Bibliotecile din România pot aplica pentru granturi de 4.000 și, respectiv, 15.000 RON în programul Biblionet

0

Idei de mii de lei pentru bibliotecile publice din țară

Între 1 și 30 septembrie, bibliotecile publice pot aplica pentru granturi de 4.000 și, respectiv, 15.000 RON în cea de-a doua etapă a programului ”Idei de mii de lei” susținut de programul Biblionet în România.

Toate cele peste 1500 de biblioteci publice incluse în programul Biblionet sunt eligible. Ideile și proiectele așteptate pentru înscriere trebuie să răspundă nevoilor specifice ale comunității și să vizeze teme precum educația, comunicarea cu rudele din străinătate, legislație, turism, găsirea de locuri de muncă, agricultură, servicii bancare, sănătate, comerț pe internet, evenimente culturale.

Competiția ”Idei de multe mii de lei” își propune să sprijine dezvoltarea durabilă a bibliotecilor publice din România și este deja la a doua rundă de finanțare. Bibliotecile pot aplica individual pentru ”Idei de 4000+lei” sau în parteneriat pentru ”Idei de 15.000+lei”. Selecția aplicațiilor va avea loc în luna octombrie iar câștigătorii vor fi anunțați la 1 noiembrie 2012.

”Pe lângă echipamente și  formare, programul Biblionet vine și cu această componentă de granturi, menită să impulsioneze bibliotecarii să dezvolte idei noi, soluții, propuneri și proiecte și totodată, să-I sprijine pentru le și pune în practică. Sunt trei etape de finanțare anul acesta și fiecare oferă 6 granturi de până la 1500 de USD  și 4 de câte 5000 USD. Sunt în total 87.000 de USD pe care programul Biblionet îi investește în inițiativele și ideile bibliotecarilor pentru comunitățile lor.” a declarat Paul-Andre Baran, director al programului Biblionet.

***

Printre ideile câștigătoare din prima rundă a competiției din luna iunie a acestui an se numără înființarea unui birou unic de informații pentru comunitate, organizarea unor întâlniri de educație sexuală între adolescenți și psihologi sau campanii de informare pentru prevenirea cancerului de sân.

Pentru mai multe informații despre programul ”Idei de mii de lei” accesați: www.biblionet.ro

Despre proiectul Biblionet

Biblionet este o inițiativă a Fundației Bill & Melinda Gates în valoare totală de 26,9 milioane de dolari pe o durată de 5 ani și își propune facilitarea accesului la informație prin introducerea tehnologiei moderne în bibliotecile publice.

Programul Biblionet include până în acest moment peste 1500 de biblioteci locale, dotate cu 6.460 de calculatoare și echipamente aferente și peste 2.175 de bibliotecari formați și își propune să atingă peste 2000 de biblioteci la finalul programului.

www.biblionet.ro

 

Despre autor

avatar

Fondator RomâniaPozitivă.ro, Florin este facilitator & educator de emoție și gând pozitiv. Florin susține acest demers prin programele sale de training & facilitare și prin platforma de informație și educație pozitivă, www.RomaniaPozitiva.ro cu peste 30 de autori și peste 40 000 de articole de Bine despre România publicate încă din 2006. Florin are 20 de ani de experiență ca trainer, facilitator pentru peste 10 000 de participanți, iar domeniile de expertiză includ: facilitare de procese de învățare, orientarea spre soluție, antreprenoriat (inclusiv social), ”train the trainers & facilitators”, design thinking, managementul echipelor, management de proiect, recrutare şi selecţie, comunicare, teambuilding. Florin a lucrat 4 ani în industria FMCG alături de InBev având atribuții de training pentru mai multe procese de vânzări și de business pentru o rețea cu peste 40 de firme de distribuție de bunuri de larg consum pe întreg teritoriul țării. Florin și-a început cariera profesională alături de echipa AIMS Timișoara - 4 ani de experiență în recrutare și selecție de personal și training. Florin are experiență ca moderator/speaker pentru diverse evenimente, parteneri și conferințe: TEDx București, Impact HUB, Zilele Biz, Frankfurt School of Finance & Management, Future Makers, ASPEN Young Leaders Program, Leaders for Justice Program, Ashoka Romania,Automotive Forum, Inspiro, Bucharest Integrity Gathering, Conferința de Voluntariat, The Conference about Happiness, “Fabricat în Țara lui Andrei”cu NESsT & Petrom, WWF Școli Verzi în Europa, Criminalitate Forestieră WWF, Interpol, Client Earth), TEDx Galați, TEDx Constanța. Majoritatea clienţilor lui Florin sunt din aria de business, companiile activând în domenii foarte diferite (servicii, IT, automotive, bunuri de larg consum, consultanţă) pe întreg teritoriul ţării. Florin este implicat şi în proiecte de training și facilitare pentru organizaţii nonguvernamentale. Florin a fost membru entuziast în organizațiile AIESEC Timișoara și ARDOR Banat. Florin desfăşoară şi proiecte de training și facilitare în sistem deschis („open training”), un exemplu de astfel de program fiind cursul „Train the Trainers & Facilitators” cu Institutul Român de Training și Training Cafe. Motivaţia principală este dorinţa de a schimba lucrurile în Bine în România. Florin este certificat Formator A.N.C., White Belt @ ABInBev. Florin este mare fan de biciclete, mișcare în aer liber, muzică uneori chiar clasică și indiană.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.