Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

Cadoul de Crăciun

0

autor text Andra Calenic, rubrica Dreptul la Cuvant.

Vine Crăciunul şi probabil te gândeşti ce cadouri să le faci celor dragi. Ai conceput liste peste liste, ai iscodit discret pe ici-colo în căutare de inspiraţie, ai fost la cumpărături sau ai pregătit chiar tu ceva. Eşti sigur că n-ai uitat pe nimeni? Vreo mătuşă, vreun coleg?

Dacă te gândeşti mai bine, poate că uiţi cea mai importantă persoană din viaţa ta.

cadoul de craciun1Pe tine.

De sărbători suntem îndemnaţi să ne gândim la ceilalţi, să ne îndreptăm atenţia spre cei care au mai puţin şi să le înseninăm viaţa cu un dar. Atâtea campanii frumoase ne invită să ne deschidem sufletul, oferind celorlalţi alinare şi vise împlinite.

Aşadar, suntem egoişti dacă ne gândim şi la noi? Nu suntem destul de preocupaţi de propria persoană în timpul anului, încât să mai facem asta şi de sărbători?

Eu cred că nu. A da este cel mai frumos gest, însă cum poţi oferi ceva altuia cu inima deschisă, dacă înainte nu ţi-ai oferit ţie ce ai nevoie? Şi aici nu mă refer la haine, cosmetice, telefoane sau alte electronice… Ca să ai grijă de alţii trebuie să ai grijă de tine în primul rând, să-ţi dăruieşti ţie iubire. Altfel, te poţi trezi că le reproşezi celor dragi că tu ai oferit atât de mult, dar ai primit atât de puţin. Ajungi să ceri insistent de la ei ce ar trebui să primeşti în primul rând de la tine însuţi: atenţie, zâmbet, respect.

De Crăciun, pregăteşte-ţi un cadou special:

o plimbare prin zăpada, o bătaie cu bulgări, un telefon dat cuiva drag, o ieşire în doi, o cină în tihnă, o reuniune de pregătit cadouri cu prietenii (mie îmi place să le numesc daruri „win-win”). Sau poate o seară în care să nu faci nimic, doar să fii. Un răgaz pentru a găti mâncarea ta preferată. O oră în care să îţi închizi telefonul şi să o dedici pasiunii tale de care niciodată nu ai timp.

Indiferent că alegi cadouri „tu cu tine” sau cadouri „cu ceilalţi”, darul tău special de Crăciun să fie unul pentru pasiunea şi pentru sufletul tău, nu pentru capriciile de moment, stimulate de dorinţa de a avea mai mult. Să fie lucruri sau stări dedicate ţie, omului din spatele măştii, nu persoanei vulnerabile la culorile ţipătoare ale reclamelor.

Cu acest mic dar de sărbători îţi vei aduce aminte că eşti cineva important în viaţa ta, dar că de multe ori uiţi asta. Uiţi ca ai dreptul să spui „nu” uneori, să te odihneşti sau să ai o zi doar pentru tine. Pierzi din vedere că meriţi să te străduieşti mai mult, să lupţi mai aprig pentru visele tale şi să nu le laşi călcate în picioare de ceilalţi sau chiar de propria comoditate.

Tu ce îţi dăruieşti anul acesta de Crăciun?

 

PS: „Sărbători fericite!” e o urare prea comună, aşa că o să-ţi doresc

Sărbători OFFLINE!

Adică sărbători în familie, cu prietenii, cu oamenii dragi – pe scurt, cu viaţa ta adevărată, cu cei care te cunosc şi te iubesc aşa cum eşti, nu doar cum ai vrea să pari din poze, status-uri sau comentarii.

Bucură-te de ele!

Sursa foto

Eu sunt Andra. Îmi place să descopăr locuri noi şi să le cutreier la pas. Mă scufund uneori în lectură, în căutarea unor momente de linişte care îmi încarcă bateriile. Scriu cu drag despre ceea ce mă face fericită, privind mereu la lucrurile bune din jurul meu. Iubesc ceaiul, ciocolata neagră şi oamenii zâmbitori. Pentru că şi eu sunt unul dintre ei:)

Pentru mai multe pilule de optmism, încearcă şi aici:

Zâmbet şi sănătate
blog despre starea de bine:)

—–

Despre autor

avatar

Eu sunt Andra. Îmi place să descopăr locuri noi şi să le cutreier la pas. Mă scufund uneori în lectură, în căutarea unor momente de linişte care îmi încarcă bateriile. Scriu cu drag despre ceea ce mă face fericită, privind mereu la lucrurile bune din jurul meu. Iubesc ceaiul, ciocolata neagră şi oamenii zâmbitori. Pentru că şi eu sunt unul dintre ei:) Pentru mai multe pilule de optimism, încearcă şi aici www.zambetsisanatate.ro

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.