Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

Concurs de design de obiecte meșteșukare

0

 Creează obiecte meșteșukare! Concurs de design de obiect

Alambicul, vasul pentru gătit din cupru, potcoavele, coșurile de răchită și platourile din lemn au însoțit viețile oamenilor timp de secole întregi. Odată cu fabricarea în serie, obiectele manufacturate de meșteșugarii romi și-au pierdut din popularitate, dar nu și din valoare!

Noi credem în potențialul lor, așa că te provocăm pe tine, pasionat de design și/sau de meșteșuguri, să te gândești la ce fel de alte obiecte, mai vandabile pe piața de astăzi, ar putea manufactura meșteșugarii romi din materialele pe care le cunosc atât de bine (și combinații între acestea): lemn, alamă, răchită, tablă, cupru, argint, fier, piele sau aluminiu.

Ca să înțelegi cine sunt și ce fac meșteșugarii romi, venim cu povești, obiecte și meșteșugari la Facultatea de Arhitectură și la Libraria Cărturești, pe 9 și 10 aprilie. Îți prezentăm meșteșugurile, iar apoi te invităm să pui mâna pe unelte să încerci și tu. Pentru a te înscrie la workshopuri, trebuie doar să completezi formularul pe care-l găsești la adresa www.mestesukar.ro/concurs. Vei primi pe mail restul detaliilor.

 

Vor fi alături de noi :  Onuț (argintar), Florica (împletitoare), Sorin (rudar), Gamy (gabor) și Emil (caldarar).

Îți mai lăsăm apoi un timp în care să te gândești la obiecte mișto și vandabile pe care le-ar putea face meșteșugarii romi. Așteptăm propunerile tale schițate în format A3. Nu ne interesează calitatea desenului, ci inspirația, originalitatea și aplicabilitatea ideilor.

Ideile voastre îi pot inspira pe meșteșugarii romi. Ei vor da formă obiectelor gândite de voi și dacă acestea își vor arăta utilitatea, veți contribui direct la dezvoltarea unor comunități de argintari, căldărari, fierari, ceaunari, rudari, împletitori, gabori, ori pielari.

Schițele se pot depune  la sediul KCMC din Str. Lt. Av. Marcel Andreescu, nr.15, în perioadele 17-20 aprilie 2012 și 23-24 aprilie 2012, în intervalul 9:00- 16:30 sau la Facultatea de Arhitectură de Interior din cadrul Universității de Arhitectură și Urbanism ”Ion Mincu” – București (pentru studenții universității), pe 23 aprilie 2012.

Cele mai bune lucrări vor fi premiate :

Premiul I – 1300 lei, Premiul II – 650 lei, Pemiul III – 450 lei

Juriu

Khalid Inayeh – Arhitect și director proiect “Romano Cher-Casa romilor”

Marian Dobre – Designer obiecte meșteșugărești în “Romano Cher-Casa Romilor”  Răzvan Luscov – Arhitect, conferențiar la Universitatea de Arhitectură și Urbanism “Ion Mincu”

Romeo Simiraș – Arhitect, lector la Universitatea de Arhitectură și Urbanism “Ion Mincu”

Mugur Kreiss – Arhitect de interior independent

Evenimentul pe Facebook

Pentru mai multe detalii și înscrieri, accesați www.mestesukar.ro/concurs, iar pentru întrebări și nelămuriri, trimiteți un e-mail la irina@kcmc.ro.

Acest concurs este realizat în cadrul proiectului  „Romano Cher – Casa Romilor”, cofinanţat din Fondul Social European prin Programul Operațional Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane 2007- 2013 (56327) – “Investește în oameni”. Proiectul are ca obiectiv principal readucerea meseriaşului tradiţional de etnie romă pe piaţa economică şi în viaţa activă a comunităţii.

Despre autor

avatar

Fondator RomâniaPozitivă.ro, Florin este educator de emoție și gând pozitiv. Florin susține acest demers prin programele sale de training și prin platforma de informație și educație pozitivă, www.RomaniaPozitiva.ro cu peste 30 de autori și peste 30 000 de articole de Bine despre România publicate încă din 2006. Florin are aproape 20 de ani de experiență ca trainer pentru circa 10 000 de participanți, iar domeniile de expertiză includ: facilitare de procese de învățare, orientarea spre soluție (psihologie pozitivă aplicată pentru rezolvarea problemelor), antreprenoriat social, ”train the trainers”, design thinking, managementul echipelor, management de proiect, recrutare şi selecţie, comunicare, teambuilding. Florin a lucrat 4 ani în industria berii alături de InBev având atribuții de training pe mai multe procese de vânzări și de business pentru o rețea cu peste 40 de firme de distribuție de bunuri de larg consum pe întreg teritoriul țării. Florin și-a început cariera profesională alături de echipa AIMS Timișoara - 4 ani de experiență în recrutare și selecție de personal și training. Florin are experiență ca moderator/speaker pentru diverse evenimente și conferințe: TEDx București, Impact HUB, Zilele Biz, Future Makers, ASPEN Leadership Program, Leaders for Justice Program, Automotive Forum, “Conferința Anului Viitor”, Inspiro, Bucharest Integrity Gathering, Conferința de Voluntariat, The Conference about Happiness, “Fabricat în Țara lui Andrei”cu NESsT & Petrom, WWF Școli Verzi în Europa, Criminalitate Forestieră WWF, Interpol, Client Earth), TEDx Galați, TEDx Constanța. Majoritatea clienţilor lui Florin sunt din aria de business, companiile activând în domenii foarte diferite (servicii, IT, automotive, bunuri de larg consum, consultanţă) pe întreg teritoriul ţării. Florin este implicat şi în proiecte de training și facilitare pentru organizaţii nonguvernamentale. Florin a fost membru entuziast în organizațiile AIESEC Timișoara și ARDOR Banat. Florin desfăşoară şi proiecte de training și facilitare în sistem deschis („open training”), un exemplu de astfel de program fiind cursul „Train the Trainers” cu Institutul Român de Training și Training Cafe. Motivaţia principală este dorinţa de a schimba lucrurile în Bine în România. Florin este certificat Formator A.N.C., White Belt @ ABInBev. Florin este mare fan de biciclete, mișcare în aer liber, muzică uneori chiar clasică și indiană.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.