Comunitatea Slow Food celebreaza mancarea locala de Ziua Internationala Slow Food

0

TERRA MADRE DAY

Comunitatea Slow Food celebreaza mancarea locala 

Concurs culinar de Ziua Internationala Slow Food, la Brasov 

Comunitatea Slow Food din intreaga lume celebreaza mancarea locala si sustine micii producatori locali de alimente in 10 Decembrie a fiecarui an, de TERRA MADRE DAY – Ziua Internationala Slow Food.

Conviviumul Slow Food Brasov, Asociatia „Roadele Pamantului”® si Academia Hoteliera Americana (AHA) sarbatoresc  Terra Madre Day la Brasov, printr-un concurs culinar inedit.                

Evenimentul are loc sambata 8 decembrie, orele 12.30, la Academia Hoteliera Americana din Brasov, Timisul de Sus DN1, Km 148. Cinci echipe de studenti ai AHA inscrisi in concurs isi vor demonstra talentul, creativitatea si cunostintele in prepararea unor bucate din bucataria romaneasca. Ingredientele folosite in concurs provin de la producatori locali, participanti la Targul lunar Slow Food „Roadele Pamantului”®, de la Brasov.

Un juriu din care face parte singura Lady Chef din Romania, doamna Cornelia Ghisoi, alaturi de specialisti in siguranta alimentelor, membri ai comunitatii Slow Food din Romania si experti in domeniul Horeca,  va degusta si analiza bucatele pregatite de concurenti si va desemna cea mai buna echipa.  Criteriile de departajare sunt:  respectarea principiilor Slow Food, gust, aspect, inovatie si modul de prezentare a platourilor.

Dupa concurs, invitatii si publicul vor gusta din preparatele concurentilor, langa o cana de vin fiert pregatit de Conviviumul Slow Food Brasov si vor putea povesti despre hrana locala, protejarea retetelor traditionale si a gustului de altadata a bucatelor romanesti.

Scopul evenimentului din 8 decembrie este constientizarea importantei consumului de alimente locale proaspete si a bucatelor pregatite dupa traditiile romanesti, respectand mediul, folosind constient resursele naturale si protejand retetele traditionale.

TERRA MADRE DAY este un eveniment international anual, care isi propune realizarea unei mai bune conexiuni intre producatori si consumatori. Scopul evenimentelor organizate cu acest prilej in intreaga lume este de a face publice politicile alimentare durabile sustinute de miscarea Slow Food International, de a promova ideea de armonie care ar trebui sa existe intre stilul nostru de viata cotidian si natura. Evenimentele dedicate acestei zile au loc in ferme, restaurante, acasa, in scoli sau in comunitate, in orase mari sau in mediul rural – iar toata aceasta mare diversitate nu face decat sa reflecte unicitatea locala si cultura pentru hrana.

In 2011, peste 200.000 de oameni din 125 de tari, de pe cele 5 continente, au participat la 1000 de evenimente prin care s-au bucurat si au promovat hrana produsa de micii fermieri si producatori locali.

Pentru a urmari toate evenimentele care se intampla in jurul lumii de Terra Madre Day, vizitati harta lumii pe site-ul: http://www.slowfood.com/terramadreday/pagine/eng/mappa.lasso

 

Slow Food este o organizatie non-profit, eco-gastronomica, care se preocupa de promovarea produsele alimentare locale de calitate, ca replica la invazia mancarurilor de tip fast food, a disparitiei preparatelor cu specific local si a dezinteresului oamenilor in ceea ce priveste calitatea mancarii, a provenientei ei, a gustului si a felului in care alegerile culinare pe care le facem afecteaza restul lumii.  Slow Food International a fost fondata oficial in 10 decembrie 1989, iar in prezent asociatia numara peste 100.000 de membri din 160 de tari. Reteaua Terra Madre a fost lansata de Slow Food in anul 2004 si numara in prezent mai mult de 2000 de comunitati locale, bucatari, profesori in domeniul culinar si tineri.

Va asteptam sa celebrati alaturi de noi Terra Madre Day!   

Facebook

Despre autor

avatar

Co-Fondator RomâniaPozitivă.ro, Florin este educator de emoție și gând pozitiv. Florin susține acest demers prin programele sale de training și prin platforma de informație și educație pozitivă www.RomaniaPozitiva.ro. Florin are peste 15 ani de experiență ca trainer pentru circa 8000 de participanți, iar domeniile de expertiză includ: "solution thinking" (gândire pozitivă aplicată pentru rezolvarea problemelor), antreprenoriat social, ”train the trainers”, managementul oamenilor/echipelor, management de proiect, recrutare şi selecţie, comunicare, echipe eficiente, teambuilding. Florin este mare fan de biciclete, mișcare în aer liber, muzică, uneori chiar clasică și indiană. Motivaţia principală a lui Florin este dorința de a schimba lucrurile în Bine în România și încrederea că asta se poate.

Comentează