Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

Colinda Anului Bun

0

Va fi un an bun!

autor text Razvan Ogircin invitat la rubrica Dreptul la Cuvant

De ce? Simplu: pentru ca am mai invatat cate ceva din vartejul anului acesta. Si a celor trecuti. Am mai pus macar un gram de intelepciune in sirul clipelor noastre. Am mai inteles cate ceva din taina ne-intelesului nostru.  Am mai parcurs 365 de calatorii catre soare. Am impartit cuvinte cu alti calatori de langa noi, am privit in ochii lor, uneori inauntrul nostru, alteori sus, deasupra noastra si am primit cate ceva de acolo. Pentru ca 365 de calatorii au insemnat 365 de lectii. Bune sau rele. Bune.

Va fi un an bun! De ce? Pentru ca n-o sa ne mai lasam atat de mult coplesiti de uriasa, coplesitoarea si aparent-trebuincioasa nauceala a nimicului din fiecare zi. Ratand prea-ades, modesta si smerita atingere a sublimului din fiecare zi. Cel pentru care am venit, de fapt, aici. Cel datorita caruia calatoria are sens.

De ce? Pentru ca e un an in care o sa ne domolim goana. O sa respiram liniste si blandete. Si o sa construim mai mult si mai adanc Rost. Mai multa lumina. Pentru ca o sa alungam mai mult singuratatea celor de langa noi. Sau pentru ca vom topi mai mult, mai des, mai cald, tristetea lor.

De ce? Pentru ca meritam! Pentru ca vom face in asa fel incat sa meritam! Pentru ca acum, de-acum, ne vom promite asta!

Si mai ales pentru ca o sa privim mai mult, o sa zambim mai mult, o sa vorbim mai mult, o sa tacem mai mult, o sa iertam mai mult, o sa iubim mai mult! O sa…..traim mai mult!

Sarbatori Fericite! Va fi un an bun!

sarbatori fericite 1

 foto Florin Ghinda

 

 

razvan ogircinRazvan Ogircin este un vechi si bun prieten al RomaniaPozitiva.Razvan este Managing Partner la compania AIMS Human Capital Timisoara

Daca ti-a placut, atunci citeste si aceste articole scrise de Razvan: 

Despre autor

avatar

Fondator RomâniaPozitivă.ro, Florin este educator de emoție și gând pozitiv. Florin susține acest demers prin programele sale de training și prin platforma de informație și educație pozitivă, www.RomaniaPozitiva.ro cu peste 30 de autori și peste 30 000 de articole de Bine despre România publicate încă din 2006. Florin are aproape 20 de ani de experiență ca trainer pentru circa 10 000 de participanți, iar domeniile de expertiză includ: facilitare de procese de învățare, orientarea spre soluție (psihologie pozitivă aplicată pentru rezolvarea problemelor), antreprenoriat social, ”train the trainers”, design thinking, managementul echipelor, management de proiect, recrutare şi selecţie, comunicare, teambuilding. Florin a lucrat 4 ani în industria berii alături de InBev având atribuții de training pe mai multe procese de vânzări și de business pentru o rețea cu peste 40 de firme de distribuție de bunuri de larg consum pe întreg teritoriul țării. Florin și-a început cariera profesională alături de echipa AIMS Timișoara - 4 ani de experiență în recrutare și selecție de personal și training. Florin are experiență ca moderator/speaker pentru diverse evenimente și conferințe: TEDx București, Impact HUB, Zilele Biz, Future Makers, ASPEN Leadership Program, Leaders for Justice Program, Automotive Forum, “Conferința Anului Viitor”, Inspiro, Bucharest Integrity Gathering, Conferința de Voluntariat, The Conference about Happiness, “Fabricat în Țara lui Andrei”cu NESsT & Petrom, WWF Școli Verzi în Europa, Criminalitate Forestieră WWF, Interpol, Client Earth), TEDx Galați, TEDx Constanța. Majoritatea clienţilor lui Florin sunt din aria de business, companiile activând în domenii foarte diferite (servicii, IT, automotive, bunuri de larg consum, consultanţă) pe întreg teritoriul ţării. Florin este implicat şi în proiecte de training și facilitare pentru organizaţii nonguvernamentale. Florin a fost membru entuziast în organizațiile AIESEC Timișoara și ARDOR Banat. Florin desfăşoară şi proiecte de training și facilitare în sistem deschis („open training”), un exemplu de astfel de program fiind cursul „Train the Trainers” cu Institutul Român de Training și Training Cafe. Motivaţia principală este dorinţa de a schimba lucrurile în Bine în România. Florin este certificat Formator A.N.C., White Belt @ ABInBev. Florin este mare fan de biciclete, mișcare în aer liber, muzică uneori chiar clasică și indiană.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.