Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

Cele 10 obiceiuri zilnice, care te pot transforma într-o persoană de succes

0

autor text Florin Pasat, invitat la rubrica Dreptul la Cuvant 

„Mai întâi noi creăm obiceiurile, apoi obiceiurile ne crează pe noi” spunea Charles C. Nobel. Tu ţi-ai creat obiceiurile care sa determine succesul în viaţă ta? Ai obiceiuri care te susţin sau care te împiedică spre a îţi îndeplini obicetivele? Ai obiceiuri care atrag abundenţă în viaţa ta?

Începând cu filmul „Secretul” („The Secret”) şi toate filmele care au venit după aceea s-a propagat ideea că Legea de bază a Universului este Legea Atracţiei.

De fapt Legea Atracţiei este o lege secundară. Legea Primară, Legea de bază a Universului este „Totul e energie”. Şi pentru că energia e caracterizată de vibraţie, atunci vibraţiile de acelaşi fel se atrag.

Cheia succesului din perspectiva energiei personale a fost formulată de câţiva autori celebrii. Astfel, Dr. Robert Anthony, autorul cărţii „Dincolo de gândirea pozitivă”, afirmă „Cel mai rapid mod de a atrage abundenta in viata ta e sa îi ajuti pe ceilalti sa isi creasca nivelul de energie”.

Stuart Wilde spune “Cheia către succes este creşterea propriei energii; atunci când reuşeşti acest lucru oamenii vor fi atraşi în mod natural către tine. În momentul în care îşi fac apariţia, pune-i la treabă”.

atrage-abundenta-in-viata-ta

Iată 10 obiceiuri care practicate zilnic îţi vor creşte nivelul de energie:

  1. Fă zilnic mişcare fizică. O jumătate de oră de mers e la fel de bună ca o jumătate de oră de antrenament la sala de fitness.
  2. Evită să învinovăţeşti, să te văicăreşti, să te justifici. Cei care au rezultate nu au scuze si cei care au scuze nu au rezultate.
  3. Atunci când îţi vine să zici o „văicăreală” verbalizează opusul ei. De exemplu, dacă îţi vine să zici „Banii nu ajung niciodată”, opreşte-te şi spune „Există bani mai mulţi decât e nevoie”. Dacă îţi vine să zici „Mă doare capul/mă simt rău” spune în loc „Sănătatea e starea naturală a corpului meu”. O să pară ciudat la început, dar pe măsură ce te obişnuieşti o să observi şi schimbările în bine din viaţa ta.
  4. Întreabă-te cât mai des într-o zi „Care e starea de energie a corpului meu?”. În momentul în care creierul devine conştient că ai o stare de energie joasă va mobiliza resurse ca să crească energia din corp.
  5. La intervale de cel mult o oră şi jumătate mişcă-ţi corpul, mai ales dacă ai o poziţie statică.
  6. Ţine un “Caiet al recunoştinţei” în care să-ţi notezi la sfârşitul fiecărei zile cel puţin 10 lucruri/persoane pentru care eşti recunoscător în ziua respectivă. O să atragi în viaţa ta din ce în ce mai multe lucruri pentru care să fii recunoscător. Nu trebuie să fie lucruri mari. Poţi fi recunoscător că organele corpului tău funcţionează, că poţi vedea, auzi, merge. Poţi fi recunoscător că ai primit un zâmbet sau că ai citit ceva ce ţi-a plăcut.
  7. În acelaşi “Caiet al recunoştinţei” notează-ţi la sfârşitul fiecărei zile cel puţin 5 succese pe care le-ai avut în ziua respectivă. Suntem uneori prea duri cu noi înşine şi nu  realizăm cât de multe lucruri reuşim să facem. Poate fi un success că ai ajuns la timp la o întâlnire, că ai predate un proiect la timp, că ai banii cu care să-ţi plăteşti chiria, benzina, hainele.
  8. După ce te trezeşti, înainte de a te da jos din pat, trimite gânduri de iubire către persoane cunoscute sau personae necunoscute pe care le-ai întâlnit în cursul zilei trecute; gândeşte-te apoi care vor fi cele 3 acţiuni pe care le vei face în cursul zilei şi cate te vor apropia de materializarea intenţiilor tale.
  9. Evită privitul/ascultatul ştirilor la TV şi radio. Sunt construite pe subiecte precum „teamă”, „lipsă”, „sărăcie” şi te programează subliminal pentru aceste lucruri.
  10. Instruieşte-te în permanenţă. Informaţia nouă, de calitate, e asemenea unui râu de munte care nu lasă apa unui lac să „băltească”, ci o face să fie în permanenţă proaspătă.

Dacă vrei să aflii mai multe lucruri practice despre cum poţi aduce mai multă energie în viaţa ta poţi să participi la Seminarul gratuit „Atrage Abundenţa în Viaţa Ta!” (www.atrageabundenta.ro).

În Bucureşti seminarul se va desfăşura pe data de 26 martie 2013.

Despre autor

avatar

Fondator RomâniaPozitivă.ro, Florin este educator de emoție și gând pozitiv. Florin susține acest demers prin programele sale de training și prin platforma de informație și educație pozitivă, www.RomaniaPozitiva.ro cu peste 30 de autori și peste 30 000 de articole de Bine despre România publicate încă din 2006. Florin are aproape 20 de ani de experiență ca trainer pentru circa 10 000 de participanți, iar domeniile de expertiză includ: facilitare de procese de învățare, orientarea spre soluție (psihologie pozitivă aplicată pentru rezolvarea problemelor), antreprenoriat social, ”train the trainers”, design thinking, managementul echipelor, management de proiect, recrutare şi selecţie, comunicare, teambuilding. Florin a lucrat 4 ani în industria berii alături de InBev având atribuții de training pe mai multe procese de vânzări și de business pentru o rețea cu peste 40 de firme de distribuție de bunuri de larg consum pe întreg teritoriul țării. Florin și-a început cariera profesională alături de echipa AIMS Timișoara - 4 ani de experiență în recrutare și selecție de personal și training. Florin are experiență ca moderator/speaker pentru diverse evenimente și conferințe: TEDx București, Impact HUB, Zilele Biz, Future Makers, ASPEN Leadership Program, Leaders for Justice Program, Automotive Forum, “Conferința Anului Viitor”, Inspiro, Bucharest Integrity Gathering, Conferința de Voluntariat, The Conference about Happiness, “Fabricat în Țara lui Andrei”cu NESsT & Petrom, WWF Școli Verzi în Europa, Criminalitate Forestieră WWF, Interpol, Client Earth), TEDx Galați, TEDx Constanța. Majoritatea clienţilor lui Florin sunt din aria de business, companiile activând în domenii foarte diferite (servicii, IT, automotive, bunuri de larg consum, consultanţă) pe întreg teritoriul ţării. Florin este implicat şi în proiecte de training și facilitare pentru organizaţii nonguvernamentale. Florin a fost membru entuziast în organizațiile AIESEC Timișoara și ARDOR Banat. Florin desfăşoară şi proiecte de training și facilitare în sistem deschis („open training”), un exemplu de astfel de program fiind cursul „Train the Trainers” cu Institutul Român de Training și Training Cafe. Motivaţia principală este dorinţa de a schimba lucrurile în Bine în România. Florin este certificat Formator A.N.C., White Belt @ ABInBev. Florin este mare fan de biciclete, mișcare în aer liber, muzică uneori chiar clasică și indiană.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.