Central Park in jurul Casei Poporului!

2

Un proiect extraordinar de interesant pentru Palatul Parlamentului are şanse pentru implementare! Dorin Stefan, unul dintre cei mai cunoscuti arhitecţi propune amenajarea unui parc englezesc de tipul Central Park în jurul Palatului Parlamentului. Spatiul din jurul Palatului Parlamentului, aproximativ 500.000 mp este în acest moment lipsit de viaţă, nefolosit, un loc în care omul nu are acces.

„Dorin Stefan, unul dintre cei mai cunoscuti arhitecti romani ai momentului propune aici amenajarea unui parc: „Un parc englezesc, parc-codru, cu copaci foarte inalti, care sa „inece” tot terenul liber. La fel ca Central Park. In acest fel, in partea de sud-vest s-ar realiza o mare zona verde formata din Parcul Parlamentului, Parcul Cismigiu, Parcul Carol si Parcul Tineretului. Din motive de securitate, gardul din jurul Parlamentului se va restrange la cativa metri in jurul cladirii. Nu cred ca au nevoie de acel spatiu. Si acesta, fata de alte proiecte este posibil. Terenul inca apartine statului. Daca se va face un Plan Urbanistic Zonal, probabil ca vor veni cei care au fost demolati cu pretentii sa construiasca. Asa, daca se planteaza, locul va ramane spatiu verde”.

Mai multe informaţii pe economie.hotnews.ro

(Foto Florin Ghinda, 2009)

casa-poporului-noaptea

Despre autor

avatar

Co-Fondator RomâniaPozitivă.ro, Florin este educator de emoție și gând pozitiv. Florin susține acest demers prin programele sale de training și prin platforma de informație și educație pozitivă www.RomaniaPozitiva.ro. Florin are peste 15 ani de experiență ca trainer pentru circa 8000 de participanți, iar domeniile de expertiză includ: "solution thinking" (gândire pozitivă aplicată pentru rezolvarea problemelor), antreprenoriat social, ”train the trainers”, managementul oamenilor/echipelor, management de proiect, recrutare şi selecţie, comunicare, echipe eficiente, teambuilding. Florin este mare fan de biciclete, mișcare în aer liber, muzică, uneori chiar clasică și indiană. Motivaţia principală a lui Florin este dorința de a schimba lucrurile în Bine în România și încrederea că asta se poate.