Central Park in jurul Casei Poporului!

2

Un proiect extraordinar de interesant pentru Palatul Parlamentului are şanse pentru implementare! Dorin Stefan, unul dintre cei mai cunoscuti arhitecţi propune amenajarea unui parc englezesc de tipul Central Park în jurul Palatului Parlamentului. Spatiul din jurul Palatului Parlamentului, aproximativ 500.000 mp este în acest moment lipsit de viaţă, nefolosit, un loc în care omul nu are acces.

„Dorin Stefan, unul dintre cei mai cunoscuti arhitecti romani ai momentului propune aici amenajarea unui parc: „Un parc englezesc, parc-codru, cu copaci foarte inalti, care sa „inece” tot terenul liber. La fel ca Central Park. In acest fel, in partea de sud-vest s-ar realiza o mare zona verde formata din Parcul Parlamentului, Parcul Cismigiu, Parcul Carol si Parcul Tineretului. Din motive de securitate, gardul din jurul Parlamentului se va restrange la cativa metri in jurul cladirii. Nu cred ca au nevoie de acel spatiu. Si acesta, fata de alte proiecte este posibil. Terenul inca apartine statului. Daca se va face un Plan Urbanistic Zonal, probabil ca vor veni cei care au fost demolati cu pretentii sa construiasca. Asa, daca se planteaza, locul va ramane spatiu verde”.

Mai multe informaţii pe economie.hotnews.ro

(Foto Florin Ghinda, 2009)

casa-poporului-noaptea

Despre autor

avatar

Fondator RomâniaPozitivă.ro, Florin este educator de emoție și gând pozitiv. Florin susține acest demers prin programele sale de training și prin platforma de informație și educație pozitivă, www.RomaniaPozitiva.ro cu 25 de autori și aproape 30 000 de articole de Bine despre România publicate încă din 2006. Florin are peste 15 ani de experiență ca trainer pentru circa 8000 de participanți, iar domeniile de expertiză includ: facilitare de procese de învățare, orientarea spre soluție (psihologie pozitivă aplicată pentru rezolvarea problemelor), antreprenoriat social, ”train the trainers”, design thinking, managementul echipelor, management de proiect, recrutare şi selecţie, comunicare, teambuilding. Florin a lucrat 4 ani în industria berii alături de InBev având atribuții de training pe mai multe procese de vânzări și de business pentru o rețea cu peste 40 de firme de distribuție de bunuri de larg consum pe întreg teritoriul țării. Florin are experiență ca moderator/speaker pentru diverse evenimente și conferințe: TEDx București, Allianz-Țiriac Management Conference, ASPEN Leadership Program, Leaders for Justice Program, Automotive Forum (Timișoara), “Conferința Anului Viitor”, Inspiro, Bucharest Integrity Gathering, Conferința de Voluntariat, The Conference about Happiness, “Fabricat în Țara lui Andrei”cu NESsT & Petrom, WWF Școli Verzi în Europa, TEDx Galați. Majoritatea clienţilor lui Florin sunt din aria de business, companiile activând în domenii foarte diferite (servicii, IT, automotive, bunuri de larg consum, consultanţă) pe întreg teritoriul ţării. Florin este implicat şi în proiecte de training pentru organizaţii nonguvernamentale. Florin a fost membru entuziast în organizațiile AIESEC Timișoara și ARDOR Banat. Florin desfăşoară şi proiecte de training în sistem deschis („open training”), un exemplu de astfel de program fiind cursul „Train the Trainers” cu Institutul Român de Training și Training Cafe. Motivaţia principală este dorinţa de a schimba lucrurile în Bine în România. Florin este certificat Formator A.N.C., White Belt @ ABInBev. Florin este mare fan de biciclete, mișcare în aer liber, muzică uneori chiar clasică și indiană.