Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

Câștigătorii Premiilor Superscrieri 2012 suuuunt…

0

Decernarea Premiilor Superscrieri 2012, ediția a II-a

În data de 5 noiembrie, juriul Superscrieri și organizatorul concursului, Fundația Friends For Friends (FFFF), au anunțat câștigătorii în cadrul Galei de Premiere, care a avut loc la sala Elvira Popescu a Institutului Francez.

Câștigătorii premiului I, în valoare de 500 de euro, la acesta a doua ediție a Premiilor Superscrieri, sunt: Philip Ó Ceallaigh – la categoria Eseu, Andrei Crăciun și Vlad Stoicescu – la categoria Reportaj, Iulian Enache – la categoria Opinie, Sintia Radu – la categoria Portret și Laurențiu Diaconu-Olteanu – la categoria Multimedia. La acest concurs s-au înscris 249 de participanți cu 375 de materiale .

Anul acesta s-a oferit și Premiul Juriului, în valoare de 300 de euro, lui Vlad Ursulean, pentru articolul “Tinerii adormiți aruncă cu pietre. <We are fucking angry!>”. Cu toate că Vlad Mixich (președintele juriului) a afirmat că au fost mai multe texte bune la Superscrieri din acest an decât la ediția de anul trecut”, Premiul Superscrierea Anului nu s-a acordat. Tot el motivează acest fapt: “Non-ficțiuni care schimbă lumea este deviza acestui concurs. De aceea, textul premiat cu Superscrierea Anului trebuie să îndeplinească cel puțin două dintre următoarele criterii: să schimbe ceva (o lege, percepții), să aducă o lumină nouă asupra unui subiect pentru care opinia publică era deja format, sau să genereze emoție publică. În urma unei aplicări riguroase a regulamentului, majoritatea de 7 voturi din 9 necesară acordării Superscrierii nu a fost întrunită. Așadar, Juriul a decis să nu acorde Premiul Superscrierea Anului 2012.”

La Gala de Premiere, eveniment moderat de Tudor Mușat, au participat peste 200 de persoane: participanți la concurs, membrii juriului, presă, sponsori, dar și mulți alți susținători ai acestei competiții.

“Concursul ăsta e necesar din mai multe motive. 1. Îți arată și o față bună a jurnalismului, care începe să dispară tocmai pentru că nu mai crede nimeni în ea. 2. Sunt puține premii în jurnalism în România și acestea sunt dedicate drumurilor bătătorite deja. Superscrieri aduce un aer nou, premiază încercările și experimentele. 3. Îi motivează pe cei care scriu să o facă în continuare, pentru că, uite, încă există interes. Merită să crească și să aibă o viață lungă.”, a declarat Alexandra Bădiciou Matei, membră a juriului.

Despre cum vede acest concurs ne spune și inițiatorul lui, Sorin Trâncă, Președintele FFFF: “Viziunea mea pleacă de la ideea că jurnalismul factual e limitat în raport cu transmiterea de adevăruri despre un fapt, un eveniment. Mai mult, făcut fără rigoare și etică, duce mult mai degrabă la tabloid decât jurnalismul narativ, pe care ca autor îl minți mai greu, care te pune în situații de a relata mult mai responsabil realitatea. Pe scurt, scrierea creativă produce nu numai conținut mai bun, ci și autori mai responsabili. Asta e viziunea mea, care ține indirect de stimularea unei clase de autori, editori și publisheri cu simț de răspundere față de cititori.”

Prima ediție a Premiilor Superscrieri din 2011 a numărat 213 de participanți cu 346 de materiale înscrise. Pentru mai multe detalii despre concurs și câștigătorii lui, explorați site-ul FFFF: www.ffff.ro/superscrieri.

Această ediție a Premiilor Superscrieri nu ar fi fost posibilă fără susținerea prietenilor Fundației: Romanian Business Leaders, Ciprian Marica, Friends Advertising, GIVE, Tea Forte, Supradyn, Okian, Publica, Vellant, Decât o Revistă, TATAIA, The Institute, Realitatea, HotNews, Alira, European Drinks, Elvira Popescu, Silva Dark, Ziare.com.

 

Despre Fundația Friends For Friends

Fundația Friends for Friends (FFFF) crede în puterea creativității în sens mai larg, al inovației. Dintre cele mai cunoscute proiecte FFFF: expoziția Ciorne 2.0 – Cum devin ideile realitate?, Biblioteca FFFF – peste 1400 de cărți utile profesioniștilor implicați în industrii creative, Creative Fitness Studio – program de antrenare și dezvoltare a creativității, evenimentele de la Caffffe Creativa și, nu în ultimul rând, Premiile Superscrieri.

 

Despre autor

avatar

Fondator RomâniaPozitivă.ro, Florin este educator de emoție și gând pozitiv. Florin susține acest demers prin programele sale de training și prin platforma de informație și educație pozitivă, www.RomaniaPozitiva.ro cu peste 30 de autori și peste 30 000 de articole de Bine despre România publicate încă din 2006. Florin are aproape 20 de ani de experiență ca trainer pentru circa 10 000 de participanți, iar domeniile de expertiză includ: facilitare de procese de învățare, orientarea spre soluție (psihologie pozitivă aplicată pentru rezolvarea problemelor), antreprenoriat social, ”train the trainers”, design thinking, managementul echipelor, management de proiect, recrutare şi selecţie, comunicare, teambuilding. Florin a lucrat 4 ani în industria berii alături de InBev având atribuții de training pe mai multe procese de vânzări și de business pentru o rețea cu peste 40 de firme de distribuție de bunuri de larg consum pe întreg teritoriul țării. Florin și-a început cariera profesională alături de echipa AIMS Timișoara - 4 ani de experiență în recrutare și selecție de personal și training. Florin are experiență ca moderator/speaker pentru diverse evenimente și conferințe: TEDx București, Impact HUB, Zilele Biz, Future Makers, ASPEN Leadership Program, Leaders for Justice Program, Automotive Forum, “Conferința Anului Viitor”, Inspiro, Bucharest Integrity Gathering, Conferința de Voluntariat, The Conference about Happiness, “Fabricat în Țara lui Andrei”cu NESsT & Petrom, WWF Școli Verzi în Europa, Criminalitate Forestieră WWF, Interpol, Client Earth), TEDx Galați, TEDx Constanța. Majoritatea clienţilor lui Florin sunt din aria de business, companiile activând în domenii foarte diferite (servicii, IT, automotive, bunuri de larg consum, consultanţă) pe întreg teritoriul ţării. Florin este implicat şi în proiecte de training și facilitare pentru organizaţii nonguvernamentale. Florin a fost membru entuziast în organizațiile AIESEC Timișoara și ARDOR Banat. Florin desfăşoară şi proiecte de training și facilitare în sistem deschis („open training”), un exemplu de astfel de program fiind cursul „Train the Trainers” cu Institutul Român de Training și Training Cafe. Motivaţia principală este dorinţa de a schimba lucrurile în Bine în România. Florin este certificat Formator A.N.C., White Belt @ ABInBev. Florin este mare fan de biciclete, mișcare în aer liber, muzică uneori chiar clasică și indiană.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.