Bucurestiul vechi versus Bucurestiul nou

5

Zilele acestea – dacă ai timp – încearcă să mergi în Piaţa Universităţii, la palatul Şuţu. Cum care? Clădirea albă, frumoasă pe care o vezi la ieşirea de la metroul de la Piaţa Universităţii. Iată alăturat şi o fotografie a clădirii.

palatul-sutuAcolo este amenajat un muzeu special pentru Bucureşti. Istoria Bucureştiului. Până să vizitezi muzeul merită să arunci o privire pe gardurile sale. O să vezi o expoziţie foto foarte interesantă despre Bucureştiul vechi. Da, da sigur. Ai primit de-a lungul timpului o mulţime de poze cu Bucureştiul vechi, interbelic. Ce să mai vezi nou? Însă, gândeşte-te! De fiecare dată ai localizat acele clădiri din Bucureştiul vechi în Bucureştiul actual?

Asociaţia „Bucureşiul meu drag” îţi propune o expoziţie foto în care să vezi poze din arhiva muzeului Bucureşti în paralel cu fotografii din aceleaşi zone din oraşul tău acum, în vremea noastră. Crede-ne pe cuvânt! Este interesant să vezi cum a arătat în trecut Piaţa Regală şi cum arată acum. Sau Ateneul. Sau Lipscaniul. Sau Piaţa Sfântu Gheorge.

Ce zici? Merită 15 minute din viaţa ta?
Dacă ai timp merită să faci o vizită şi muzeului. Te vei bucura de saloanele lui, de scara interioară şi evident, te vor surpinde o mulţime de lucruri ştiute şi neştiute despre Bucureşti.

La bună vedere!
RomaniaPozitiva, octombrie 2009.

nou-vs-vechi

Despre autor

avatar

Co-Fondator RomâniaPozitivă.ro, Florin este educator de emoție și gând pozitiv. Florin susține acest demers prin programele sale de training și prin platforma de informație și educație pozitivă www.RomaniaPozitiva.ro. Florin are peste 15 ani de experiență ca trainer pentru circa 8000 de participanți, iar domeniile de expertiză includ: "solution thinking" (gândire pozitivă aplicată pentru rezolvarea problemelor), antreprenoriat social, ”train the trainers”, managementul oamenilor/echipelor, management de proiect, recrutare şi selecţie, comunicare, echipe eficiente, teambuilding. Florin este mare fan de biciclete, mișcare în aer liber, muzică, uneori chiar clasică și indiană. Motivaţia principală a lui Florin este dorința de a schimba lucrurile în Bine în România și încrederea că asta se poate.