Ce faci când nu mai stii ce să faci? LANSARE DE CARTE / 24 noiembrie 2013

0

În curând, la Târgul Internațional de carte Gaudeamus, două aparții inedite în peisajul de carte românească dedicată dezvoltării personale vor fi lansate de Editura Herald – volumele Cum traversezi un curcubeu. Ce faci când nu mai stii ce să faci și Conversații cu tine. Relații și comunicare prin Metoda ESPERE®.  Autoarea acestor cărți, Daniela Andreescu, este coach acreditat de International Coach Federation, formator în managementul comuncării şi relaţiilor interpersonale, facilitator pentru dezvoltare umană, mindfulness şi meditaţie.

 

Cărţile Danielei Andreescu nu se înscriu în tipologiile obişnuite. Primele sale scrieri, The Gift of Now (în limba engleză, pseudonim Danand) și Sub Pomul de scorțișoară, deşi conţin texte care utilizează expresia literară, poetică sau aforistică, deseori însoțite de imagini, sunt concepute ca îndrumar de dezvoltare umană.

Noul volum Cum traversezi un curcubeu oferă o suită de perspective asupra unor teme precum frică, motivare, confuzie, blândeţe, auto-sabotaj, libertate, încredere. Nu este însă o carte cu soluții „self-help” sau promisiuni despre efecte miraculoase, ci constituie un ghid neconvențional de reflecție și practică menit să îndrume schimbarea personală. Este o invitație la explorare, dar și la descoperirea modalităților concrete de a aduce în mod natural un plus de echilibru şi mai multă seninătate în trăirea evenimentelor de zi cu zi.

Cartea Conversaţii cu tine. Relații și comunicare prin Metoda ESPERE® propune un ansamblu de perspective legate de comunicare și relațiile interpersonale prin intermediul căruia fiecare să poată ajunge la propriile răspunsuri şi soluţii practice care favorizează o comunicare fluentă şi sănătoasă. Expunerea reperelor de bază ale comunicării propuse de Metoda ESPERE® – elaborată de psihosociologul Jacques Salomé – este integrată într-o abordare mai largă a marilor teme ale relaţiilor şi vieţii. Fără dorinţa de a convinge sau pretenţia de a oferi un panaceu universal pentru toate dificultăţile în comunicare, viaţă şi relaţii, Conversaţiile oferă cititorului un posibil ghid în călătoria către mai multă vitalitate, pozitivitate şi, în ultima instanţă, împlinire a unei vieţi cu sens.

 curcuberu-si-conversatii-3d

Despre autoare

Este coach acreditat de International Coach Federation, formator în managementul comuncării şi relaţiilor interpersonale prin Metoda ESPERE® validat de Institutul International ESPERE Paris, life coach certificat de Natural Therapies Certification Board Europe, facilitator pentru dezvoltare umană, mindfulness şi meditaţie. Este membră a NeuroLeadership Institute, International Coach Federation, Information and Energy Medicine Association şi al Institute ESPERE International Paris.

În 2007 a fondat Art of Change, iar din 2008 susţine programe de coaching, ateliere de comunicare şi relaţii interpersonale, dezvoltare umană, mindfulness şi meditaţie. Este interesată de explorarea potenţialului minţii umane, de neuroştiinţe şi spiritualitate, buddhismul tibetan şi domeniul dezvoltării personale. Creează picturi (Soulscapes) şi meditaţii vizuale (haiga-mind meditations), este autoarea cărţilor The Gift of Now (în limba engleză, pseudonim Danand), Sub Pomul de scorţişoară, Cum traversezi un curcubeu şi Conversații cu tine. Relații și comunicare prin Metoda ESPERE®.

Selectie din media

Interviu BookMag, Virginia Costeschi (oct. 2013)

Interviu la Bookfest, cu Cristina Popa, Editura Herald (mai 2013)

Interviu Liviu Florea – Portal HR (4 iulie 2013)

 danand_afis_Gaudeamus2013_Herald

Despre autor

avatar

Co-Fondator RomâniaPozitivă.ro, Florin este educator de emoție și gând pozitiv. Florin susține acest demers prin programele sale de training și prin platforma de informație și educație pozitivă www.RomaniaPozitiva.ro. Florin are peste 15 ani de experiență ca trainer pentru circa 8000 de participanți, iar domeniile de expertiză includ: "solution thinking" (gândire pozitivă aplicată pentru rezolvarea problemelor), antreprenoriat social, ”train the trainers”, managementul oamenilor/echipelor, management de proiect, recrutare şi selecţie, comunicare, echipe eficiente, teambuilding. Florin este mare fan de biciclete, mișcare în aer liber, muzică, uneori chiar clasică și indiană. Motivaţia principală a lui Florin este dorința de a schimba lucrurile în Bine în România și încrederea că asta se poate.

Comentează