEN Leadership Program, Leaders for Justice Program, Automotive Forum, “Conferința Anului Viitor”, Inspiro, Bucharest Integrity Gathering, Conferința de Voluntariat, The Conference about Happiness, “Fabricat în Țara lui Andrei”cu NESsT & Petrom, WWF Școli Verzi în Europa, Criminalitate Forestieră WWF, Interpol, Client Earth), TEDx Galați, TEDx Constanța. Majoritatea clienţilor lui Florin sunt din aria de business, companiile activând în domenii foarte diferite (servicii, IT, automotive, bunuri de larg consum, consultanţă) pe întreg teritoriul ţării. Florin este implicat şi în proiecte de training și facilitare pentru organizaţii nonguvernamentale. Florin a fost membru entuziast în organizațiile AIESEC Timișoara și ARDOR Banat. Florin desfăşoară şi proiecte de training și facilitare în sistem deschis („open training”), un exemplu de astfel de program fiind cursul „Train the Trainers” cu Institutul Român de Training și Training Cafe. Motivaţia principală este dorinţa de a schimba lucrurile în Bine în România. Florin este certificat Formator A.N.C., White Belt @ ABInBev. Florin este mare fan de biciclete, mișcare în aer liber, muzică uneori chiar clasică și indiană.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.