Clinica Motivation, model de intreprindere sociala in servicii de recuperare medicala

0

Pe 21 noiembrie 2011 reprezentanţii Clinicii Motivation sunt invitaţi la Seara de Antreprenoriat Social organizată de roPot (Bucuresti) pentru a descoperi îndeaproape modul de operare al unei afaceri sociale din domeniul sănătăţii dar şi pentru a participa la o discuţie despre cum se poate dezvolta clinica şi promova mai eficient.

Inainte de Seara de Antreprenoriat Social, ne face placere sa iti prezentam un interviu despre Clinica Motivation, despre servicii sociale gratuite, despre serviciilor de recuperare medicala pentru persoane cu dizabilitati. Raspunde la intrebarile noastre *Corina Bimbasa, reprezentantul Clinicii Motivation. Multumim roPot pentru sprijinul acordat in realizarea acestui interviu!

Interviurile RomaniaPozitiva: Clinica Motivation, model de intreprindere sociala in servicii de recuperare medicala

RomaniaPozitiva: Ce aduce nou Motivation pe piaţa serviciilor medicale private?

Clinica MotivationCorina Bimbasa: Clinica Motivation se diferentiaza de alte centre de recuperare prin faptul ca este o intreprindere sociala. Astfel, din veniturile obtinute, clinica va suporta costurile pentru furnizarea gratuita a serviciilor de recuperare medicala pentru persoane cu dizabilitati care nu-si pot permite sa plateasca. Serviciile pentru aceste persoane vor fi oferite într-o altă locaţie special amenajată, cu personal dedicat, începând din al treilea an de activitate. Practic, prin preţul pe care clienţii îl vor plăti pentru serviciile de calitate oferite, ei vor acoperi și o parte din costurile pentru recuperarea unei persoane cu dizabilităţi cu venituri mici, în loc să contribuie la profitul pe care în mod normal îl încasează o întreprindere.

RomaniaPozitiva: Care este cea mai mare provocare pentru o persoană cu dizabilităţi în România?

Corina Bimbasa: O persoana cu dizabilitati are aceleasi nevoi de educatie, loc de munca, asistenta medicala, locuinta, etc. ca  orice persoana. Iar provocarile sunt diferite de la om la om. Integrarea sociala este poate cea mai intalnita provocare pe care persoanele cu dizabilitati o depasesc cu succes alaturi de Fundatia Motivation Romania. Prin programele sale, Fundatia Motivation a venit in sprijinul a peste 8000 de persoane cu dizabilitati in 2011.

RomaniaPozitiva: Care este cea mai mare realizare a Fundaţiei Motivation?

Corina Bimbasa: Fundatia Motivation a reusit de-a lungul timpului sa ramana aproape si in slujba beneficiarilor, persoane cu dizabilitati, gasind astfel solutii de finantare pentru a asigura o continuitate a serviciilor oferite.

Una din cele mai importante inițiative a FMR fost aceea de a dezvolta servicii de îngrijire în comunitate pentru copiii cu dizabilități dezinstituționalizați. Începând din ianuarie 2003, prin programul Impact, Motivation a transferat 37 de copii cu dizabilități din Centrul de Plasament Tâncabesti (Ilfov). Dintre aceștia, 27 trăiesc în casele de tip familial Motivation, iar restul sunt găzduiți de familii de plasament din județul Ilfov sau au fost reintegrati de familiile naturale.

Transferând copiii din Centrul de Plasament, ne-am luat angajamentul de a le oferi familia şi căminul de care nu au avut parte înainte, precum şi îngrijirea şi serviciile de trai semi-independent sau asistat de care are nevoie fiecare copil. Încercam astfel să le oferim o viata cât mai apropiată de cea din familie. Aceasta înseamnă că serviciile noastre nu se opresc atunci când copiii ajung la o anumita vârstă, ci trebuie să continue pentru întreaga lor viață.

RomaniaPozitiva: *Despre tine. Care este motivaţia ta pentru ceea ce faci la Clinica Motivation?

Corina Bimbasa: Prin experienta de business acumulata in 10 ani de lucru in diferite corporatii multinationale, imi doresc sa contribui la sustinerea  initiativelor care vor genera resurse financiare pentru sustinerea activitatilor sociale. Un prim exemplu este Clinica de Recuperere medicala Motivation.

