„Chic & Ethic Manifesto” pentru vestimentatie responsabila si ecologica

0

Evenimentul «Chic & Ethic Manifesto» Pentru o industrie vestimentara mai responsabila !

Sambata, 18 iunie 2011, incepand de la 18.00 la Mansarda Carturesti  Verona, Asociatia REPER21 impreuna cu alte sase asociatii, universitati, firme si institutii publice din Europa lanseaza un concept vestimentar ce nu dezbraca Oamenii si Natura!

Hainele vorbesc despre personalitatea fiecaruia dintre noi. Insa nu si despre exploatarea prin munca si remuneratia precara a celor ce lucreaza in industrie, despre cantitatile de deseuri textile pe care le generam anual, despre milioanele de tone de apa, pesticide, insecticide si ierbicide necesare pentru cultivarea unor materii prime precum bumbacul.

‘Chic & Ethic Manifesto’ va pune sub reflectoare:

  • 7 colectii vestimentare ce aduc solutii creative la aceste probleme: vintage & recycled (Grecia si Marea Britanie), in (Lituania si Polonia), lycra ecologica (Italia), bumbac organic (Turcia) si matase naturala (Romania);
  • o colectie de tricouri din bumbac organic ‘Chic & Ethic’ cu mesaje militante imbracate de reprezentanti ai ONG-urilor;
  • ateliere de creatie vestimentara si de accesorii alternative.

Un bufet slow food din Delta Dunarii va asigura imbinarea simturilor vizuale cu cele gustative.

Va rugam sa confirmati participarea la eveniment pe adresa de e-mail: martha.botezatu@reper21.org sau pe pagina Facebook a evenimentului.

Fiti eco-mobili si faceti o plimbare pana la Carturesti de la statia de metrou si autobuz Romana!

 

Parteneri: Librariile Carturesti, Rangali, Atelierul de Make-up Anca Radulescu, Societal.ro

Parteneri media: RFI Romania, Adevarul Holding, Metropotam, PeTocuri, 9am.ro, revista Atelierul, Romania Pozitiva, EcoMagazin, Lume Buna, Revista OK

Despre proiect

Chic & Ethic este un proiect realizat de Asociatia REPER21 impreuna cu sase parteneri europeni, care promoveaza valorile dezvoltarii durabile in industria vestimentara. Mai multe informatii despre proiect si agenda evenimentului gasiti pe site-urile www.chic-and-ethic.com si www.societal.ro.

Proiectul este co-finantat de Comisia Europeana prin Programul Grundtvig.


Despre autor

avatar

Co-Fondator RomâniaPozitivă.ro, Florin este educator de emoție și gând pozitiv. Florin susține acest demers prin programele sale de training și prin platforma de informație și educație pozitivă www.RomaniaPozitiva.ro. Florin are peste 15 ani de experiență ca trainer pentru circa 8000 de participanți, iar domeniile de expertiză includ: "solution thinking" (gândire pozitivă aplicată pentru rezolvarea problemelor), antreprenoriat social, ”train the trainers”, managementul oamenilor/echipelor, management de proiect, recrutare şi selecţie, comunicare, echipe eficiente, teambuilding. Florin este mare fan de biciclete, mișcare în aer liber, muzică, uneori chiar clasică și indiană. Motivaţia principală a lui Florin este dorința de a schimba lucrurile în Bine în România și încrederea că asta se poate.

Comentează