Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

Big Build 2012, cel mai spectaculos eveniment de construcţie al anului: 5 zile, 2 judeţe, 14 locuinţe, 500 de voluntari!

0

De Ziua Mondială a Locuirii,

Habitat for Humanity România organizează
cel mai spectaculos eveniment de construcţie al anului: Big Build 2012
:
5 zile, 2 judeţe, 14 locuinţe, 500 de voluntari 

Big Build este evenimentul tradiţional prin care Habitat for Humanity România marchează Ziua Mondială a Locurii (UN World Habitat Day), sărbătorită în fiecare an în prima zi de luni din octombrie. Împreună cu sute de voluntari din țară și din străinătate se construiesc 14 locuințe simple şi adecvate pentru familii defavorizate. Big Build 12 are loc în perioada 1-5 octombrie 2012 şi este a patra ediţie a acestui eveniment de construcţie accelerată.

Obiectivele Big Build 12 sunt în acest an:
– Construcţia a 14 locuinţe (11 noi şi 3 finalizate), în doar 5 zile, simultan în două locații: Oradea și
Preajba, Craiova;
– Îmbunătăţirea fundamentală a calităţii vieţii pentru 14 familii dintre cele mai vulnerabile economic şi
social, 8 din judeţul Dolj și 6 din judeţul Bihor;
– Responsabilizarea familiilor beneficiare prin implicarea lor în construcţia propriilor case, prin efectuarea,
de către fiecare familie, a 600 de ore de voluntariat;
– Găzduirea unui total de peste 500 de voluntari şi promovarea voluntariatului naţional prin
conştientizarea de către public a valorii sprijinului acordat voluntar de membrii comunităţilor;
 Promovarea implicării mediului privat în acțiuni de responsabilizare socială;
 Implicarea comunităţii locale în acest proiect şi sporirea spiritului de solidaritate între membrii acesteia;
– Atenţionarea asupra numărului mare de persoane şi familii care trăiesc în condiţii de vulnerabilitate
extremă şi atragerea de fonduri pentru rezolvarea situaţiei de locuire precară în România.

Clujul este prezent la  Big Build 12
Încă de la prima ediţie din 2009, Habitat for Humanity Cluj şi-a adus aportul, alături de alte filiale Habitat din România, la organizarea celui mai spectaculos eveniment de construcţie din România: Big Build.
În acest an, între 28 septembrie-5 octombrie, doi reprezentanţi ai filialei Habitat din Cluj-Napoca lucrează pe şantierul Big Build din Preajba, unde îşi oferă sprijinul pe partea de construcţii şi comunicare, iar un alt membru al echipei din Cluj va fi alături de colegii din Habitat for Humanity Beiuş în săptămâna evenimentului.


Foto Big Buid 2012

Asemenea anilor precedenți, evenimentul Big Build este posibil doar prin colaborarea multor parteneri naţionali şi internaţionali. Fundaţia Vodafone este pentru a 2-a oară consecutiv partenerul principal al evenimentului, şi, alături de ceilalţi parteneri, va participa cu zeci de voluntari pe şantierul din Craiova, iar Habitat Irlanda de Nord contribuie cu un grup de peste 40 de voluntari nord-irlandezi care se vor muta timp de o săptămână în Oradea. Voluntarii vor lucra cot la cot cu beneficiarii și cu ceilalți voluntari locali, conduși de dorința de a oferi o mână de ajutor semenilor.

„Big Build înseamnă mai mult decât construcția propriu-zisă a unor case. Evenimentul își propune să arate că mișcarea Habitat poate crește doar cu sprijinul comunității, al tuturor celor care se implică pentru o schimbare radicală în bine. Cooperare și sprijin reciproc sunt valorile după care se ghidează Habitat for Humanity România în fiecare proiect. Mulţumim în primul rând partenerului principal, Fundaţiei Vodafone, şi invităm pe toată lumea să ni se alăture, având convingerea că puterea vine tocmai din această diversitate și interacțiune. Suntem profund recunoscători tuturor partenerilor şi susţinătorilor implicaţi în acest program, fără efortul lor financiar şi uman aceste case nu ar putea fi ridicate”, spune Emil Olteanu, Director Naţional Habitat for Humanity România.

Începând din 2009, când a avut loc prima ediţie Big Build în judeţul Bihor, evenimentul a primit recunoaștere din partea mai multor autorități acreditate în domeniu, printre acestea două premii întâi la categoriile ”proiecte și campanii de voluntariat” și ”incluziune socială” în cadrul Galei Societății Civile, precum și atestarea ca ”cel mai bun program de voluntariat al anului 2011” în cadrul Galei Naţionale a Voluntarilor.

Ziua Mondiala a Locuirii
Încă din 1986, prima luni a lunii octombrie a fost declarată „Ziua Mondială a Locuirii” – „World Habitat Day” de către Sistemul Organizației Națiunilor Unite. Susținători din toată lumea vor sărbători alături de Habitat forHumanity luând parte la mii de proiecte speciale, care vor atrage atenția asupra nevoii unui adăpost sigur, decent și accesibil.

