Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

Cel mai mare cros dedicat voluntarilor și peste 25 de activități educative la cea de-a doua ediție Volunteers Fest

0

Volunteers Fest oferă tuturor voluntarilor acces gratuit la activități creative, aplicative, educative, sportive, precum și culturale.

Evenimentul se desfășoară în perioada 22 martie – 6 aprilie.

Volunteers Fest, singurul festival din România dedicat voluntarilor, își redeschide porțile în perioada 22 martie – 6 aprilie. Evenimentul își propune să stimuleze dezvoltarea pe mai multe segmente a voluntarilor, facilitându-le accesul gratuit la diverse activități și, în aceeași măsură, să promoveze și să susțină voluntariatul în rândul tinerilor.

Pe 22 martie dăm startul celei de-a doua ediții a Volunteers Fest cu un maraton de filme de animație. Voluntarii pasionați de cinematografie sunt așteptați să vizionăm împreună cele mai apreciate filme din cadrul Festivalului Internațional de Film de Animație Anim`est.

O creativitate aplicată

Space painting și arta circului, reciclare creativă, ateliere de instrumentație muzicală și dansuri sunt doar câteva dintre workshopurile pregătite în perioada 24 – 28 martie pentru Zilele Creative. Participanții sunt invitați să-și descopere talentul ascuns sau pur și simplu să se bucure alături de ceilalți voluntari de prezența unor oameni cu experiență, talentați și încântați să ofere o mică parte din cunoștințele pe care le au în domeniu. Scopul workshopurilor este dezvoltarea creativităţii, precum şi descoperirea de noi pasiuni.

Activitățile creative sunt urmate de Zilele Aplicative. În weekendul 29 – 30 martie,voluntarii amatori de aventuri sunt invitați să-și testeze cultura generală, perspicacitatea și inițiativa într-un Treasure, în București. Echipe formate din 3-5 persoane vor avea de îndeplinit diverse misiuni cu multe surprize neașteptate.

Educație sportivă

Zilele Educative, desfășurate în perioada 31 martie – 4 aprilie, sunt dedicate dezvoltării personale şi profesionale, oferindu-le voluntarilor opţiunea de a participa la zile tematice, care cuprind domenii precum: Business, Ştiinţă, Organizare de evenimente sau Psihologie.

Pe 6 aprilie, la final de festival, toţi participanţii sunt aşteptaţi la ”Petrecerea voluntarilor” în Anton Pub, unde îi așteaptă reprize de karaoke și multe alte surprize.

Pentru mai multe informaţii despre Volunteers Fest, vă rugăm accesaţi site-ul www.volunteersfest.ro şi pagina de Facebook.

Volunteers Fest este un proiect inițiat de Brigada de Voluntari.

Sponsor: Piraeus Bank

Parteneri: Momobi, MPG, Nikon, Festivalul Internațional de Film de Animație Anim’est, Vertical Spirit, Casa Brătianu, Anton Pub, Open Pub

Parteneri media: Zile și nopți, Student din Provincie, orasulm.eu, amdoar18ani.ro, studentie.ro, csrmedia.ro, România Pozitivă, Cooperativa Urbană, Blogunteer, Koolhunter

Parteneri educaţionali:Asociația EST, AIESEC Bucuresti, ASCIG, 4animals.ro, Liga Studenților Electroniști, Centrul de Creație Tehnică pentru Tineret, Policy Center for Roma and Minorities, Asociația Paspartu, Centrul pentru Studii Complexe

Volunteers Fest_2013 (2)

Despre Volunteers Fest

Volunteers Fest este un proiect dedicat tuturor voluntarilor, indiferent de domeniul în care activează. În acest an, festivalul se află la cea de-a doua ediție, iar perioada de desfășurare este 22 Martie – 6 Aprilie 2014. Publicul țintă îl reprezintă voluntarii – liceenii și studenții interesați de evoluția lor profesională, cât și a societății de astăzi. Proiectul își propune să stimuleze dezvoltarea pe mai multe segmente a voluntarilor, facilitându-le accesul gratuit la diferite activități și, în aceeași măsură, să promoveze și să susțină voluntariatul în rândul tinerilor.

Despre Brigada de Voluntari

Brigada de Voluntari este o organizaţie non-profit care oferă suport organizatorilor de evenimente şi ărealizeaza propriile evenimente pentru voluntari. Din 2008, Brigada de Voluntari lucrează alături de organizatori din divertisment, domeniul cultural, sportiv sau cu impact social.

Asociația are la activ participarea la peste 300 de evenimente, atât outdoor, cât și indoor, în țară (București, Cluj Napoca, Iași) și în străinătate (Ungaria, Serbia, Bulgaria). Venim în suportul organizatorilor cu echipe specializate pe diferite segmente și cu o bază de date de aproximativ 1.000 de membri activi.Mai multe informații despre activitatea noastra sunt disponibile pe site-ul www.brigadadevoluntari.ro sau pe pagina de Facebook.

Despre autor

avatar

Fondator RomâniaPozitivă.ro, Florin este educator de emoție și gând pozitiv. Florin susține acest demers prin programele sale de training și prin platforma de informație și educație pozitivă, www.RomaniaPozitiva.ro cu peste 30 de autori și peste 30 000 de articole de Bine despre România publicate încă din 2006. Florin are aproape 20 de ani de experiență ca trainer pentru circa 10 000 de participanți, iar domeniile de expertiză includ: facilitare de procese de învățare, orientarea spre soluție (psihologie pozitivă aplicată pentru rezolvarea problemelor), antreprenoriat social, ”train the trainers”, design thinking, managementul echipelor, management de proiect, recrutare şi selecţie, comunicare, teambuilding. Florin a lucrat 4 ani în industria berii alături de InBev având atribuții de training pe mai multe procese de vânzări și de business pentru o rețea cu peste 40 de firme de distribuție de bunuri de larg consum pe întreg teritoriul țării. Florin și-a început cariera profesională alături de echipa AIMS Timișoara - 4 ani de experiență în recrutare și selecție de personal și training. Florin are experiență ca moderator/speaker pentru diverse evenimente și conferințe: TEDx București, Impact HUB, Zilele Biz, Future Makers, ASPEN Leadership Program, Leaders for Justice Program, Automotive Forum, “Conferința Anului Viitor”, Inspiro, Bucharest Integrity Gathering, Conferința de Voluntariat, The Conference about Happiness, “Fabricat în Țara lui Andrei”cu NESsT & Petrom, WWF Școli Verzi în Europa, Criminalitate Forestieră WWF, Interpol, Client Earth), TEDx Galați, TEDx Constanța. Majoritatea clienţilor lui Florin sunt din aria de business, companiile activând în domenii foarte diferite (servicii, IT, automotive, bunuri de larg consum, consultanţă) pe întreg teritoriul ţării. Florin este implicat şi în proiecte de training și facilitare pentru organizaţii nonguvernamentale. Florin a fost membru entuziast în organizațiile AIESEC Timișoara și ARDOR Banat. Florin desfăşoară şi proiecte de training și facilitare în sistem deschis („open training”), un exemplu de astfel de program fiind cursul „Train the Trainers” cu Institutul Român de Training și Training Cafe. Motivaţia principală este dorinţa de a schimba lucrurile în Bine în România. Florin este certificat Formator A.N.C., White Belt @ ABInBev. Florin este mare fan de biciclete, mișcare în aer liber, muzică uneori chiar clasică și indiană.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.