Centrul din Oradea va fi transformat in spatiu pietonal!

0

Veşti foarte bune pentru orădeni, dar şi pentru turiştii acestui frumos oras vestic. Centrul Oradiei va fi transformat în spaţiu pietonal! Ansamblul Piaţa Unirii – Piaţa Ferdinand din Centrul istoric al municipiului Oradea va fi transformat într-o zonă pietonală mai extinsă. Banii necesari sunt alocaţi prin fonduri europene.

Piaţa Unirii se va debarasa de parcări şi scuaruri, se vor îndepărta arborii îmbătrâniţi sau nepotriviţi şi se vor planta alţi 83 de arbori. Proiectul presupune refacerea unelor fântâni interbelice şi se vor realiza alte trei fântâni decorative. Piaţa va beneficia şi de echiparea cu mobilier urban nou, bănci, coşuri de gunoi, chioşcuri şi panouri de informare, potrivit AGERPRES, citaţi de administraţie.ro

Strada Vasile Alecsandri, perpendiculară pe Piaţa Unirii, va deveni şi aceasta pietonală, cu păstrarea unei benzi de circulaţie cu restricţii de acces (salvare, pompieri, poliţie, aprovizionare între orele 22,00 şi 6,00). În Piaţa Ferdinand se vor reabilita şi moderniza toate reţelele de utilităţi, se vor înlocui integral îmbrăcămintea rutieră şi suprafeţele pietonale, se va reconfigura circulaţia auto şi se va extinde suprafaţa destinată exclusiv circulaţiei pietonale cu încurajarea transportului alternativ. Clădirile de patrimoniu vor fi puse în valoare, se va restaura fântâna din faţa agenţiei Tarom şi se va monta spre expunere un tramvai Siemens de epocă în faţa Teatrului.

Valoarea totală a proiectului pentru Piaţa Unirii se ridică la suma de 21,03 milioane lei, iar cel pentru Piaţa Ferdinand este de 10,42 milioane.

Mai multe informaţii şi foto pe site-ul Primăriei Oradea.

Sursa: AGERPRES
via administratie.ro

Despre autor

avatar

Co-Fondator RomâniaPozitivă.ro, Florin este educator de emoție și gând pozitiv. Florin susține acest demers prin programele sale de training și prin platforma de informație și educație pozitivă www.RomaniaPozitiva.ro. Florin are peste 15 ani de experiență ca trainer pentru circa 8000 de participanți, iar domeniile de expertiză includ: "solution thinking" (gândire pozitivă aplicată pentru rezolvarea problemelor), antreprenoriat social, ”train the trainers”, managementul oamenilor/echipelor, management de proiect, recrutare şi selecţie, comunicare, echipe eficiente, teambuilding. Florin este mare fan de biciclete, mișcare în aer liber, muzică, uneori chiar clasică și indiană. Motivaţia principală a lui Florin este dorința de a schimba lucrurile în Bine în România și încrederea că asta se poate.

Comentează