Ca în fiecare an în România, Habitat for Humanity România marchează această zi printr-un eveniment de construcţie accelerată, dedicând luna octombrie căminului și familiei și invitând pe toată lumea să-și ia un răgaz pentru a se gândi la importanța și bogăția cuvântului ”acasă”.

Partenerii acestui eveniment sunt:
Partener Principal: Fundaţia Vodafone România.
Parteneri: Habitat for Humanity Northern Irland, Caminul Felix Oradea, Porsche România, Europharm Distribuţie,
Wienerberger Sisteme de Cărămizi, Celestica, Lafarge România, Good Sign, Ursa România, Elpreco, Kronospan,
Camera de Comerţ şi Industrie Dolj, Asociaţia Firmelor Bihorene.
Susţinători: Azalis Gaz, Knauf, Moviplast, Oz Maraton, Pan Group, Basicra ş.a.
Partenerii media sunt: Agenda Construcţiilor, Cocor Media Channel, CSR Media, Radio RFI, România Pozitivă,
Gazeta de Sud, Radio Sud, www.craiova.ro, Ediţie Specială, Indiscret, TVS Craiova, Crişana, www.voicetag.ro şi
Good Sign.

***

Habitat for Humanity este o organizaţie non-profit, a cărei misiune este să elimine lipsa de adăpost şi locuirea sărăcaciosă a persoanelor din întreaga lume. La nivel global, Habitat for Humanity a construit şi reabilitat peste 500.000 de locuinţe pentru 2.5 milioane de persoane din 80 de ţări de pe întreg globul. Habitat for Humanity România a ajutat, până în acest moment, peste 2.300 de familii, prin intermediul celor 7 filiale active ale sale din judeţele: Bihor, Cluj, Bacău, Dolj, Argeş, Prahova şi Suceava. La nivel local, în cei 13 ani de activitate Habitat for Humanity Cluj a ajutat 436 de familii, respectiv 984 de persoane prin programele de construcții, renovări și reabilitări, prin construirea a 76 de locuințe în 5 comunități și prin renovarea, reabilitarea și izolarea termică a 360 de locuințe. Mai mult, peste 3.300 de voluntari locali și internaționali au lucrat pe șantierele Habitat Cluj.

 

Despre autor

avatar

Fondator RomâniaPozitivă.ro, Florin este educator de emoție și gând pozitiv. Florin susține acest demers prin programele sale de training și prin platforma de informație și educație pozitivă, www.RomaniaPozitiva.ro cu peste 30 de autori și peste 30 000 de articole de Bine despre România publicate încă din 2006. Florin are aproape 20 de ani de experiență ca trainer pentru circa 10 000 de participanți, iar domeniile de expertiză includ: facilitare de procese de învățare, orientarea spre soluție (psihologie pozitivă aplicată pentru rezolvarea problemelor), antreprenoriat social, ”train the trainers”, design thinking, managementul echipelor, management de proiect, recrutare şi selecţie, comunicare, teambuilding. Florin a lucrat 4 ani în industria berii alături de InBev având atribuții de training pe mai multe procese de vânzări și de business pentru o rețea cu peste 40 de firme de distribuție de bunuri de larg consum pe întreg teritoriul țării. Florin și-a început cariera profesională alături de echipa AIMS Timișoara - 4 ani de experiență în recrutare și selecție de personal și training. Florin are experiență ca moderator/speaker pentru diverse evenimente și conferințe: TEDx București, Impact HUB, Zilele Biz, Future Makers, ASPEN Leadership Program, Leaders for Justice Program, Automotive Forum, “Conferința Anului Viitor”, Inspiro, Bucharest Integrity Gathering, Conferința de Voluntariat, The Conference about Happiness, “Fabricat în Țara lui Andrei”cu NESsT & Petrom, WWF Școli Verzi în Europa, Criminalitate Forestieră WWF, Interpol, Client Earth), TEDx Galați, TEDx Constanța. Majoritatea clienţilor lui Florin sunt din aria de business, companiile activând în domenii foarte diferite (servicii, IT, automotive, bunuri de larg consum, consultanţă) pe întreg teritoriul ţării. Florin este implicat şi în proiecte de training și facilitare pentru organizaţii nonguvernamentale. Florin a fost membru entuziast în organizațiile AIESEC Timișoara și ARDOR Banat. Florin desfăşoară şi proiecte de training și facilitare în sistem deschis („open training”), un exemplu de astfel de program fiind cursul „Train the Trainers” cu Institutul Român de Training și Training Cafe. Motivaţia principală este dorinţa de a schimba lucrurile în Bine în România. Florin este certificat Formator A.N.C., White Belt @ ABInBev. Florin este mare fan de biciclete, mișcare în aer liber, muzică uneori chiar clasică și indiană.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.