Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

Ce faci când nu mai stii ce să faci? LANSARE DE CARTE / 24 noiembrie 2013

0

În curând, la Târgul Internațional de carte Gaudeamus, două aparții inedite în peisajul de carte românească dedicată dezvoltării personale vor fi lansate de Editura Herald – volumele Cum traversezi un curcubeu. Ce faci când nu mai stii ce să faci și Conversații cu tine. Relații și comunicare prin Metoda ESPERE®.  Autoarea acestor cărți, Daniela Andreescu, este coach acreditat de International Coach Federation, formator în managementul comuncării şi relaţiilor interpersonale, facilitator pentru dezvoltare umană, mindfulness şi meditaţie.

 

Cărţile Danielei Andreescu nu se înscriu în tipologiile obişnuite. Primele sale scrieri, The Gift of Now (în limba engleză, pseudonim Danand) și Sub Pomul de scorțișoară, deşi conţin texte care utilizează expresia literară, poetică sau aforistică, deseori însoțite de imagini, sunt concepute ca îndrumar de dezvoltare umană.

Noul volum Cum traversezi un curcubeu oferă o suită de perspective asupra unor teme precum frică, motivare, confuzie, blândeţe, auto-sabotaj, libertate, încredere. Nu este însă o carte cu soluții „self-help” sau promisiuni despre efecte miraculoase, ci constituie un ghid neconvențional de reflecție și practică menit să îndrume schimbarea personală. Este o invitație la explorare, dar și la descoperirea modalităților concrete de a aduce în mod natural un plus de echilibru şi mai multă seninătate în trăirea evenimentelor de zi cu zi.

Cartea Conversaţii cu tine. Relații și comunicare prin Metoda ESPERE® propune un ansamblu de perspective legate de comunicare și relațiile interpersonale prin intermediul căruia fiecare să poată ajunge la propriile răspunsuri şi soluţii practice care favorizează o comunicare fluentă şi sănătoasă. Expunerea reperelor de bază ale comunicării propuse de Metoda ESPERE® – elaborată de psihosociologul Jacques Salomé – este integrată într-o abordare mai largă a marilor teme ale relaţiilor şi vieţii. Fără dorinţa de a convinge sau pretenţia de a oferi un panaceu universal pentru toate dificultăţile în comunicare, viaţă şi relaţii, Conversaţiile oferă cititorului un posibil ghid în călătoria către mai multă vitalitate, pozitivitate şi, în ultima instanţă, împlinire a unei vieţi cu sens.

 curcuberu-si-conversatii-3d

Despre autoare

Este coach acreditat de International Coach Federation, formator în managementul comuncării şi relaţiilor interpersonale prin Metoda ESPERE® validat de Institutul International ESPERE Paris, life coach certificat de Natural Therapies Certification Board Europe, facilitator pentru dezvoltare umană, mindfulness şi meditaţie. Este membră a NeuroLeadership Institute, International Coach Federation, Information and Energy Medicine Association şi al Institute ESPERE International Paris.

În 2007 a fondat Art of Change, iar din 2008 susţine programe de coaching, ateliere de comunicare şi relaţii interpersonale, dezvoltare umană, mindfulness şi meditaţie. Este interesată de explorarea potenţialului minţii umane, de neuroştiinţe şi spiritualitate, buddhismul tibetan şi domeniul dezvoltării personale. Creează picturi (Soulscapes) şi meditaţii vizuale (haiga-mind meditations), este autoarea cărţilor The Gift of Now (în limba engleză, pseudonim Danand), Sub Pomul de scorţişoară, Cum traversezi un curcubeu şi Conversații cu tine. Relații și comunicare prin Metoda ESPERE®.

Selectie din media

Interviu BookMag, Virginia Costeschi (oct. 2013)

Interviu la Bookfest, cu Cristina Popa, Editura Herald (mai 2013)

Interviu Liviu Florea – Portal HR (4 iulie 2013)

 danand_afis_Gaudeamus2013_Herald

Despre autor

avatar

Fondator RomâniaPozitivă.ro, Florin este facilitator & educator de emoție și gând pozitiv. Florin susține acest demers prin programele sale de training & facilitare și prin platforma de informație și educație pozitivă, www.RomaniaPozitiva.ro cu peste 30 de autori și peste 40 000 de articole de Bine despre România publicate încă din 2006. Florin are aproape 20 de ani de experiență ca trainer pentru circa 10 000 de participanți, iar domeniile de expertiză includ: facilitare de procese de învățare, orientarea spre soluție, antreprenoriat social, ”train the trainers & facilitators”, design thinking, managementul echipelor, management de proiect, recrutare şi selecţie, comunicare, teambuilding. Florin a lucrat 4 ani în industria FMCG alături de InBev având atribuții de training pentru mai multe procese de vânzări și de business pentru o rețea cu peste 40 de firme de distribuție de bunuri de larg consum pe întreg teritoriul țării. Florin și-a început cariera profesională alături de echipa AIMS Timișoara - 4 ani de experiență în recrutare și selecție de personal și training. Florin are experiență ca moderator/speaker pentru diverse evenimente, parteneri și conferințe: TEDx București, Impact HUB, Zilele Biz, Frankfurt School of Finance & Management, Future Makers, ASPEN Young Leaders Program, Leaders for Justice Program, Ashoka Romania,Automotive Forum, Inspiro, Bucharest Integrity Gathering, Conferința de Voluntariat, The Conference about Happiness, “Fabricat în Țara lui Andrei”cu NESsT & Petrom, WWF Școli Verzi în Europa, Criminalitate Forestieră WWF, Interpol, Client Earth), TEDx Galați, TEDx Constanța. Majoritatea clienţilor lui Florin sunt din aria de business, companiile activând în domenii foarte diferite (servicii, IT, automotive, bunuri de larg consum, consultanţă) pe întreg teritoriul ţării. Florin este implicat şi în proiecte de training și facilitare pentru organizaţii nonguvernamentale. Florin a fost membru entuziast în organizațiile AIESEC Timișoara și ARDOR Banat. Florin desfăşoară şi proiecte de training și facilitare în sistem deschis („open training”), un exemplu de astfel de program fiind cursul „Train the Trainers & Facilitators” cu Institutul Român de Training și Training Cafe. Motivaţia principală este dorinţa de a schimba lucrurile în Bine în România. Florin este certificat Formator A.N.C., White Belt @ ABInBev. Florin este mare fan de biciclete, mișcare în aer liber, muzică uneori chiar clasică și indiană.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.