Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

„Chic & Ethic Manifesto” pentru vestimentatie responsabila si ecologica

0

Evenimentul «Chic & Ethic Manifesto» Pentru o industrie vestimentara mai responsabila !

Sambata, 18 iunie 2011, incepand de la 18.00 la Mansarda Carturesti  Verona, Asociatia REPER21 impreuna cu alte sase asociatii, universitati, firme si institutii publice din Europa lanseaza un concept vestimentar ce nu dezbraca Oamenii si Natura!

Hainele vorbesc despre personalitatea fiecaruia dintre noi. Insa nu si despre exploatarea prin munca si remuneratia precara a celor ce lucreaza in industrie, despre cantitatile de deseuri textile pe care le generam anual, despre milioanele de tone de apa, pesticide, insecticide si ierbicide necesare pentru cultivarea unor materii prime precum bumbacul.

‘Chic & Ethic Manifesto’ va pune sub reflectoare:

  • 7 colectii vestimentare ce aduc solutii creative la aceste probleme: vintage & recycled (Grecia si Marea Britanie), in (Lituania si Polonia), lycra ecologica (Italia), bumbac organic (Turcia) si matase naturala (Romania);
  • o colectie de tricouri din bumbac organic ‘Chic & Ethic’ cu mesaje militante imbracate de reprezentanti ai ONG-urilor;
  • ateliere de creatie vestimentara si de accesorii alternative.

Un bufet slow food din Delta Dunarii va asigura imbinarea simturilor vizuale cu cele gustative.

Va rugam sa confirmati participarea la eveniment pe adresa de e-mail: martha.botezatu@reper21.org sau pe pagina Facebook a evenimentului.

Fiti eco-mobili si faceti o plimbare pana la Carturesti de la statia de metrou si autobuz Romana!

 

Parteneri: Librariile Carturesti, Rangali, Atelierul de Make-up Anca Radulescu, Societal.ro

Parteneri media: RFI Romania, Adevarul Holding, Metropotam, PeTocuri, 9am.ro, revista Atelierul, Romania Pozitiva, EcoMagazin, Lume Buna, Revista OK

Despre proiect

Chic & Ethic este un proiect realizat de Asociatia REPER21 impreuna cu sase parteneri europeni, care promoveaza valorile dezvoltarii durabile in industria vestimentara. Mai multe informatii despre proiect si agenda evenimentului gasiti pe site-urile www.chic-and-ethic.com si www.societal.ro.

Proiectul este co-finantat de Comisia Europeana prin Programul Grundtvig.


Despre autor

avatar

Fondator RomâniaPozitivă.ro, Florin este educator de emoție și gând pozitiv. Florin susține acest demers prin programele sale de training și prin platforma de informație și educație pozitivă, www.RomaniaPozitiva.ro cu peste 30 de autori și peste 30 000 de articole de Bine despre România publicate încă din 2006. Florin are aproape 20 de ani de experiență ca trainer pentru circa 10 000 de participanți, iar domeniile de expertiză includ: facilitare de procese de învățare, orientarea spre soluție (psihologie pozitivă aplicată pentru rezolvarea problemelor), antreprenoriat social, ”train the trainers”, design thinking, managementul echipelor, management de proiect, recrutare şi selecţie, comunicare, teambuilding. Florin a lucrat 4 ani în industria berii alături de InBev având atribuții de training pe mai multe procese de vânzări și de business pentru o rețea cu peste 40 de firme de distribuție de bunuri de larg consum pe întreg teritoriul țării. Florin și-a început cariera profesională alături de echipa AIMS Timișoara - 4 ani de experiență în recrutare și selecție de personal și training. Florin are experiență ca moderator/speaker pentru diverse evenimente și conferințe: TEDx București, Impact HUB, Zilele Biz, Future Makers, ASPEN Leadership Program, Leaders for Justice Program, Automotive Forum, “Conferința Anului Viitor”, Inspiro, Bucharest Integrity Gathering, Conferința de Voluntariat, The Conference about Happiness, “Fabricat în Țara lui Andrei”cu NESsT & Petrom, WWF Școli Verzi în Europa, Criminalitate Forestieră WWF, Interpol, Client Earth), TEDx Galați, TEDx Constanța. Majoritatea clienţilor lui Florin sunt din aria de business, companiile activând în domenii foarte diferite (servicii, IT, automotive, bunuri de larg consum, consultanţă) pe întreg teritoriul ţării. Florin este implicat şi în proiecte de training și facilitare pentru organizaţii nonguvernamentale. Florin a fost membru entuziast în organizațiile AIESEC Timișoara și ARDOR Banat. Florin desfăşoară şi proiecte de training și facilitare în sistem deschis („open training”), un exemplu de astfel de program fiind cursul „Train the Trainers” cu Institutul Român de Training și Training Cafe. Motivaţia principală este dorinţa de a schimba lucrurile în Bine în România. Florin este certificat Formator A.N.C., White Belt @ ABInBev. Florin este mare fan de biciclete, mișcare în aer liber, muzică uneori chiar clasică și indiană.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.