Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

Bucurestiul vechi versus Bucurestiul nou

5

Zilele acestea – dacă ai timp – încearcă să mergi în Piaţa Universităţii, la palatul Şuţu. Cum care? Clădirea albă, frumoasă pe care o vezi la ieşirea de la metroul de la Piaţa Universităţii. Iată alăturat şi o fotografie a clădirii.

palatul-sutuAcolo este amenajat un muzeu special pentru Bucureşti. Istoria Bucureştiului. Până să vizitezi muzeul merită să arunci o privire pe gardurile sale. O să vezi o expoziţie foto foarte interesantă despre Bucureştiul vechi. Da, da sigur. Ai primit de-a lungul timpului o mulţime de poze cu Bucureştiul vechi, interbelic. Ce să mai vezi nou? Însă, gândeşte-te! De fiecare dată ai localizat acele clădiri din Bucureştiul vechi în Bucureştiul actual?

Asociaţia „Bucureşiul meu drag” îţi propune o expoziţie foto în care să vezi poze din arhiva muzeului Bucureşti în paralel cu fotografii din aceleaşi zone din oraşul tău acum, în vremea noastră. Crede-ne pe cuvânt! Este interesant să vezi cum a arătat în trecut Piaţa Regală şi cum arată acum. Sau Ateneul. Sau Lipscaniul. Sau Piaţa Sfântu Gheorge.

Ce zici? Merită 15 minute din viaţa ta?
Dacă ai timp merită să faci o vizită şi muzeului. Te vei bucura de saloanele lui, de scara interioară şi evident, te vor surpinde o mulţime de lucruri ştiute şi neştiute despre Bucureşti.

La bună vedere!
RomaniaPozitiva, octombrie 2009.

nou-vs-vechi

Despre autor

avatar

Fondator RomâniaPozitivă.ro, Florin este educator de emoție și gând pozitiv. Florin susține acest demers prin programele sale de training și prin platforma de informație și educație pozitivă, www.RomaniaPozitiva.ro cu peste 30 de autori și peste 30 000 de articole de Bine despre România publicate încă din 2006. Florin are aproape 20 de ani de experiență ca trainer pentru circa 10 000 de participanți, iar domeniile de expertiză includ: facilitare de procese de învățare, orientarea spre soluție (psihologie pozitivă aplicată pentru rezolvarea problemelor), antreprenoriat social, ”train the trainers”, design thinking, managementul echipelor, management de proiect, recrutare şi selecţie, comunicare, teambuilding. Florin a lucrat 4 ani în industria berii alături de InBev având atribuții de training pe mai multe procese de vânzări și de business pentru o rețea cu peste 40 de firme de distribuție de bunuri de larg consum pe întreg teritoriul țării. Florin și-a început cariera profesională alături de echipa AIMS Timișoara - 4 ani de experiență în recrutare și selecție de personal și training. Florin are experiență ca moderator/speaker pentru diverse evenimente și conferințe: TEDx București, Impact HUB, Zilele Biz, Future Makers, ASPEN Leadership Program, Leaders for Justice Program, Automotive Forum, “Conferința Anului Viitor”, Inspiro, Bucharest Integrity Gathering, Conferința de Voluntariat, The Conference about Happiness, “Fabricat în Țara lui Andrei”cu NESsT & Petrom, WWF Școli Verzi în Europa, Criminalitate Forestieră WWF, Interpol, Client Earth), TEDx Galați, TEDx Constanța. Majoritatea clienţilor lui Florin sunt din aria de business, companiile activând în domenii foarte diferite (servicii, IT, automotive, bunuri de larg consum, consultanţă) pe întreg teritoriul ţării. Florin este implicat şi în proiecte de training și facilitare pentru organizaţii nonguvernamentale. Florin a fost membru entuziast în organizațiile AIESEC Timișoara și ARDOR Banat. Florin desfăşoară şi proiecte de training și facilitare în sistem deschis („open training”), un exemplu de astfel de program fiind cursul „Train the Trainers” cu Institutul Român de Training și Training Cafe. Motivaţia principală este dorinţa de a schimba lucrurile în Bine în România. Florin este certificat Formator A.N.C., White Belt @ ABInBev. Florin este mare fan de biciclete, mișcare în aer liber, muzică uneori chiar clasică și indiană.