Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

„Concordia Bakery”, un pas înainte pentru un business social de succes

0

Organizația Umanitară Concordia prezintă:

„Concordia Bakery” – un pas înainte pentru un business social de succes

Organizaţia Umanitară Concordia lansează, astăzi, Concordia Bakery – un nou tip de cafenea, un model de business social, chiar în centrul Bucureştiului.

Gândit, inițial, ca un curs de formare profesională pentru tinerii găzduiți și ocrotiți de Organizația Umanitară Concordia, atelierul de brutărie din cadrul Școlii de meserii Concordia a crescut și s-a dezvoltat, prin întemeierea unei brutării adevărate și, începând cu 31 octombrie 2012, având un punct de desfacere în București, la parterul clădirii Premium Plaza, în zona Piața Victoriei – „Concordia Bakery”. 

Proiectul Brutăria Concordia reprezintă un sistem complex, ale cărui activități principale (laboratorul-atelier din Ploiești) și conexe (punctul de desfacere „Concordia Bakery” și serviciul de catering) își servesc, cu onoare, rolul de sprijinire atât a tinerilor asistați de către Concordia, cât și a celor din afara organizației, în procesul de integrare socio-profesională.

Toate fondurile rezultate din aceste activități susțin cursurile atelierului de brutărie, prin care tinerii pot obține diplome recunoscute de către CNFPA (Consiliul Național de Formare Profesională a Adulților), precum și în Uniunea Europeană, pentru meseriile de brutar și patiser-cofetar.

În cadrul atelierului, 24 de tineri au posibilitatea de a urma, anual, cursurile susținute în domeniile brutar și patiser-cofetar. Începând cu prima promoție de absolvenți ai școlii de meserii – atelierul de brutărie, în anul 2010, tinerii și-au găsit locuri de muncă atât în cadrul Brutăriei Concordia, dar și în alte fabrici de panificație.

Componenta socială pe care o impune proiectul Brutăria Concordia aduce, în București, prima cafenea-concept din România: Concordia Bakery. Suntem mândri că ne putem număra printre organizațiile din România, care reușesc să facă business social, împreună cu tinerii aflați în dificultate. După ce se califică în meseria de brutar-patiser, tinerii pot obține locuri de muncă, iar, în prezent, trei dintre ei sunt angajați în cadrul Brutăriei Concordia. Ei știu că de succesul produselor de panificație si patiserie este legată și speranța pentru un loc de muncă – pasul atât de important în dobândirea unui statut personal, apreciat în societate” – Bogdan Braicu, Managing Director, Organizația Umanitară Concordia.

Despre Organizația Umanitară Concordia:

Fondată în 1992, Organizația Umanitară Concordia are ca obiectiv recuperarea și reintegrarea socială a copiilor și tinerilor proveniți din medii defavorizate.

În prezent, Concordia ocrotește peste 400 de copii și tineri, în centrele sociale din București si județul Prahova.

În paralel cu centrele de primire, asistență și îngrijire pentru copii si tineri, Concordia dezvoltă și infrastructura necesară pentru atingerea obiectivului, prin: grădinița proprie, școala de meserii, alte proiecte educaționale, pe termen scurt și mediu, pentru responsabilizare ecologică, socială, încurajare și stimulare a practicării activităților artistice și sportive.

Școala de meserii Concordia oferă 72 de locuri tinerilor asistați, dar și celor din afara organizației, care doresc să fie sprijiniți în deprinderea unei meserii și care pot obține diplome recunoscute în Uniunea Europeană, pentru calificările: brutar-patiser, tâmplar, horticultor-agricultor, bucătar și ospătar.

Despre autor

avatar

Despre CONCORDIA Organizația Umanitară CONCORDIA este o organizație independentă, neguvernamentală și nonprofit, activă la nivel internațional, care are ca misiune susținerea familiilor aflate în dificultate și (re)integrarea socială (familială, școlară, profesională) a copiilor, tinerilor și adulților, spre o viață autonomă și responsabilă. Timp de 25 de ani CONCORDIA a ajutat în România peste 4.500 de copii și tineri, și ocrotește anual peste 500 de copii şi tineri în casele şi locuinţele sale din Bucureşti, Ploieşti şi Ariceştii Rahtivani, Judeţul Prahova. Principalele servicii ale CONCORDIA asigură îndeplinirea misiunii sale: îngrijire și educație pentru copii și tineri în case de tip familial, educație vocațională și formare profesională, consiliere și orientare profesională, locuințe protejate, ateliere pentru deprinderea abilităților de viață independentă, adăpost de noapte, centru de zi pentru copii și servicii în comunitate.

Comments are closed.