Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

Bucureştiul în schimbare. Bucharest By Hand, spaţiu de reinterpretare artistică a oraşului

0

Bucharest By Hand – Invitaţie la Experiment

Salut. Îţi scriu să te invit la un nou experiment, provocat de Grolsch.

După experimentul Gcan, ne-am gândit că e momentul să ne adunăm din nou pentru a crea ceva frumos împreună. De data asta, ne-am lăsat inspiraţi de Bucureşti, de oraş în sine, de oamenii care îl locuiesc, de gândurile şi sentimentele lor despre oraş. Am observat că în ciuda efervescenţei de proiecte şi iniţiative pentru sănătatea oraşului avem un status quo. Climatul de nemulţumire şi sentimente negative despre oraş îngreunează demersurile care îşi propun să îmbunătăţească situaţia.

Din dorinţa de a sprijini comunităţile creative şi artistice, am creat Bucharest By Hand, locul în care îţi propunem să ne întâlnim pentru a crea împreună o viziune urbană constructivă şi colaborativă. Platforma este un spaţiu de reinterpretare artistică a oraşului, gândit pentru creatori şi consumatori de experienţe artistice, de la filme şi fotografii la proiecte culturale, de la arhitectură şi urbanism la antropologie şi bandă desenată. Altfel spus, un loc în care fiecare este invitat să-şi folosească skill-urile şi creativitatea pentru a reinventa Bucureştiul, aşa cum ar arăta făcut de mâinile noastre.

Pentru warm-up şi inspiraţie, am invitat câţiva artişti a căror viziune asupra oraşului o reflectă pe a noastră:

Dragoş Bucurenci – ecologist, jurnalist experimental

Alex Gâlmeanu – fotograf, experimentează cu imagini din ’93, fără retuşuri

Yvat – experimentele sale muzicale au cutreierat Europa

Noper – motto-ul lui: „If I see it, maybe I’ll feel it. But if I feel it, f*** I’ll draw it”.

… şi nu în ultimul rând Tu – cel căruia nu-i e frică să viseze la un Bucureşti altfel sau să-şi suflece mânecile pentru a-l reinventa.

În prima săptămână de la lansare, pe harta Bucharest By Hand au apărut 52 de lucrări care propun viziuni subiective inspirate de locuri din oraş.Numărul de lucrări în prezent este de 173.

Fotografiile s-au înmulţit cel mai repede, pe lângă cele 4 lucrari încărcate de Alex Gâlmeanu au mai apărut 21 de imagini. Urmează textele, unde la cele 4 încărcate de Dragoş Bucurenci s-au adăugat 11 poveşti despre locuri din Bucureşti. La capitolul „artă digitală”, lângă cele 5 lucrări ale lui Noper a mai apărut un colaj, iar categoria „sunete” a mai primit o piesă pe lângă cele 5 postate de Yvat.

Aruncă-ţi o privire pe: Noper – Paznicul, Dragoş Bucurenci – Favela mea preferată, Yvat – Contrastul urban, Alex Gâlmeanu – Pădure urbană.

Ce se întâmplă pe Bucharest By Hand?

Aici e partea tare: tu scrii povestea asta, alături de prietenii tăi şi de ceilalţi experimentalişti din Bucureşti. Eu am pariat că o să postaţi lucrări smart şi sunt aici să mă asigur că nu intră nimeni cu bocancii plini de noroi la noi în sufragerie[1]. Grolsch ne pune la dispoziţie spaţiul de întâlnire, o platformă care ne ajută să ne conectăm şi să ştim unii de alţii. Lipseşti doar tu.

Hai, ne jucăm împreună de-a oraşul?

La o bere,

Experimentalistul.

Despre gazdele experienţei tale din Bucharest By Hand:

GROLSCH | Bucharest By Hand este al doilea experiment provocat de Grolsch în România. De 400 de ani, Grolsch susţine artiştii inovatori, vizionarii, promotorii unei noi mentalităţi. Cunoscută drept “Berea oficială a artelor contemporane” în Europa şi peste ocean, Grolsch promovează arta şi măiestria în toate formele ei. În România, Grolsch îşi propune să inspire şi să provoace comunităţile creative, oferind experimente şi experienţe dedicate celor care creează artă şi frumuseţe by hand. Berea olandeză salută inovatorii şi temerarii, dorindu-şi totodată să trezească şi să hrănească spiritul de explorator al fiecăruia dintre noi.

EXPERIMENTALISTUL | Eu sunt ambasadorul brandului în lumea reală. Explorez oraşul alături de tine, la party, la expoziţii, la teatru, în parc la o carte sau pe bulevard la o plimbare. Sunt aici pentru a-i ajuta pe cei de la Grolsch să fie cât mai aproape de tine, experimentalistul din Bucureşti, pentru a susţine proiecte artistice cu sens şi a-ţi răsplăti creativitatea.


Despre autor

avatar

Fondator RomâniaPozitivă.ro, Florin este educator de emoție și gând pozitiv. Florin susține acest demers prin programele sale de training și prin platforma de informație și educație pozitivă, www.RomaniaPozitiva.ro cu peste 30 de autori și peste 30 000 de articole de Bine despre România publicate încă din 2006. Florin are aproape 20 de ani de experiență ca trainer pentru circa 10 000 de participanți, iar domeniile de expertiză includ: facilitare de procese de învățare, orientarea spre soluție (psihologie pozitivă aplicată pentru rezolvarea problemelor), antreprenoriat social, ”train the trainers”, design thinking, managementul echipelor, management de proiect, recrutare şi selecţie, comunicare, teambuilding. Florin a lucrat 4 ani în industria berii alături de InBev având atribuții de training pe mai multe procese de vânzări și de business pentru o rețea cu peste 40 de firme de distribuție de bunuri de larg consum pe întreg teritoriul țării. Florin și-a început cariera profesională alături de echipa AIMS Timișoara - 4 ani de experiență în recrutare și selecție de personal și training. Florin are experiență ca moderator/speaker pentru diverse evenimente și conferințe: TEDx București, Impact HUB, Zilele Biz, Future Makers, ASPEN Leadership Program, Leaders for Justice Program, Automotive Forum, “Conferința Anului Viitor”, Inspiro, Bucharest Integrity Gathering, Conferința de Voluntariat, The Conference about Happiness, “Fabricat în Țara lui Andrei”cu NESsT & Petrom, WWF Școli Verzi în Europa, Criminalitate Forestieră WWF, Interpol, Client Earth), TEDx Galați, TEDx Constanța. Majoritatea clienţilor lui Florin sunt din aria de business, companiile activând în domenii foarte diferite (servicii, IT, automotive, bunuri de larg consum, consultanţă) pe întreg teritoriul ţării. Florin este implicat şi în proiecte de training și facilitare pentru organizaţii nonguvernamentale. Florin a fost membru entuziast în organizațiile AIESEC Timișoara și ARDOR Banat. Florin desfăşoară şi proiecte de training și facilitare în sistem deschis („open training”), un exemplu de astfel de program fiind cursul „Train the Trainers” cu Institutul Român de Training și Training Cafe. Motivaţia principală este dorinţa de a schimba lucrurile în Bine în România. Florin este certificat Formator A.N.C., White Belt @ ABInBev. Florin este mare fan de biciclete, mișcare în aer liber, muzică uneori chiar clasică și indiană.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.