Brancusi este pe locul 4 in topul vanzarilor din 2009!

2

Constantin Brancusi este pe locul patru in topul vanzarilor din 2009 cu lucrarea „Madame L. R.”, vanduta pentru 37,1 milioane de dolari in februarie, conform Capital.ro. Astfel, Constantin Brâncuşi cu lucrarea „Madame L. R.” este prezent în topul celor mai mai scumpe lucrări de artă din 2009!

„Deşi, per ansamblu, piaţa de artă a fost grav afectată de recesiune, colecţionarii au continuat să investească, dar mai puţin în lucrări de artă contemporană şi mai mult în artişti confirmaţi. Constantin Brâncuşi este pe locul patru în topul vânzărilor din 2009 cu lucrarea „Madame L. R.”, vândută pentru 37,1 milioane de dolari în februarie” conform capital.ro

coloana-infinituluiUna dintre cele mai importante colectii de arta scoase la licitatie anul acesta a fost cea a designerului Yves Saint Laurent si a pertenerului sau Pierre Berge, care a renuntat la lucrari pentru ca ii aminteau de moartea acestuia. Patru dintre cele mai scumpe zece lucrari de arta ale anului 2009 vin din acesta colectie, printre care un tablou semnat Henry Matisse, pe locul doi in top, si sculptura „Madame L.R.” de Constantin Brancusi, pe locul patru. Suma obtinuta din vanzarea intregii colectii este de 483.835.144 de dolari, un record mondial pentru o colectie privata.

via 9am.ro

(foto Florin Ghinda, 2009)

Despre autor

avatar

Co-Fondator RomâniaPozitivă.ro, Florin este educator de emoție și gând pozitiv. Florin susține acest demers prin programele sale de training și prin platforma de informație și educație pozitivă www.RomaniaPozitiva.ro. Florin are peste 15 ani de experiență ca trainer pentru circa 8000 de participanți, iar domeniile de expertiză includ: "solution thinking" (gândire pozitivă aplicată pentru rezolvarea problemelor), antreprenoriat social, ”train the trainers”, managementul oamenilor/echipelor, management de proiect, recrutare şi selecţie, comunicare, echipe eficiente, teambuilding. Florin este mare fan de biciclete, mișcare în aer liber, muzică, uneori chiar clasică și indiană. Motivaţia principală a lui Florin este dorința de a schimba lucrurile în Bine în România și încrederea că asta se poate.