RomaniaPozitiva: Care sunt trei dorinţe ale tale pentru viitorul Motivation?

Corina Bimbasa: Noi facem business social pentru a sustine cauza persoanelor cu dizabilitati in Romania. Daca vorbim doar de domeniul in care activam, credem ca este necesar ca sumele care se colectează de la angajatorii cu peste 50 de salariaţi care nu au angajate 4% persoane cu dizabilităţi, conform legii 448/2006, să fie direcţionate către programe care sa sprijine direct aceasta categorie. In acest moment, sumele colectate sunt varsate la bugetul general.   Astfel, este nevoie de un real  parteneriat public – privat pentru ca situatia persoanelor cu dizabilitati sa fie imbunatatita.

Vrem este sa deschidem si alte intreprinderi sociale care sa ajute cauza persoanelor cu dizabilitati si prin care sa ne putem continua serviciile de care aceasta categorie de persoane are atata nevoie.

SI nu in ultimul rand, ne dorim ca tinerii cu dizabilitati intelectuale de la Motivation, care pot munci, sa aiba un loc de munca si sa devina cat mai independenti.

RomaniaPozitiva: Un vis despre România?

Corina Bimbasa: Am dori ca fiecare dintre noi sa ii priveasca pe cei cu dizabilități asa cum sunt, sa vada ca au abilitati,  pot face lucruri,  ca pot oferi societatii mai mult decat aceasta le ofera lor. Ar trebui ca fiecare sa inteleaga ce castig am avea daca aceste persoane ar avea sprijinul nostru real.

Multumim Corina!

Interviurile RomaniaPozitiva, noiembrie 2011

Despre autor

avatar

Fondator RomâniaPozitivă.ro, Florin este facilitator & educator de emoție și gând pozitiv. Florin susține acest demers prin programele sale de training & facilitare și prin platforma de informație și educație pozitivă, www.RomaniaPozitiva.ro cu peste 30 de autori și peste 40 000 de articole de Bine despre România publicate încă din 2006. Florin are 20 de ani de experiență ca trainer, facilitator pentru peste 10 000 de participanți, iar domeniile de expertiză includ: facilitare de procese de învățare, orientarea spre soluție, antreprenoriat (inclusiv social), ”train the trainers & facilitators”, design thinking, managementul echipelor, management de proiect, recrutare şi selecţie, comunicare, teambuilding. Florin a lucrat 4 ani în industria FMCG alături de InBev având atribuții de training pentru mai multe procese de vânzări și de business pentru o rețea cu peste 40 de firme de distribuție de bunuri de larg consum pe întreg teritoriul țării. Florin și-a început cariera profesională alături de echipa AIMS Timișoara - 4 ani de experiență în recrutare și selecție de personal și training. Florin are experiență ca moderator/speaker pentru diverse evenimente, parteneri și conferințe: TEDx București, Impact HUB, Zilele Biz, Frankfurt School of Finance & Management, Future Makers, ASPEN Young Leaders Program, Leaders for Justice Program, Ashoka Romania,Automotive Forum, Inspiro, Bucharest Integrity Gathering, Conferința de Voluntariat, The Conference about Happiness, “Fabricat în Țara lui Andrei”cu NESsT & Petrom, WWF Școli Verzi în Europa, Criminalitate Forestieră WWF, Interpol, Client Earth), TEDx Galați, TEDx Constanța. Majoritatea clienţilor lui Florin sunt din aria de business, companiile activând în domenii foarte diferite (servicii, IT, automotive, bunuri de larg consum, consultanţă) pe întreg teritoriul ţării. Florin este implicat şi în proiecte de training și facilitare pentru organizaţii nonguvernamentale. Florin a fost membru entuziast în organizațiile AIESEC Timișoara și ARDOR Banat. Florin desfăşoară şi proiecte de training și facilitare în sistem deschis („open training”), un exemplu de astfel de program fiind cursul „Train the Trainers & Facilitators” cu Institutul Român de Training și Training Cafe. Motivaţia principală este dorinţa de a schimba lucrurile în Bine în România. Florin este certificat Formator A.N.C., White Belt @ ABInBev. Florin este mare fan de biciclete, mișcare în aer liber, muzică uneori chiar clasică și indiană.

Comentează

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.