Castelul Peles este pe locul 6 in Top 15 al celor mai spectaculoase constructii de gen din lume!

1

Castelul Peles din Sinaia este pe locul 6 in Top 15 al celor mai spectaculoase constructii de gen din lume!
Opentravel.com este site-ul care a realizat topul respectiv, organizatorii avand cuvinte de lauda pentru castelul romanesc. Pozitionat in peisajul idilic al Muntilor Carpati din Romania, Castelul Peles este o constructie de poveste. Inceputa in 1873, constructia complexului a fost una internationala si solicitanta.

Pe prima pozitie in clasament fiind Castelul Hohenzollern din Germania, informeaza Mediafax.
Dupa Castelul Hohenzollern din Germania, in clasament urmeaza, in ordine, Castelul Howard din Marea Britanie, Alcázar din Segovia (Spania), Castelul Himeji din Japonia, Castelul din Praga (Cehia), Castelul Peles din Romania, Castelul Chambord din Franta, Castelul Neuschwanstein din Germania, Castelul Corfe din Marea Britanie, Castelul Matsumoto din Japonia, Castelul Burg Eltz din Germania, Castelul Eilean Donan din Scotia, Castelul din Neuchatel (Elvetia), Fortareata Guaita din San Marino si Castelul Conwy din Tara Galilor.

PS: Multumim Vali pentru informatie!

foto Florin Ghinda, 2009

Despre autor

avatar

Co-Fondator RomâniaPozitivă.ro, Florin este educator de emoție și gând pozitiv. Florin susține acest demers prin programele sale de training și prin platforma de informație și educație pozitivă www.RomaniaPozitiva.ro. Florin are peste 15 ani de experiență ca trainer pentru circa 8000 de participanți, iar domeniile de expertiză includ: "solution thinking" (gândire pozitivă aplicată pentru rezolvarea problemelor), antreprenoriat social, ”train the trainers”, managementul oamenilor/echipelor, management de proiect, recrutare şi selecţie, comunicare, echipe eficiente, teambuilding. Florin este mare fan de biciclete, mișcare în aer liber, muzică, uneori chiar clasică și indiană. Motivaţia principală a lui Florin este dorința de a schimba lucrurile în Bine în România și încrederea că asta se poate.