Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

CAZUL Bhutan

0

Probabil că mulți ați auzit despre modelul deosebit al Bhutanului. Mica țara asiatică măsoară încă din 1972 fericirea pe cap de locuitor și se încăpățânează să rămână mai degrabă rurală decât industrializată. 

Poate că în anii a€™70 strategia Bhutanului a nelămurit pe mulți. Acum însă, pe măsură ce sistemul capitalist cedează în tot mai multe locuri, Bhutan a devenit un exemplu de urmat.

Cel puțin asta consideră cei de la ONU, care începând cu anul trecut publică un raport anual de fericire pe cap de locuitor în toată lumea. Această măsurare este însă un prim pas către un nou sistem economic pe care cei de la Națiunile Unite vor să îl ofere țărilor industrializate pentru a schimba paradigma economică actuală, care nu funcționează.

Acest model economic este creat de unii dintre cei mai buni specialiști din lume, printre care se află Wenceslao Unanue, profesor la Sussex University și consilier al ONU și Guvernul Regal al Bhutanului. El va veni pe 5 octombrie la Conferința despre Fericire la București, primul eveniment de acest fel unde sunt așteptați 400 de participanți.

Mai multe informații despre Wenceslao și Conferința puteți găsi pe site-ul: http://conferinta.ipf.ro/

Biletele la conferinta se pot cumpara in regim „early bird” doar pana la 17 septembrie 2013. 

 

conferinta-comunicat-presa

Despre autor

avatar

Asociația Inițiativa pentru Fericire activează din septembrie 2012. Misiunea Asociației Inițiativa pentru Fericire este creșterea scalabilă a gradului de fericire din România, folosind instrumentele psihologiei pozitive fondată de Prof. Dr. Martin Seligman prin: difuzări de documentare pe tema fericirii sau subiecte adiacente, organizarea de dezbateri, organizarea de ateliere de lucru și conferințe. Asociația se adresează în mod special tinerilor, elevi de liceu și studenți la facultate și membrilor comunității cu vârste între 25 și 45 de ani.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.