Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

Centrul din Oradea va fi transformat in spatiu pietonal!

0

Veşti foarte bune pentru orădeni, dar şi pentru turiştii acestui frumos oras vestic. Centrul Oradiei va fi transformat în spaţiu pietonal! Ansamblul Piaţa Unirii – Piaţa Ferdinand din Centrul istoric al municipiului Oradea va fi transformat într-o zonă pietonală mai extinsă. Banii necesari sunt alocaţi prin fonduri europene.

Piaţa Unirii se va debarasa de parcări şi scuaruri, se vor îndepărta arborii îmbătrâniţi sau nepotriviţi şi se vor planta alţi 83 de arbori. Proiectul presupune refacerea unelor fântâni interbelice şi se vor realiza alte trei fântâni decorative. Piaţa va beneficia şi de echiparea cu mobilier urban nou, bănci, coşuri de gunoi, chioşcuri şi panouri de informare, potrivit AGERPRES, citaţi de administraţie.ro

Strada Vasile Alecsandri, perpendiculară pe Piaţa Unirii, va deveni şi aceasta pietonală, cu păstrarea unei benzi de circulaţie cu restricţii de acces (salvare, pompieri, poliţie, aprovizionare între orele 22,00 şi 6,00). În Piaţa Ferdinand se vor reabilita şi moderniza toate reţelele de utilităţi, se vor înlocui integral îmbrăcămintea rutieră şi suprafeţele pietonale, se va reconfigura circulaţia auto şi se va extinde suprafaţa destinată exclusiv circulaţiei pietonale cu încurajarea transportului alternativ. Clădirile de patrimoniu vor fi puse în valoare, se va restaura fântâna din faţa agenţiei Tarom şi se va monta spre expunere un tramvai Siemens de epocă în faţa Teatrului.

Valoarea totală a proiectului pentru Piaţa Unirii se ridică la suma de 21,03 milioane lei, iar cel pentru Piaţa Ferdinand este de 10,42 milioane.

Mai multe informaţii şi foto pe site-ul Primăriei Oradea.

Sursa: AGERPRES
via administratie.ro

Despre autor

avatar

Fondator RomâniaPozitivă.ro, Florin este educator de emoție și gând pozitiv. Florin susține acest demers prin programele sale de training și prin platforma de informație și educație pozitivă, www.RomaniaPozitiva.ro cu peste 30 de autori și peste 30 000 de articole de Bine despre România publicate încă din 2006. Florin are aproape 20 de ani de experiență ca trainer pentru circa 10 000 de participanți, iar domeniile de expertiză includ: facilitare de procese de învățare, orientarea spre soluție (psihologie pozitivă aplicată pentru rezolvarea problemelor), antreprenoriat social, ”train the trainers”, design thinking, managementul echipelor, management de proiect, recrutare şi selecţie, comunicare, teambuilding. Florin a lucrat 4 ani în industria berii alături de InBev având atribuții de training pe mai multe procese de vânzări și de business pentru o rețea cu peste 40 de firme de distribuție de bunuri de larg consum pe întreg teritoriul țării. Florin și-a început cariera profesională alături de echipa AIMS Timișoara - 4 ani de experiență în recrutare și selecție de personal și training. Florin are experiență ca moderator/speaker pentru diverse evenimente și conferințe: TEDx București, Impact HUB, Zilele Biz, Future Makers, ASPEN Leadership Program, Leaders for Justice Program, Automotive Forum, “Conferința Anului Viitor”, Inspiro, Bucharest Integrity Gathering, Conferința de Voluntariat, The Conference about Happiness, “Fabricat în Țara lui Andrei”cu NESsT & Petrom, WWF Școli Verzi în Europa, Criminalitate Forestieră WWF, Interpol, Client Earth), TEDx Galați, TEDx Constanța. Majoritatea clienţilor lui Florin sunt din aria de business, companiile activând în domenii foarte diferite (servicii, IT, automotive, bunuri de larg consum, consultanţă) pe întreg teritoriul ţării. Florin este implicat şi în proiecte de training și facilitare pentru organizaţii nonguvernamentale. Florin a fost membru entuziast în organizațiile AIESEC Timișoara și ARDOR Banat. Florin desfăşoară şi proiecte de training și facilitare în sistem deschis („open training”), un exemplu de astfel de program fiind cursul „Train the Trainers” cu Institutul Român de Training și Training Cafe. Motivaţia principală este dorinţa de a schimba lucrurile în Bine în România. Florin este certificat Formator A.N.C., White Belt @ ABInBev. Florin este mare fan de biciclete, mișcare în aer liber, muzică uneori chiar clasică și indiană.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.